Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Harminchárom mezei juhar csemetével gyarapodtak a babafák Martfűn

Az idei évben is a volt téglagyári bányagödör területére várta a szülőket és a gyerekeket a városunk hagyományos őszi családi programjára Martfű Város Önkormányzata 2023. november 4-én szombaton.

Tizenharmadik éve lepik meg ezen a módon az újszülötteket és családjaikat, a város egy-egy kijelölt közterületén közösen elültetve a családba újonnan érkezett baba facsemetéjét.

A szülők, nagyszülők és a nagyobb testvérek ezúttal is lelkesen ültették a facsemetéket a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportja által előre kiásott gödrökbe. A babafák mellett emlékplakett őrzi kis tulajdonosuk nevét.

A valamikor bányagödörként szolgáló terület parkosítása része az önkormányzat terveinek, sétányt alakítanak ki és padokat is elhelyeznek itt. Többek között erről is beszélt a rendezvényen dr. Papp Antal, arra bíztatva a szülőket és a fákkal együtt cseperedő gyermekeket, hogy gondozzák a csemetéket, többször látogassanak el ide, mutassák meg a gyermekeiknek is a leendő parkot, szép városunkat.

– Bízunk benne, hogy amikor a gyerekek felnőnek, máshová kerülnek tanulni, élni, mindig lesz számukra egy stabil hely, ahová – a szülői ház mellett – vissza tudnak jönni, lesz egy olyan fa, amit a szüleik ültettek, és ahol a nevük ott lesz évtizedek múlva is.

Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan vagytok, hogy vállaljátok a gyermekeket. Reméljük, hogy minél több gyermek születik! – hangsúlyozta városunk polgármestere, jó munkát kívánva az idei faültetés minden résztvevőjének.

A babafaültetésre vonatkozó felhívásokat az önkormányzat a családok, a Védőnői Szolgálat által továbbított, előzetes jelentkezése alapján küldi ki.

A szülők, nagyszülők, a felhívásnak megfelelően, a munkálatokhoz szükséges eszközökkel felvértezve érkeztek a családi programra.

A facsemeték ültetése az idei éven is vidám hangulatban zajlott. Az előző napi kiadós esőnek köszönhetően a talaj kellő nedvességtartalma is biztosított volt, a babafaültetés idejére a köd is feloszlott, és a nap is rámosolygott a városunkban élő sok szép fiatal párra és kisgyermekeikre.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város