Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Megható ballagási ünnepség a martfűi általános iskolában

Ünnepi keretek között búcsúztatta végzős diákjait 2024. június 22-én szombaton a Martfűi József Attila Általános Iskola. A rendezvény szép időben, meghitt hangulatban zajlott, amelyen a diákok, tanárok és családtagok együtt búcsúzkodtak.

Az ünnepség a hagyományos ballagási dalokkal és a végzős diákok bevonulásával kezdődött. Megérkezésük után Tóth Kira, nyolcadik osztályos tanuló szavalt, majd Józan Szófia, hetedikes diák búcsúzott az itt maradók nevében.

– Kedves ballagó nyolcadikosok! A tarisznyátokba a hagyományokhoz ragaszkodva pogácsát, iskolánkról készült fotót, osztálynévsort, útravaló üzenetet tettünk. De van egy meglepetésünk is. Fogadjátok tőlünk szeretettel az ördöglakatot emlékül. Ez a lakat olyan, mint az élet. Néha fejtörést okoz, néha eldobnánk jó messzire, de ha türelmesek vagyunk és kitartóak, akkor örömet is ad és sikerélményt. Kívánjuk, hogy legyen sikeretek ezzel a kis lakattal és az élettel! Ne ijedjetek meg a nehézségektől, hanem próbáljátok meg más szögből nézni azokat, és akkor rátaláltok majd a megoldásra.

Ezt követően Engárt Zétény mondott verset, majd a ballagók nevében Oltyán Léna köszönt el búcsúbeszédében. Megható szavaiban köszönetet mondott tanáraiknak a sok türelemért, támogatásért és szeretetért, amit az évek során kaptak. Külön kiemelte szüleiket is, akik mindig mellettük álltak és támogatták őket tanulmányaik során, majd megígérte, hogy az itt tanult értékeket magukkal viszik a jövőjükbe, és büszkén képviselik iskolájukat. Érzelmei kifejezését a hetedik osztályosok segítették, egy dalban adták át azokat a gondolatokat, amiket nem tudtak szavakba önteni.

– Az eltelt években talán sokszor rendetlenkedtünk, időnként késtünk az órákról, néhány tárgyból nem mindig jeleskedtünk. Ám nem felejtettük el sosem, hogy mire kötelez bennünket az, hogy ennek az iskolának a tanulói lehetünk. Szüleink, testvéreink, rokonaink büszkesége is erre emlékeztetett minket. A jövőben is ez fog erőt adni, kint a nagybetűs Életben, ahol minden bizonnyal rengeteg megpróbáltatás vár, sok öröm és sok csalódás is.

Földi Edina, az intézmény igazgatónője ünnepi beszédében kiemelte a diákok teljesítményét és kitartását az elmúlt évek során. Sok sikert kívánt nekik a továbbiakban, és reményét fejezte ki, hogy az itt szerzett tudás és tapasztalatok sikeresen vezetik majd őket az életben.

– Úgy gondolom, hogy a legjobb és legbölcsebb kívánság ilyenkor az, ha azt kívánjuk nektek, hogy legyetek kitartóak, és ne térjetek le az általatok választott útról, míg el nem éritek megvalósítandó, áhított céljaitokat, és gyűjtsetek olyan felejthetetlen, kellemes emlékeket, melyekkel itt, az általános iskolában gazdagodtatok!

Az ünnepi beszéd után az iskola vezetősége emléklapokkal és jutalomkönyvekkel köszönte meg a diákok, szülők munkáját és elért eredményeit:

A Rágyanszky István alpolgármester által létrehozott Staféta-díjat idén Tóth Kira érdemelte ki. Földi Edina ezekkel a sorokkal méltatta: „Kira szorgalmas, segítőkész, lelkiismeretes, szerény, megbízható tanuló, akire az osztály és az iskola közössége is büszke lehet.  Kiváló tanulmányi eredménye mellett évről évre szívesen és eredményesen képviselte az iskolát a tankerületi és más rendezvényeken.   Érdeklődése középpontjában a zongora mellett a humán tudományok és a sakk állnak.”

Az iskola volt tanítványa, Rozsán Csongor által felajánlott díjat Bontovics Márk kapta. – Márk kicsi kora óta lelkes sportolóként képviseli iskolánkat a triatlon, duatlon és egyéb vizes, bicajos, futós versenyeken. Derűs személyisége, kitartása, elhivatottsága nagyszerű példa a társai előtt. Az ifjú triatlonos kimagasló eredményei nemcsak az elhivatottságát és a sport iránti szenvedélyét tükrözik, hanem azt is, hogy képes kitartóan dolgozni a céljai eléréséért. Eredményei bizonyítják, hogy nem fél a kemény munkától és az áldozatoktól, amelyek elengedhetetlenek a sikerhez ebben a komplex sportágban – mondta az igazgatónő.

A jó tanuló, jó sportoló díjra Gáspár Kata Sára volt érdemes. „Kata színes egyénisége, a tanulás és a sport iránti elkötelezettsége 1. osztálytól megmutatkozott. Óvodás kora óta tagja a Martfűi Úszó és Triatlon Klubnak, érvényes versenyigazolással rendelkezik. Edzői szerint kitartó, jó hozzáállású gyermek.  A nyolc év alatt számtalan alkalommal állt dobogón, egyéni és csapatversenyen is. Ezeken túl Kata szorgalma kiemelkedő, magatartását a nagyfokú igazságérzet, megbízhatóság és segítőkészség jellemzi. Tanulmányi eredménye mellett önzetlen, lelkes munkájával nagyban hozzájárult az osztály és az iskola közösségi életének színesítéséhez.” – emelte ki Földi Edina.

Példamutató közösségi munkájáért könyvjutalomban részesült: Komáromi Blanka és Tichy Luca Sára. Példamutató közösségi munkájáért, diákönkormányzatban végzett tevékenységéért jutalomban részesült: Deák Vivien. Kiváló sporttevékenységéért jutalmat vehetett át: Bánkúti Dániel és Iglódi Zalán. Kimagasló tanulmányi eredményéért és példamutató szorgalmáért oklevelet érdemelt: Koszorús Benedek. Kimagasló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért jutalmat kapott: Tóth Hedvig Janka. Kimagasló tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és a diákönkormányzatban végzett közösségi munkájáért ajándékot kapott: Szepesi András.

Elismerésben részesültek kimagasló angol órai teljesítményükért, amelyet középfokú nyelvvizsga megszerzésével koronáztak meg: Zsombok Alexa, Farkas Réka, Sági Máté, Oltyán Léna, Deák Vivien, Bakos Gábor Teodor.

Kitűnő tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért jutalomban részesült: Tóth Kira és Szakali Lantos Lóránt.

A következő tanulók a mesejátékban nyújtott kiváló színészi képességük és mozgáskultúrájuk elismeréseként vehettek át oklevelet: Gáspár Kata Sára, Hornyik Lili, Komáromi Blanka, Lévai Blanka, Nemes Luca, Sípos Attila, Szakali Lantos Lóránt, Tichy Luca Sára, Tóth Kira, Tóth Maja, Túróczi Luca, Bakondi Benedek, Deák Dorina, Deák Vivien, Farkas Réka, Kovács Tamara, Mester Márk, Oltyán Léna, Sólyom Blanka és Szepesi András.

A diákok után azok a szülők is jutalmat vehettek át, akik aktívan segítettek az osztályuk programjainak szervezésében, lebonyolításában. A 8.a osztályból: Molnár Ildikó, Zsámba Mária, Szabó János és Szabó-Panyik Dalma, Kovács Annamária, Tóth Antal és Tóthné Jenei Andrea, Nemes Károlyné, Trencsényi Tamás és Vidinszki Ilona, Putnóczki Etelka, Darida Andrea, Fazekas-Tóth Andrea és Molnár Éva.

A 8.b osztályból: Szatmári Ágnes, Dóró Judit, Urbán-Szabó Hedvig, Elekné Boros Mónika, Mesterné Posta Margit, Rajna Kinga, Bánkúti család, Hegedűs-Kovács Szilvia, Mészáros Ágnes Mónika, Marton Nóra és Oltyánné Takács Szilvia.

A Szolnoki Tankerületi Központ Elismerő Oklevelét vehették át pedagógusként Pápainé Murányi Elvira, Savella Szilvia, Szendi Éva, és Vasné Hajdú Tünde. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Juhászné Hidvégi Edit és Sikéné Buczkó Mária. A Szolnoki Tankerületi Központ Kiváló Pedagógus Díjra Nagyné Tóth Tünde volt érdemes. Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Ivanov Erika.

A rendezvény zárásaként a végzősök közösen elengedték a színes lufikat, amelyek az új kezdet szimbólumaként szálltak az ég felé.

A Martfűi József Attila Általános Iskola végzős diákjainak ballagási ünnepsége méltó búcsú volt az iskolás évektől. Sok sikert kívánunk a végzősöknek a jövőben, és bízunk benne, hogy álmaik valóra válnak!

Polák Boglárka


Tovább, a teljes videó felvételhez>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város