Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Apák Napja a Kossuth úti Tagóvodában

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde Kossuth úti Tagóvodája, 2024.04.24.-én délután tartotta a Színes Világ Innováció kertében az Apák Napját.

Programtervünket jó és rossz idő esetére állítottuk össze. Hagyományainktól eltérően a hideg, esős időjárási körülmények miatt nem tudtuk a szabadban megtartani. A Süni, a Nyuszi és a Mókus csoport saját helyükön, egy időben látták vendégül az apukákat, nagypapákat. A csoportszobákban változatos tevékenységekkel készültek az óvodai dolgozók a gyermekekkel közösen. Verset tanultak, humoros üdvözlőlapokat készítettek. Beszélgető körökben az apukákról, a tulajdonságaikról, a munkájukról, a kedvelt tevékenységükről esett szó, melyet lejegyeztünk. Nagyon készültek a gyerekek az apák fogadására. Ahogy érkeztek a vendégek, egyenként vezették be a maguk kis birodalmába. Lehetőséget biztosítottunk a testvérek érintettsége miatt a csoportok átjárhatóságára, a kapcsolattartásra.

A gyerek-apa együttléttel, játéklehetőséggel, vendéglátással tettük örömtelivé ezt a délutánt. Személyes percek keretében ölbeli játékkal, apáról készült kis jellemzésekkel magukra ismertek, a gyerekek kedvenc játékába bekapcsolódtak.

A mindennapok monotonitásából kiszakadva a felnőtteknek csak a gyermekeikkel töltött időt kellett kihasználniuk, mely gyorsan telt, és felejthetetlen élménnyé vált minden résztvevőnek egyaránt. Öröm volt megtapasztalnunk több generációs kapcsolatokat, mint a gyermek-testvér-apa, gyermek-apa-nagypapa bensőséges közös játékát.

Az Apák Napja sikeres megrendezésével célunkat teljesítettük, melyben a családi kapcsolatok mélyítése mellett az apák szerepének kiemelését, a család összetartó erejének hangsúlyozását tartottuk fontosnak.

Kávási Istvánné

(beküldött képek)


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város