Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Önkormányzati beruházásként valósultak meg az új bevásárlóközpont útjai

A bevásárlóközponthoz elengedhetetlen infrastruktúra az út megépítése, melyet Martfű Város Önkormányzata vállalt, ezzel is támogatva a városközpont déli részén, a Géza fejedelem utca új üzleteinek megépítését.

Erre a célra 2023 februárjában bruttó 129 millió forint előirányzatot biztosított a képviselő-testület. A beruházás megvalósítása során a műszaki ellenőr azonban jelezte, hogy a tervezett út lejtése nem megfelelő, ezért az útalapot meg kellett emelni, hogy biztonságosan lehessen kijönni a parkolóudvar hátsó kijáratán.

– Ez inkább tervezői hiba volt – tájékoztatott a szeptemberi képviselő-testületi ülésen dr. Papp Antal polgármester, hozzátéve, hogy az újabb információi alapján várhatóan a kiegészítő összeg fele is elegendő lesz.

A pótmunkákra vonatkozó beruházás végül bruttó 10,2 millió forintba került – tájékoztatott Varga Melinda, a Polgármesteri Hivatal Műszaki irodájának ügyintézője. A közel 600 négyzetméternyi útfelület a korábban tervezettnél nagyobb, a legmagasabb pontján 80 centiméteres kiemeléséhez 250 köbméter zúzott kavicsot használtak fel, amit tömörítettek.

A teljes beruházás keretében 275 méter hosszan 6 méter széles, 19,5 méter hosszan pedig 8,5 méter széles út épült. A technológiai sorrend cementes talajkezelésből, két talajjavító zúzottkő rétegből, 5 centiméteres kiékelésből állt, amit két, 5 és 7 centiméter vastag kopóaszfaltréteg zárt.

Az S-Line Kft. kivitelezésében zajló beruházás végleges költsége – a közbeszerzéssel, tervezéssel, engedélyekkel együtt – bruttó 140,4 forint volt. Október első napjaiban már az aszfaltozási munkálatokat végezték, november 8-án pedig sor került az új bevásárlóközpont üzleteinek megközelítését lehetővé tevő önkormányzati saját beruházás műszaki átadására is.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város