Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Nagy izgalmak után megőrizte NB III-as tagságát a Martfűi LSE

Tavaly nyáron huszonnégy év után nyerte meg újra a megyei I. osztályú bajnokságot a martfűi csapat. Akkor még a feljutás sem volt biztos, ám a sors kegyes volt labdarúgóinkhoz, akik osztályozó nélkül kerültek fel a harmadik osztályba. Akkor is tudta mindenki, hogy rendkívül nehéz lesz megkapaszkodni az NB III. Délkeleti csoportjában, hiszen olyan csapatokkal kellett felvenni a versenyt, mint a Békéscsaba, a Szolnoki MÁV FC, az ESMTK, a BKV Előre vagy éppen a Bp. Honvéd, a Vasas, a Kecskemét és a Szeged második gárdája.

Az indulás nem a legjobban sikerült, hiszen két forduló után váratlanul lemondott Kardos Mihály edző, és vele együtt távozott a csapatkapitány Kardos Norbert is. Több héten át kinevezett edző nélkül léptek pályára a mieink, akik ennek ellenére szépen elkezdték gyűjtögetni a pontokat. Majd érkezett Czinkon Szabolcs, akinek vezetésével parádés győzelmek követték egymást. Újból megteltek a lelátók, a fiatal csapat pedig nem ismert lehetetlent. Az első fordulót leszámítva nem állt kieső helyen az MLSE, ám 2023 vége ismét váratlan fordulatot hozott. Újabb edzőcsere történt, és a tavaszt már Koncz Zsolttal a kispadon kezdték a martfűiek.

Az új tréner bemutatkozása jól sikerült, hiszen a Bp. Honvéd 4-2-es legyőzését követően Dabason is 4-1-re győztek a mieink, a csapat pedig már inkább a mezőny első feléhez tartozott. Ha addig nem vették komolyan Székely Dávidékat, akkor onnantól kezdve mindenki Martfűt szerette volna legyőzni. Sajnos sok esetben éreztették velünk, hogy egy újonc csapat ne nagyon ugrándozzon az NB III-ban. Hathatós játékvezetői támogatást kapott ellenünk a BKV Előre és a Körösladány, Budapesten pedig a 92. percben ítéltek ellenünk vitatható tizenegyest az ESMTK javára... Nagyszerű mérkőzés kerekedett viszont a későbbi bajnok Békéscsaba elleni hazai mérkőzésből, ahol a második félidőben alaposan megszorongattuk nagymúltú ellenfelünket. Sajnos a tavasz közepén zsinórban elszenvedett öt vereséget követően felrémlett a kiesés réme, ám a fiúk megemberelték magukat és előbb Cegléden győztek 2-1-re, majd itthon a Pénzügyőr elleni 3-1-es siker már biztos bennmaradást ért. Utána Monorról is elhoztuk a három pontot, s bár a Kecskemét elleni szezonzáró finoman szólva sem sikerült jól, csapatunk a bajnokság végén a tizedik helyen végzett!

Óriási siker ez mindenkinek: a játékosoknak, a vezetőknek, a szurkolóknak és természetesen az egész településnek. Hosszú idő után újra beszédtémát szolgáltatnak a focisták a városban, amire ez a mostani fiatal garnitúra rá is szolgált. A cél tehát teljesült: lehet tovább építkezni, a szurkolók pedig ősztől továbbra is NB III-as meccsekre járhatnak. Az már most biztosnak tűnik, hogy izgalmakban akkor sem lesz hiány!

fr

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város