Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Föld napja és Palánta nap az óvodában

Április 22. a Föld napja, az egész világon ismert társadalmi mozgalom, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre. A természetet szerető és védő ember személyiségjegyeinek kialakítását már kisgyermekkorban el kell kezdenünk, ezért óvodáinkban több tevékenységet kapcsoltunk a Föld napjához.

A Föld napja hetében a meséket és verseket e témában választottuk, továbbá sokat beszélgettünk a Föld napjáról, így jobban megismerkedhettünk a bolygónkkal, képzeletbeli utazásokat téve különböző kontinensekre. A környezetvédelemről és a veszélyeztetett állatokról is bővítettük ismereteinket, készségfejlesztő játékokat készítettünk, melyekkel a gyermekek szívesen és örömmel játszottak. Megfigyeléseket tettünk a természetben, gyűjtögettünk, kísérletezgettünk, közös alkotásokat hoztunk létre, megfelelő attitűdbeli alapköveket letéve, hogy a természetet ismerő és szerető felnőttekké válhassanak gyermekeink.

Óvodánkban már kialakult hagyomány a Föld napjához kapcsolt Palánta nap. A környezettudatos magatartás kialakításának fontos eszköze, hogy építünk a gyermekek kíváncsiságára, megismerési vágyára, és bevonjuk őket a programba. Így a gyermekek aktív, tevékeny részvételével környezeti nevelési feladatokat és óvodánk szépítését is meg tudtuk valósítani.

Ezúton is nagyon szépen köszönjük a szülőknek a virágpalántákat és a virágföldet, mellyel lehetővé tették, hogy megvalósuljon ezen élményekben gazdag program.

Alapítványunk szintén hozzájárult a sikerhez: további virágföld érkezett tőlük, melyre szükség is volt, hiszen nagyon sok palántát ültettünk, többek között muskátlit, vinkát, napvirágot.

A maradandó élményekkel teli program igen jó hangulatban telt, és gyönyörű, virágos intézménnyé varázsoltuk óvodánkat, méltón emlékezve Földünkre, és arra, hogy mit tehetünk érte.

Martfű, 2024. 05. 04.

Fehér Ágnes
óvodapedagógus

(beküldött képek)

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város