Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Sajtóközlemény – Martfű négy külterületi helyi közútjának fejlesztése valósul meg a Zsófia-halom zártkert városrészen – 2024. március 06.

Martfű Város Önkormányzata a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú felhívás alapján, a 3295703050 azonosítószámú, „Martfű Zsófia városrész külterületi közutainak fejlesztése” című projekt kedvezményezettjeként a fejlesztési célok megvalósítására 52,78 millió támogatást nyert.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül Martfű város Zsófia-halom zártkert városrészében lévő elhasználódott helyi közutak felújítása valósul meg pályázati támogatásból és az önkormányzat által biztosított forrásból, összesen 75,4 millió Ft összegből, mely biztosítja 4 szilárd burkolattal rendelkező helyi közút alépítményének és szilárd burkolatának felújítási, szélesítési, korszerűsítési költségeit.

A felújítások során a meglévő makadám rendszerű útalappal rendelkező önkormányzati tulajdonban- és kezelésben lévő, egysávos utcák kerülnek felújításra két réteg hengerelt aszfalt burkolattal. A felújítás az Alma utca, Körte utca, Szilva utca és a Zsófia-halom utca vonatkozásában szükséges, hiszen ezek az utak az évek során jelentősen elhasználódtak, kátyúsodtak és ezért balesetveszélyesek, rossz minőségük miatt egész évben nehezen járhatók, illetve főként a tavaszi és őszi esőzések alkalmával vízátfolyások fordulnak elő, pangó vizek jelennek meg a kátyúkban.

Árnyékoló növényzet az utak mentén rendelkezésre áll, azonban védendő növényzet vagy műemlék nincs a tervezési, fejlesztési területen, a csapadékvíz elvezetésről a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer gondoskodik.

A munkaterület átadására 2024. március 06. napján került sor, és előreláthatóan 2025. év elejéig megvalósulhat a 4 útszakasz rekonstrukciója.

A projekt a Vidékfejlesztési Program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Martfű Város Önkormányzata
telefonszám: +36 56 450 222
e-mail cím: titkarsag@ph.martfu.hu

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város