Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok tagjai

Június 6-án megtörtént a június 9-ei Helyi önkormányzati választás és Európai parlamenti választás újonnan választott és delegált szavazatszámláló bizottsági tagjainak eskütétele és oktatása Martfűn, a Polgármesteri Hivatalban. A szavazatszámlálók az esküjüket dr. Papp Antal polgármester előtt tették le.

Szász Éva jegyző, a választások előkészítését és lebonyolítását összefogó helyi választási iroda vezetője köszönetet mondott mindazoknak, akik vállalták a közreműködést a vasárnapi választások lebonyolításában.

A választások során helyi választási bizottság is működik a Városházán. A bizottság elnöke dr. Varga József, elnökhelyettese Szécsényi Zoltán, tagja Bélteki Tibor. Póttagok: Máté Gizella és Pásztor Gyula.

A Nemzeti Választási Iroda utasításának megfelelően, a kitöltendő szavazólapok magas száma miatt, a torlódások elkerülése érdekében a szavazóhelyiségekben egy plusz, papír szavazófülkét is elhelyeznek.  

Az eskütételt követően a helyi választási iroda vezetője oktatást tartott a szavazatszámlálók részére a legfontosabb tudnivalókról, a jogszabályi változásokról, a kiemelt figyelmet igénylő ügyekről, a választás zavartalanságának biztosításáról.

A martfűi szavazópolgárok 6 szavazókörben adhatják le voksaikat. A szavazóhelyiségekben tevékenykedő szavazatszámláló bizottságok tagjai közül 3 főt a képviselő-testület választott és a pártok is delegálhattak a szavazatszámláló bizottságokba.

Június 9-én az Európai Parlament tagjai, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban lebonyolított 2024. évi általános választásán a helyi választási iroda munkatársainak és a szavazatszámláló bizottságok tagjainak is nehéz és összetett feladatokkal kell számolniuk.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város