Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

32. alkalommal versenyeztek ifjúsági csapatok a Nonstop vetélkedőn Martfűn

Immár több, mint három évtizede rendezik meg a Martfűi Városi Szabadidőkör jóvoltából a 12 órás vetélkedőt, melyen idén négy ifjúsági csapat állt versenybe egy fél napon keresztül, megállás nélkül 2023. november 11-én szombaton a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár pódium termében.

Karcag csapata, a szolnoki SZSZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola, a mezőtúri Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium és Martfű csapata versenyzett a nyolc zsűritag előtt, ahol energiára, kreativitásra, ügyességre, némi tudásra és jókedvre mindenkinek szüksége volt. A feladatokat Földi Edina, Turnyánszkiné Enyedi Andrea, Gonda Istvánné, Szilágyiné Árvai Éva, Szilágyi Vivien, Petróczki-Oravecz Anikó, Fazekas Ildikó és Mészáros Ágnes pontozták. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Herczeg Zsolt térségünk országgyűlési képviselője is.

A versenyen közel 150 játékos vett részt. A négy csapat reggeltől estig küzdött az értékes nyereményekért.  A játékvezető, dr. Varga Zoltán izgalmas feladatait örömmel teljesítették a csapatok: emberi szobrot alkottak, karaokéztak, ugrálóköteleztek, Petőfi Sándor portrét rajzoltak, de sok-sok találóskérdésre is választ adtak.

A játék végén 32 fő kapott egyéni díjat, illetve a csapatok helyezések szerint egyre nagyobb értékű ajándékcsomagot nyertek. Első helyen a Karcag csapata végzett, második lett a Szolnok, a dobogó legkisebb fokára a játéknak otthont adó Martfű állhatott, míg Mezőtúr csapata negyedik helyezett lett.

Az esemény fő célja a tanulás, ugyanis sok olyan kérdéssel találkoznak a versenyzők, amit a későbbiekben az életben is hasznosítani tudnak, de – mivel fiatal közösségekről beszélünk – számukra ez a program szórakozás is, illetve kapcsolatokat tudnak kiépíteni egymás között társaságokkal, iskolákkal, csoportokkal.

– 1990 óta rendezzük meg a 12 órás Nonstop vetélkedőt. Sajnos a világjárvány idején egy évben kimaradt, így ez a 32. alkalom volt. Úgy tűnik, hogy van rá igény, nagy is, viszont meg van határozva, hogy körülbelül maximum kétszász játékos nevezhet egy alkalomra, mert így végig fenn tudjuk tartani az érdeklődést és izgalmas a vetélkedő. Szerintem ettől tovább nem tudjuk fejleszteni ezt a játékot, mert már most tartalmilag maximálisan működik. A hivatalos játékvezetők minden évben újabb és újabb dolgokat tesznek a következő évi programok közé – tájékoztatott a vetélkedőről Szőke Ferenc. – Köszönjük dr. Varga Zoltánnak és feleségének a vetélkedő levezetését és hálásak vagyunk a zsűritagok munkájáért – zárta gondolatait a martfűi civilszervezet vezetője.

A szabadidőkör következő eseményére, a Szilveszteri Teremlabdarúgó Tornára már várják Martfűről és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését, az egyesület vezetőjénél, november 30-ig.

Polák Boglárka

A 2023. évi Nonstop Vetélkedő támogatói voltak: Martfűi Polgármesteri Hivatal, OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régió, Berkemann Cipőgyártó Kft., Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, Tóth Ferenc - Eurotechnik Kft., Czető Acél Kft., Lukács József és felesége, Szántó Lajos vállalkozó, Turnyánszkiné Enyedi Andrea önkormányzati képviselő, Vágner Olivér vállalkozó, Csüllög és Társa Kft., GT Sportcipő Manufaktúra Kft., Bunge Zrt., Boldog István nemzeti gondolkodó, Legero Hungaria Cipőgyártó Kft., Földvári Sütő Kft., VITALLIFE Szabadidő és Sportcentrum Nonprofit Kft., Oázis Ételbár Pizzéria, Bartus Csaba vállalkozó, Szabó Ferenc vállalkozó, Földi Edina önkormányzati képviselő, Fehér Imre vállalkozó, Lorenz Shoe Group Kft., Albán Pékség, Mester István vállalkozó, Plazma Center, Robi Gazdabolt, Csemege ABC, Ibolya Virágszalon, Tóth Márta műköröm – pedikűr, Ágoston Ildikó kozmetikus, Petróczki-Oravecz Anikó - Start Agro Kft., Kovács Zsolt zöldséges, Nagy Zoltán vállalkozó, Nagy Katalin - Kehely Cukrászda, DESZÁN Kft., Hegyes Bertalan, Bódi Rita - City Büfé, Fróna Katalin, Halla és Halla Food Kft., Majzik Anita kozmetikus, Martfű Média.

Köszönjük dr. Varga Zoltánnak és feleségének a vetélkedő levezetését. Köszönjük a munkáját a zsűri tagjainak: Gonda Istvánné, Turnyánszkiné Enyedi Andrea, Földi Edina, Szilágyiné Árvai Éva, Szilágyi Vivien, Petróczki-Oravecz Anikó, Fazekas Ildikó, Mészáros Ágnes.

A 2023. évi vetélkedő végeredménye:

1. Karcag csapata

2. SZSZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola - Szolnok

3. Martfű csapata

4. Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégium - MezőtúrMinden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város