Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ez a nap a találkozásokról és a gondtalan szórakozásról szólt

Első alkalommal várta térségi találkozóra sorstársait a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja 2023. november 13-án. a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A december 3., a fogyatékossággal élő, köztük a mozgáskorlátozott emberek világnapja alkalmából szervezett, nagyszabású rendezvényre szóló meghívásnak eleget téve Tiszakürtről, Törökszentmiklósról, Tiszaföldvárról, Szajolból, Cibakházáról és Kisújszállásról is eljöttek társklubjaik tagjai. Vendégeik között köszönthették a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület és a Kossuth úti Nyugdíjasklub tagjait is.

A martfűi csoport 2015-ben jött létre, Szilágyi Józsefné Erzsike irányításával. 2020-tól Szikora Mária fogja össze a ma már ötven főt számláló csoportot. Havonta találkoznak, segítik egymást információkkal, kirándulásokat szerveznek, tartják a kapcsolatot azokkal a tagtársaikkal is, akik állapotuk miatt nem tudnak részt venni a rendezvényeiken.

A találkozás öröme, a zene és a tánc jótékonyan vonta el a figyelmet az egészségügyi problémákról és a színpad szélén sorakozó gyógyászati segédeszközökről, ez a nap a kikapcsolódásról, a felhőtlen együttlétről szólt.

– Városunk, az önkormányzat számára fontosak az itt élő idősek. Támogatásukra és a mozgáskorlátozottak igényeinek figyelembevételére is nagy hangsúlyt fordítanak – utalt dr. Papp Antal, Martfű polgármestere a hetven év felettiek az év végi ünnepek előtti önkormányzati támogatására és az önkormányzati beruházások során kiemelten kezelt akadálymentesítésre.

– Egy ilyen találkozó lelke, a hangulat fontos eleme a zene, az élő zenekar, ami a lendületesen fejlődő csoport a környező településekre is kiterjedő első rendezvényére is igaz – mondta el Tóthné dr. Gallyas Katalin, a SINOSZ Országos Felügyelőbizottságának tagja.

Ez alkalommal Palotai István, Palotai Petra és Zoltay László szórakoztatták a közönséget, de a házigazda közösség és a vendégek is készültek, a színpadon szavalatok, anekdoták és táncos produkciók követték egymást a Művelődési Központ pódiumtermének színpadán, egészen koraestig.

Herbályné Kalmár Irén


Kiemelten köszönjük a tombolahozzájárulásokat: Kehely Cukrászda, Torony ABC, Legero Hungaria Cipőgyártó Kft., Lorenz Shoe Group Kft., Kiss Anita manikűrös, Takácsné Nádi Éva kozmetikus, Best Partner, Czinege József fényképész, Martfű Város Önkormányzata - Dr. Papp Antal polgármester, Palotai házaspár, Palotai Petra, Palotai István és Zoltay László zenészek, Cibakert Kft., Somlyai Etelka, Mészáros Katalin, Hangodi házaspár, Pádár Mária masszőr, Kengyel Éva.

 Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város