Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Birtokba vehették a diákok az új okos tantermet

A Bunge Zrt. „A Boldog Gyermekekért” Alapítvány részére adományozott 2.5 millió forint támogatásából és a Martfűi József Attila Általános Iskola alapítványa 723 ezer forint összegű saját forrása felhasználásával új tantermi bútorzattal gazdagodott az általános iskola egyik tanterme.

A 3.2 milliós beruházás részeként laptop töltőszekrény, tanári asztal és szék, harminc pad és harminc szék szolgálja a továbbiakban a diákok hatékony oktatását.

„Jósággal kell vonzóvá tenni a jót” – olvasható az általános iskola a megújult közösségi tere ünnepélyes átadására szóló meghívójában, amelynek keretében 2024. május 6-án hétfőn reggel vehették birtokba a diákok az új eszközökben bővelkedő okos tantermet.

A megújult közösségi tér átadását jelképező nemzetiszín szalagot Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója és dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere vágták át.

– A tapasztalatok szerint ultramodern környezetben a diákok sokkal motiváltabbak, a tanároknak pedig jóval kevesebbet kell fegyelmezni, ezáltal az órák eseményeinek a sebessége és az egy gyerekre jutó aktivitás is nagyban növelhető – fogalmazott az eseményen Földi Edina, az iskola igazgatója. – Azt azonban, hogyan lehet a digitális eszközöket hasznosan alkalmazni és a puszta szórakozás helyett valamilyen probléma megoldására felhasználni, előbb meg kell tanulni. Éppen ezért igyekszünk minél több olyan eszközt adni a gyerekek kezébe, amelyek segítségével elsajátíthatják, hogyan kereshetnek célzottan információt, hogyan ellenőrizhetik az igazságtartalmát és hogyan alkalmazhatják problémák megoldására.

A Bunge Zrt. Növényolajgyára a város szerves részét alkotja, jelentősen hozzájárul a település költségvetéséhez és ezzel ahhoz is, hogy Martfű az ország városainak rangsorában előkelő helyet foglalhat el.

Az átadó ünnepségen megállapodás született a martfűi általános iskolát is működtető Szolnoki Tankerületi Központ és Martfű Város Önkormányzata között az iskola ebédlője és sportudvara teljes körű felújításáról is, amely – a képviselő-testület május végi döntése alapján – várhatóan az önkormányzat jelentős hozzájárulásával valósulhat meg.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város