Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Martfű az Utazás 2024 kiállításon, Szolnokon

Martfű idén is bemutatkozott a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon és helyi értékek napján 2024. április 19-20-án, a Hild téren. Büszkén mutattuk be városunk értékeit.

Szolnok megyei jogú város a 25. alkalommal rendezte meg a kiállítást – hazánkban Budapest mellett egyetlenként –, amellyel lehetőséget adott a bemutatkozásra: a térség települései értékeiket, turisztikai attrakcióikat, nevezetességeiket mutathatták be standjaikon. A településekről polgármestereik mondtak néhány mondatot, városunkat Rágyanszky István alpolgármester képviselte. A jubileumi esemény díszvendége Veszprém volt.

Kiállításunkat a Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói állították össze. Székácsné Tálas Gabriella, Eiler Zita és Bihari Erzsébet egésznapos jelenlétével tájékoztatta az érdeklődőket. Pavilonunkat színesítette Kerékgyártó Emese bútorfestő sok gyönyörű terméke és Jancsó Pete Roland martfűi és retro ajándéktárgyai.

A legnagyobb közönségsikert egyértelműen a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény Tisza cipői és a G&T Sportcipő Manufaktúra Kft. termékei aratták. Rengetegen álltak meg nosztalgiázni az igazi, jó minőségű, népszerű Tisza cipő retro kiállításon, és sorra osztották meg emlékeiket, tapasztalataikat azokból az időkből, amikor még „Minden időben, Tisza cipőben” jártak az emberek.

Rágyanszky István

Még az időjárás is a 25. jubileumi utazási kiállítás mellé állt, így már a napsütéses péntek délelőtt a bemutatkozó települések képviselőivel és érdeklődőkkel telt meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtti tér Szolnokon. A kengyeliek csigát sodortak, a cibakházi standnál tepertős bodagot és meggypálinkát is lehetett kóstolni, de Martfű iparának múltjába és jelenébe is bepillanthattak a jelenlévők – írta, városunkat is megemlítve, a szoljon.hu.

https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2024/04/szolnok-utazas-kialitas-galeria

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város