Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Virágültetés a Föld napja alkalmából

Gyermekek, dajka- és óvó nénik együtt kertészkedtek 2024. május 3-án pénteken, a Munkácsy úti óvoda udvarán.

Évek óta tudatosan készülünk arra, hogy a természet iránti szeretetet elültessük gyermekeinkbe. Minden évben, áprilisban a Föld napjához kötve hirdetjük meg az „Egy gyermek egy palánta” nevű programot. A Föld napi rendezvényen virágültetés zajlott a gyermekekkel közösen.

A virágültetés célja egyrészt, hogy a gyermekekben minél hamarabb kialakuljon a környezettudatos magatartás, másrészt pedig, hogy megszépüljön az óvoda környezete. A balkonládákba és a csoportok kiskertjeibe elültetett virágokat a gyermekek a felnőttekkel közösen gondozzák majd. Azt érezzük, a szülők is fontosnak tartják, hogy gyermekeik olyan környezetben járhatnak, ami tetszik nekik és jól érzik magukat benne. Ebben az évben óvodánk előkertje egy gyönyörű fűszer kerttel is gazdagabb lett, melyet a gondos kiskezek tettek még színesebbé a színesre festett kavicsoknak, gombáknak köszönhetően.

Ezúton szeretnénk még egyszer megköszönni a felajánlott palántákat, évelőket, melyek csodás színfoltjai óvodánk udvarának, ablakainak.

Jancsó Ágnes
óvodapedagógus

(beküldött képek) 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város