Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Állatok Világnapja a Kossuth úti Óvodában

Hagyományainkhoz híven, idén is megemlékeztünk az Állatok Világnapjáról a Kossuth úti Tagóvodában. Ezt a jeles napot világszerte 1931 óta ünneplik, október 4-én Assisi Szent Ferenc emléknapján, aki állat- és természet szeretetéről volt híres, és a legenda szerint értette az állatok nyelvét.

Ezen a héten minden csoportban az állatok témakörében tevékenykedtek a gyermekek, állat fejdíszekbe bújtak, állatos meséket hallgattak, barkácsoltak, énekeltek, mondókáztak.

Szerdán kisállat simogatáson vehettek részt, melyért köszönettel tartozunk a szülőknek, akik biztosították ezt a felejthetetlen élményt az ovisok számára. Vendégeskedett nálunk afrikai óriás csiga, aranyhal, tacskó kutyusok, sok-sok nyuszi, tyúk, boci, kopasz macska.

Csütörtökön az óvó nénik egy mesedramatizálással kedveskedtek a gyerekeknek, ahol előadták A kecskegidák és a farkas című mesét. Az ovisok csillogó szemekkel nézték a jelmezbe bújt felnőtteket, a mese után ők is állatbőrbe bújtak és eljátszották a mesét.

Pénteken pedig a Szolnok Városi Állatotthon két munkatársa látogatott el az óvodába, hogy átvegyék az adományokat, melyeket már az előző napokban nagy szeretettel, aktívan gyűjtögettek össze a szülők, gyermekek és az óvoda dolgozói az otthon kutyusai számára. Biztosak vagyunk benne, hogy jó helyre került a sok kutyatáp, konzerv, jutalom falat és játék. A hét zárásaként közösen énekelt az óvoda apraja és nagyja állatos dalokat, körjátékokat.

Reméljük, hogy ezekkel az élményekkel örömet szereztünk a gyerekeknek és egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy tudatos, gondoskodó gazdik legyenek.

(Beküldött képek)

Szatmári Ágnes

óvodapedagógus


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város