Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Eldurvuló választási kampány – Dr. Papp Antal napirend előtti tájékoztatója – Képviselő-testületi ülés Martfű, 2024.05.30.

Teljes videófelvétel a polgármesteri tájékoztatóról és az azzal kapcsolatban elhangzott képviselői véleményekről.

Tisztelt Képviselők!  Tisztelt Érdeklődők!

A képviselő-testületi ülés előtt nem szokásom napirend előtt semmilyen témáról beszélni! Hogy ezt mégis megteszem, annak egyetlen oka a választás és a választási kampány eldurvulása. A különböző lejárató videók megjelentetése, melyek mind a mostani képviselő-testületet, mind az önkormányzatot, mind annak dolgozóit, mind a város lakóit érintik!

 

Először is elnézést kérek minden martfűi lakostól azért, hogy néhányan ilyen minősíthetetlen szintre sülyesztették a városunkat és annak megítélését. Egy kisvárosnak a kinézete, minősége, fejlettsége a benne lévő embereket is minőnősíti. Ezek ócsárolása, becsmérlése is.

Én viszont tudom és az itt élő emberek nagy többsége is tudja, hogy a mi kis városunk megyei szinten is messze az elsők között van mind kinézetre, mind fejlettségre, de még országos szinten is kiemelkedő.

Lehet, hogy van olyan, akinek erről más a véleménye – például az ellenem induló másik jelöltnek –, de ezt a martfűi lakosok nevében mindenképpen visszautasítom.

Mindig is védtem mind a jóhírét, mind a kinézetét városunknak. Eddig is, ezután is ezt fogom képviselni. Sértőnek és megalázónak tartom ezen kijelentéseket a város lakóival szemben is.

A városunk fejlődik és szép! Egy kis ékszerdoboz.

Két másik témát is szeretnék helyre tenni, mely szintén felmerült. A közzétett videók csúsztatásokkal vannak tele, és azt sugallják, hogy az önkormányzatnál sorozatos törvénysértések, szabálytalanságok és visszaélések vannak. Ezt messzemenően visszautasítom.

Az egyik a közbeszerzések:

A közbeszerzések kiírásáról a képviselő-testület dönt, az összes beszerzéssel kapcsolatos információ birtokában. A közbeszerzéseket államilag akkreditált Közbeszerzési szakértők (szaktanácsadók) végzik, függetlenek, vagyis semmi közük az önkormányzatokhoz.

A közbeszerzéseket ellenőrzik:

  1. A közbeszerzési szakértők,
  2. A közbeszerzési hatóság. Ők előzetesen és utólagosan is végeznek vizsgálatokat.
  3. Pályázatoknál a Magyar Állam Kincstár.
  4. A szakminisztériumok,
  5. és legvégén a dokumentumokat és a megvalósulást a helyszínen is, az irányitó hatóság.

Martfű város nem kormánypárti, úgyhogy bármely hiba elnézése ebben az esetben fel sem merülhet.

Megemlítem, hogy a HVG újság, interneten megtalálható cikke szerint is kimagasló közbeszerzési eredményről írt a városunkkal kapcsolatosan. (A legolcsóbb beszerzésekről.)

A döntés előtt közbeszerzési bíráló bizottság véleményezi a beérkező ajánlatokat és CSAK ezek után írhatja alá a polgármester a nyertes pályázatot.

A polgármester a döntését a véleményező bizottság javaslatára hozhatja meg, több szakmai ellenőrzés és véleményezés után. Vagyis a polgármester nem dönthet egyedül!!!

Másik téma a hatósági vizsgálatok:

Kezdem azzal, hogy Martfű városnál semmilyen vizsgálat nincs!

Nincs az önkormányzatnál sem,

nincs a polgármesternél sem,

nincs a Polgármesteri Hivatalnál sem,

nincs a jegyző és aljegyzőnél sem,

és nincs az önkormányzat egyik intézményénél sem.

A félreértés talán abból adódhat, hogy amikor a másik polgármesterjelölt a martfűi üzletek építését a városunkban kifogásolta, és közérdekű adat igénylését nyújtotta be az önkormányzatunkhoz, pont akkor érkezett a Kormányhivatalhoz egy közérdekű bejelentés ezzel kapcsolatban. (Magyarul vagy általános szóhasználattal mondva, valaki feljelentést tett az önkormányzat ellen.)

   

A kormányhivatal megállapította, hogy

az önkormányzat a könyv szerinti nyilvántartási érték felett adta el a területet, továbbá, hogy

szakértőt (ingatlan forgalmi értékbecslőt) is rendelt ki a terület árának megállapítására, és

az államnak is felajánlotta elővásárlásra a törvényeknek megfelelően!

Az önkormányzat a vagyon rendelete szerint járt el, mely egy ponton, a versenyeztetéssel kapcsolatban ellentétes volt a törvénnyel.

Ezért a Kormányhivatal felhívta az önkormányzatot, hogy módosítsuk a vagyonrendeletünket. Ezt már múlt hónapban megtettük.

Továbbá előírták, hogy ezt 2024. június 21. napjáig tárgyalja meg a képviselő-testület. Ezt ma a 12. napirendben tárgyalja, és hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jellegű eljárástól.

Ilyen jellegű törvényességi felhívást a megyében csak az idei évben már több százat tett meg a Kormányhivatal, és természetesen más városokban, köztük pl. Mezőtúron is volt már ilyen. Interneten ezek is megtalálhatók.

Mindebből arra következtetni, hogy az önkormányzatnál visszaélések vannak, több mint rosszindulatú túlzás, lejáratás része. Ezen vádaskodások sértőek a hivatali dolgozókkal és Martfű lakosaival szemben is.

Bízom a martfűi lakosok bölcsességében, hogy nem ülnek fel a hasonló folyamatos csúsztatásoknak, a felelőtlen és betarthatatlan ígérgetéseknek a választások során.

A részletek kifejtéséhez bármikor állok bárkinek a rendelkezésére.

Nagyon szépen köszönöm a figyelmüket.

Dr. Papp Antal

Martfű Város polgármestere

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város