Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Barátaink az állatok”

Az Állatok Világnapja alkalmából a Munkácsy óvodába járó gyermekek részére az október 4-én az óvodapedagógusok olyan programokat igyekeztek szervezni, amelyek az állatok megismerésére, szeretetére, gondozásának fontosságára irányultak.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, a felelős állattartásra és a vadon élő állatok védelmére. Az oviban ezen a napon vendégeket is köszönthettünk.

A martfűi állatorvos dr. Győri Dorottya, Baraka nevű kutyájával, egy vörös fülű ékszerteknőssel és kislibákkal érkezett hozzánk. A doktornő rendkívüli állatorvosi rendelés keretében sok érdekes információt mondott el a felelős állattartásról, az állatok ápolásáról, gondozásáról. A bátrabbak „jóság” injekciót is adhattak a békés, barátságos vizsla „páciensnek”. Vendégünk volt még két nyuszi is, akik a gyermekek körében nagy tetszést aratott, szívesen nézegették, simogatták őket, a táplálkozásukat is megfigyelhették. Sok gyermek számára nagyon érdekes volt az „állatsimogató”, hiszen sokan még nem találkoztak ilyen közelről ezekkel az állatokkal.  A „Keresd a párod”, és „Nyomkereső „játékot is nagyon élvezték a gyermekek, szívesen keresték, követték a nyomokat, ismerkedtek a vadon élő állatokkal is. Mozgásos játékot játszani csuda jó, főleg, ha állatok „bőrébe” lehet bújni, és olyan gyorsan kell futni, mint a nyúl. Minden gyermeknek egy kis boldogságot hoztak el ezen a napon az oviban dolgozók, és a doktornő mellett azok a szülők, akik segítették, hogy ez a nap élmény legyen a gyerekek számára.

A pénteki napon átadásra kerültek a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány kutyusai számára az adományok: takarók, konzervek, szárazeledelek, melyeket a Munkácsy úti óvodás gyermekek és szüleik adományoztak, örömet szerezve ezzel az elhagyott, megmentett állatoknak.

Köszönjük szépen a programhoz dr. Győri Dorottya állatorvos, a Tiszaföldvári Major Tüzép és a kis állatokat behozó szülők támogatását.

Martfű, 2023. 10. 05.

(Beküldött képek)

 Kocsisné Vörös Marianna

óvodapedagógus


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város