Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Fontos a figyelemfelhívás, az egyesület munkája!”

Ismét sétával hívta fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára a martfűi Jóreménység Klub Egyesület 2023. októbert 13-án, pénteken délután. Az Europa Donna napi rendezvényre a Művelődési Központhoz várták a kerékpárosokat és a gyalogosokat, mindazokat, akik velük tartanak.

Támogatva az európai politikát, a jogszabályok és iránymutatások előmozdítását az Europa Donna európai, független, nonprofit érdekképviseleti szervezet elindította az emlőrák szűrésre és diagnosztizálásra vonatkozó iránymutatásokat, amelyeket rendszeresen ellenőriznek és frissítenek az új tudományos eredmények ismeretében.

– 2024-ben lesz 30 éve, hogy néhány bátor és elhivatott daganatos beteg a rákbetegek országos szervezetének közreműködésével és klubjaként létrehozta a martfűi közösséget. Úgy gondolták az alapítók, hogy az azonos problémákkal, azonos betegséggel küzdők tudják segíteni betegtársaikat. Közös érdeklődésükkel, tapasztalataikkal felhívhatják a figyelmet a környezetükben a daganatos megbetegedések megelőzésére, a szűrővizsgálatok fontosságára! – hangsúlyozta a rendezvényen Máté Gizella, az egyesület elnöke, emlékeztetve: nem véletlenül említette a bátorságot, hiszen harminc évvel ezelőtt még szinte suttogva sem nagyon merték kimondani az emberek azt, hogy rák, vagy hogy valaki rákbeteg lett.

Martfű Város Önkormányzata örömmel támogatta eddig is, és – ahogyan dr. Papp Antaltól a rendezvényen megtudtuk –, ezután is az egyesület által szervezett szűrővizsgálatokat. – Nagyon fontos a figyelemfelhívás, nagyon fontos az egyesület munkája! – hangsúlyozta városunk polgármestere, köszönetét fejezve ki a martfűi Jóreménység Klub Egyesület tagjainak és vezetőjüknek.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város