Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Egyszer volt, hol nem volt …” – Népmese napja a Munkácsy úti Óvodában

Már hagyománnyá vált, hogy a Népmese Napját megünnepeljük az óvodában. A ráhangolódás hetében a csoportokban minden a népmesékről szólt. Mesekönyveket nézegettek, hallgattak népdalokat, népi rigmusokat mondogattak, építettek királyi várat, kastélyt, beöltöztek meseszereplőknek, babaszobában királyi ebédet főztek, játszottak népmesékhez kapcsolódó fejlesztő, társas- és anyanyelvi játékokat. A nagycsoportosok és a középső csoportosok ellátogattak a Művelődési Központ gyermekkönyvtárába, ahol részt vettek a Népmese Napjához kötődő énekes, játékos, mesés foglalkozáson Székácsné Tálas Gabriella vezetésével.

Az óvodában is nagy volt a készülődés! Seprűbábokat készítettek az óvó nénik, melyek a népmesék jellegzetes szereplőivé alakultak át, az óvoda teraszát színes népmesei színpaddá varázsolták. Megismerkedhettek a gyerekek néhány régi használati és dísztárggyal is egy népi kiállítás keretében.

Szerdán a tornaterem egy mesebeli kastéllyá és meseerdővé változott, ahol „A só” című mesét nézhették meg a gyerekek Molnár Éva óvodapedagógus bábelőadásában, Sólyom Kitti óvodapedagógus pedig mesélőként vitte a gyermekeket a mese világába. Az óvodások csillogó tekintete elárulta, hogy tetszett nekik az előadás, melyet nagy tapssal háláltak meg. Az előadás után a kisebbek lisztgyurmából készítettek a teraszon „királyi lakomához” gyönyörű süteményeket.

A nagyobbak felvették a néptáncos szoknyákat, mellényeket, az udvaron így köszöntötték vendégeinket, Vidinszki-Tóth Nóra és Rimóczi Péter táncpedagógusokat, akik bemutatták gyerekeknek gyönyörű népviseletüket, eltáncoltak egy Kalotaszegi táncot, és egy fergeteges, nagyon jó hangulatú táncházzal színesítették programunkat. „Aki nem hiszi, járjon utána…”

(Beküldött képek)

Varczag Györgyné

óvodapedagógus


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város