Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Népmese Napja a Kossuth úti Tagóvodában

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Így volt ez a Kossuth úti Tagóvodában is, ahol nemcsak egy napon, hanem egész héten átszőtte az óvoda falait a népmesék csodálatos világa a gyermekek és a felnőttek nagy örömére.

A héten szervezett sok érdekes tevékenység közül kiemelkedett Székácsné Tálas Gabriella mesés interaktív előadása, amiben kifejeződött a magyar népmese gazdagsága, sokfélesége, a játékosság és a csoda öröme, mindaz, ami gyönyörködtetni tudja a mesék hallgatóit.

A hétre a koronát mégis az óvónők mesedramatizálása tette fel, amikor is, „A három kismalac és a farkas” című mese szereplőinek bőrébe bújtak bele, a gyermekek nagy örömére. Jó volt látni az örömtől csillogó szemüket, a mosolyt az arcukon, amikor felismerték az óvó néniket a jelmez alatt, vagy, ahogy szurkoltak a malackáknak, akik jól elbántak a farkassal.

A jól sikerült hetet szeretném egy idézettel zárni, ami – mindenkinek, aki szereti a meséket – örökérvényű.

„A mese olyan történet, amelyben mindenért meg kell dolgozni, semmi sem magától szép és jó, semmi sem magától működik rendben. A hős épp azért jár be egy utat, hogy széppé, jóvá, működővé tegye maga körül mindazt, ami rút, rossz vagy működésképtelen.” (Boldizsár Ildikó)

Dósa Attiláné

óvodapedagógus

Martfű, 2023. szeptember 29.

(Beküldött képek)


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város