Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Rekordokat döntő sikereket aratott az idei Ovibál Martfűn

Hagyományaikhoz híven, ismét bált szervezett a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Portyázó Porontyok Alapítványa 2023. november 18-án, szombaton a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A bál idén a „Retrósokk” nevet kapta, mely egyértelmű utalás a parti tematikájára, ami a ’70-es–’80-as éveket megidéző zenékkel, ételekkel, programokkal várta a vendégeket. Minden díszlet csillogó, villogó és retrós volt.

Körülbelül ugyanannyi érdeklődőt csalogatott az esemény, mint a tavalyi évben. A nagy számú bálozó már 19 órától elfoglalta asztalát a Művelődési Központunkban és várták a nyitóprodukciót, ahol a martfűi Dalma Dance Klub gyermekeinek táncbemutatója repített vissza bennünket a ’70-es évek diszkóvilágába. A gyerekek igazi retro felszerelésben, az ABBA együttes zenéire adták elő műsorukat, mely nagy sikert aratott a felnőttek körében. Oktatójuk a martfűi tagozat csoportvezetője, Berta Alexandra volt. A későbbiekben a Körös Party Band gondoskodott a hangulatról, majd a „Diszkósokk” csapata - a bölcsőde, óvoda dolgozói és a szülők -  közös produkciójukkal lepték meg a közönséget, ahol Szabó János volt a lemezlovas.

– A közös táncunkra nagyon sokat gyakoroltunk. A felkészítőnk, koreográfusunk, tanárunk – most úgy neveztük el, hogy a „táncsokktatónk” – Váczyné Óvári Anett volt, aki minden mozdulatot előre pontosan kiszámolva közvetített felénk. Nagyon jó hangulatban teltek a próbák, 23 lány és 16 fiú, apuka táncolt. Nekik ezúton is köszönjük, hogy idejüket nem kímélve részt vettek ebben a produkcióban – mesélte Turnyánszkiné Enyedi Andrea, a bál főszervezője.

A program színvonalát emelte a megannyi tombola nyeremény, amit három izgalmas módon is be lehetett zsákmányolni: hagyományos formában, „azonnal nyerős” tombolával és retrótotóval.

A bál ideje alatt az intézmény galériáján süteményekkel és frissen sült ételekkel várták a vendégeket, amiket egy igazi retró stílusú bárban fogyaszthattak el a bálozók. A süteményeket a szülők, nagyszülők, a fő fogásokat a dolgozók saját kezűleg készítették az eseményre.

A bál sikerét az is bizonyítja, hogy az idén több rekordot is megdöntöttek.

– Az azonnal nyerő tombola már tavaly is nagy sláger volt a bálban, de most 800 darab tombola 13 perc alatt fogyott el! Szinte már azt sem tudtuk, kinek mi a nyereménye, akkora tömeg kerekedett az asztalnál. A rendezvény előtti napokban Bettenbuch Tündi mindig süt mézeskalácsot, idén rekord számút - 750 darabot készített- ami két nap alatt el is fogyott! Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki megkóstolta, hiszen ez is a báli bevételt gyarapítja. Rekordszámú lufi pukkant ki a díszítés, a főpróba és a bál során. A tánc főpróbáján rekordszámú néző vett részt, illetve idén tartott a legkevesebb ideig visszarendezni a Művelődési Központ termeit. Annyi segítséget kaptunk a Damis és Hajnóczys diákoktól, illetve az apukáktól, hogy mindössze egy órába telt a pakolás, amely még soha sem volt meg ennyi idő alatt – árulta el az érdekes adatokat Turnyánszkiné Enyedi Andrea.

Később mesélt nekünk a bál és az alapítvány céljairól, illetve a bevételük felhasználásáról.

– A jegyek már az első időszakban, nagyon hamar elkeltek, utána csak korlátozott számban tudtunk sétálójegyet biztosítani. Nagyon készültünk erre a bálra, hiszen nekünk is az a fontos, hogy minél több bevételünk legyen, amit a gyerekek számára tudunk utána felhasználni. A Portyázó Porontyok Alapítvány célja a gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása, a „portyákhoz”, kisebb kirándulásokhoz való anyagi hozzájárulás, a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztésének segítése. A báli bevételt többféle helyre is felhasználjuk, amiről mindig a kuratórium dönt.  Alkalmazkodnunk kell az alapítvány fő céljához, nagy részét a gyermekcsoportok kirándulásának útiköltségére, fejlesztő játékokra költjük, illetve ajándékozni szoktunk belőle a Mikulásnak, hogy teli zsákkal érkezhessen a gyerekekhez. Emellett egyes programjainkat, amiket a gyermekeknek szervezünk, például gyereknapot, különböző tematikus napokat is ebből finanszírozunk – mesélte az intézmény vezetője. Végül hálás köszönetet mondott valamennyi támogatónak, akik valamilyen formában hozzájárultak a bál megszervezéséhez, sikerességéhez és utómunkálataihoz.

A „Játékvár Travel” utazási iroda bízik benne, hogy az időutazás során mindenki sok pozitív élményt szerzett magának, s remélik, legközelebb is velük tartanak!

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város