Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Nem folyt el a szennyvíz, azonnali beavatkozásra volt szükség

Az iskolakonyha zsírfogó aknája újabb dugulásának tűnt, de az alaposabb feltárást követően kiderült, hogy az épület alatti csatornacső törésével állnak szemben a szakemberek. Október végén ki kellett váltani az iskolaépület alatti meglévő csatornavezetéket egy, az épületet megkerülő új csatornával, amin két tisztítónyílást is elhelyeztek – tájékoztatott Varga Melinda, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának ügyintézője.

A teljesen használhatatlanná vált csőszakaszt kiváltották, de a Martfűi József Attila Iskola épülete alatt van olyan összeroppant, viszont még működő csőszakasz, amit a későbbiekben szintén biztosan ki kell cserélni.

– Ez a csatornakiváltás a legrosszabb helyen megtörtént, most a vészhelyzet megszűnt, de a következő iskolaszünetben is célszerű lenne folytatni a csatornaszakasz cseréjét – mondta el Varga Melinda. Az önkormányzati tulajdonban lévő iskolaépület folyosója alatt a Május 1 út felé haladó, meglévő régi csatornacsövet vélhetően az épület előtti fák gyökérzete roppantotta össze.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város