Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Martfűi Hyrox Csapat Riminiben

Június első hétvégéjén a Reboot Fit Club 9 fős csapattal utazott Olaszországba, életük második nemzetközi Hyrox versenyére.

Az első Hyrox versenyt 2018-ban rendezték meg Hamburgban. Az ötletgazdák egy olyan fitness eseményt akartak létrehozni, ahol a ma már nagyon divatos “hybrid” edzésformát követő és gyakorló nem csak profi, de teljesen amatőr atléták megmérettessék magukat, tesztelhessék határaikat.

A verseny 8x1 km futásból áll és 8 különböző erőt, erő-állóképességet tesztelő funkcionális gyakorlatból, mint síergó, szánkó tolás 102/152 kg-al, szánkó húzás 78/102 kg-al, burpee ugrással, evezés, farmer séta 16/24 kg kettlebellel, Wall ball 4/6 kg medicin labdával.

A martfűi Reboot Fit Club terem januárban vált hivatalos Hyrox edzőteremmé, ezzel a második jelenleg az országban és első a megyében.

Csapatunk először Madridban állt rajthoz, ahol még csak teszteltük, milyen is élőben egy ilyen verseny. Miután onnan hazatértünk, egy hét pihenőt tartva, megkezdtük a 12-hetes felkészítő programot a júniusi olasz versenyre.

Itt már mindenki úgy állt oda, hogy szeretne jobban teljesíteni, mint 3 hónappal ezelőtt, és ez sikerült is mindenkinek.

Ezt a verseny két napon rendezték, ami azért volt jó, mert tudtunk szurkolni egymásnak és mert nem késő estig voltunk bent egy óriási csarnokban, másik 5000 emberrel.

Az első napon mentek le a női párosok, ahol tőlünk Enyedi Gabriella és dr. Demecs Katalin állt rajthoz, életükben először. Kata betegen, Gabi pedig kialvatlanul, de így is elképesztően jó, 1 óra 38 perces idővel futottak be.

Másik női párosunk, Krivi Marianna és Benyus Judit már kitűzött céllal, a madridi eredményüket megdönteni akarva indultak neki. Ugyan nem széthajtva magukat, de sokkal technikásabban már, 3 percet sikerült lefaragniuk az előző versenyhez képest.

Egyéni indulónk most volt először, Mári István személyében, aki mindent 110%-on a pályán hagyva teljesítette ezt a brutális intenzitású versenyt egyedül. Hatalmas különbség van a páros és az egyéni teljesítések között, hiszen nem mindegy, hogy van ott egy társad, aki besegít neked mikor fáradsz vagy teljesen egyedül kell mindent végrehajtanod. Pisti hatalmasat küzdött önmagával. Nagyon büszkék vagyunk az 1 óra 42 perces eredményére.

A második napon vegyes páros kategóriában Bíróné Révész Erzsébet és férje, Bíró Lajos álltak rajthoz. Nekik is az előző eredmény megdöntése volt a cél, amit sikerült teljesíteni, nem is kevés 14 perccel a madridihoz képest. Kimagaslóan szép technikával mentek egyik állomásról a másikra, remek hangulatban húztak, toltak és futottak. Ők egy nagyon szuper páros mind az életben, mind a sportban. Igaz, lehet jövőre külön válnak egy picit és belekóstolnak az egyénibe is.

Végül utolsó párosunk, akiknek szurkolhattunk vasárnap délután, dr. Molnár György és Sági Bence Viktor. Nekik már az odavezető utolsó hét is tartogatott izgalmakat, mert Bence betegség miatt úgy volt, hogy ki is hagyja a versenyt. Mentek az emailek, próbáltuk elintézni, hogy Gyuri kategóriát váltva, egyéniben indulhasson. Mivel ezt nem sikerült elintézni, Bence úgy döntött, mégis kiutazik velünk és odaáll. Ez alkalommal Gyurira hárult az erő- és állóképességi gyakorlatok nagyobb része, de szépen tudta hozni, amit kell. Ez azért sem volt baj, mert jövőre már Gyuri is egyéniben szeretne indulni. Így kicsit belekóstolhatott ebbe is, és tudja, arra az egyénire bizony még edzeni kell. J A fiúknak is sikerült javítani a madridi eredményükön, méghozzá 18 perccel.

Nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hogy a 12 hetet így végig edzették munka és család mellett és ilyen ügyesen teljesítettek.

A saját versenyvideónkat meg tudjátok nézni a youtube csatornánkon:

https://www.youtube.com/watch?v=J9aWQTpoXKY

Folytatjuk a munkát, edzünk, táborozunk, fejlődünk és készülünk a következő megmérettetésünkre.

Ha szeretnéd Te is kipróbálni magad egy Hyrox versenyen, keress minket bátran, segítünk felkészülni.

Benyus Judit

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város