Közélet

Összefoglaltuk Martfű legszebb pillanatait 2023-ból!

Örömteli, meghitt, szívszorító események sokaságát sűrítettük egy videóba, mely a Martfű Média kameráján keresztül mutatja be városunk 2023-as évét.

Helytörténeti geocaching – modern technika, régi emlékek

A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény modern kincsvadászatot hirdetett a helytörténeti emlékek megismertetésére. Nagy örömünkre sokan indultak a koordináták felderítésére, akár többbször is visszatérve egy-egy helyszínre, hogy megleljék a geoládákat. Az idő is kedvezett, sok napsütés volt a feladatok teljesítésére biztosított hat hét alatt.

Felhívás! Február 10-ig várjuk az esküvői fotókat

Idén ünnepeljük Martfű várossá nyilvánításának 35. évét. Ennek alkalmából és a Házasság Hete kapcsán ESKÜVŐI FOTÓKIÁLLÍTÁST szervezünk. Várunk 1990 előtti esküvői fotókat, amelyek szereplői Martfűn éltek/élnek vagy családjuk révén kötődnek városunkhoz.

Dajkanéniként imádta a gyerekeket, még ma is emlegeti őket

Különleges, 90. születésnapján, 2024. január 29-én tisztelettel köszöntötte családtagjai körében Demecs Istvánné Kreucz Jolika nénit dr. Papp Antal polgármester. Martfű Város Önkormányzata évről-évre nagy szeretettel és megbecsüléssel emlékezik meg városunk 90. életévüket betöltő lakóiról.

Felhívás játékeszköz vásárlásának támogatására

Tisztelt martfűi vállalkozók, lakosok!

A Martfű Városi Szabadidős Kör széleskörű közösségi tevékenységet folytat a városlakók kulturális életének színesítésében, színvonalas sport és szabadidős programjainak szervezésében.

„Kutyával egy mosolyért”

2024. január 12-én látogatott el hozzánk Zete és Keve, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány két terápiás kutyája.

A Martfűi Városszépítő Egyesület megtartotta idei első összejövetelét

Az idei tervek megbeszélése volt a fő téma. Egyetértettünk abban, hogy az idén is megszervezzük – nyitott rendezvényként a lakosoknak is – február 1-jén a Tisza Élővilágának Emléknapját két remek témával és előadókkal. 

Ismét felejthetetlen perceket töltöttünk Homokon

A Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe voltunk hivatalosak ebben az évben is a Karácsonyi Ünnepségükre.

2023-ban is együtt hangolódtunk a szeretet ünnepére

2023. december 22-én ismét lehetőségük volt Martfű város lakóinak és a környékbelieknek együtt, meghitt hangulatban készülődni a karácsonyra.

Boldog új évet kívánok!

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

BÚÉK!

Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2024-ben is!

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalunk látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

Az advent jegyében zárták az évet

Örülök, hogy együtt vagyunk, együtt ünnepelhetünk! – üdvözölte Kunné Évike egyesületi vezető meghívott vendégeiket, a Munkácsy Úti Óvoda a rendezvényen fellépő Csiga nagycsoportosait és a szépkorú közösség jelenlévő tagjait, a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület évzáró karácsonyi rendezvényén, 2023. december 12-én.

Ismét teli zsákkal érkezett a Mikulás

Mikulásváró családi délutánt szervezett 2023. december 3-án (vasárnap) a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Mindenki karácsonyfája ismét martfűi felajánlásként

Ismét a város területén, ezúttal a Zsófia halom úton cseperedett fel az a fenyőfa, amely a Szent István tér ékességeként, feldíszítve, ünnepi fényekben teszi teljessé az adventi várakozás, a karácsonyi rendezvények, a Mindenki Karácsonya hangulatát.

Meghitt hangulattal várja az érdeklődőket idén is a Mindenki Karácsonya Martfűn!

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt, martfűieket vagy a környező településekről érkezőket, a hagyományosan megrendezett Mindenki Karácsonyára december 22-én pénteken, a Szent István térre. A kilátogatókat szeretetvendégséggel, betlehemes játékkal, köszöntőkkel, Baricz Gergő zenész-énekes műsorával és tűzijátékkal várják a szervezők.

Rekordokat döntő sikereket aratott az idei Ovibál Martfűn

Hagyományaikhoz híven, ismét bált szervezett a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Portyázó Porontyok Alapítványa 2023. november 18-án, szombaton a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

Idén is ellátogat városunkba a Mikulás!

Mikulásváró családi délutánt szervez 2023. december 3-án (vasárnap) délután a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

32. alkalommal versenyeztek ifjúsági csapatok a Nonstop vetélkedőn Martfűn

Immár több, mint három évtizede rendezik meg a Martfűi Városi Szabadidőkör jóvoltából a 12 órás vetélkedőt, melyen idén négy ifjúsági csapat állt versenybe egy fél napon keresztül, megállás nélkül 2023. november 11-én szombaton a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár pódium termében.

Ez a nap a találkozásokról és a gondtalan szórakozásról szólt

Első alkalommal várta térségi találkozóra sorstársait a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja 2023. november 13-án. a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

Rémségek iskolája...Martfűn

Az angolszász halloween, melynek alkalmával október 31-e estéjén a gyerekek rémisztő jelmezekbe öltözve házról házra járnak csokit és édességet „követelve”, mindenszentek előestéjének ünnepe. A hiedelem szerint ezen az estén az élők és holtak világa közötti határ elmosódik, így a halottak szellemei visszatérnek kísérteni a Földre, és a rémísztő jelmezeknek köszönhetően, remélhetőleg a gonosz lelkek nem járnak köztünk.

Nonstop Vetélkedő

2023. november 11-én, szombaton a Martfűi Városi Szabadidőkör ifjúsági csapatok részére ismét megrendezi a 12 órás NONSTOP VETÉLKEDŐT.

Harminchárom mezei juhar csemetével gyarapodtak a babafák Martfűn

Az idei évben is a volt téglagyári bányagödör területére várta a szülőket és a gyerekeket a városunk hagyományos őszi családi programjára Martfű Város Önkormányzata 2023. november 4-én szombaton.

Földben rejlő kincsek – Régészeti előadás és interjú Nagy Fanni martfűi régésszel

Régészeti előadást tartott a martfűi származású Nagy Fanni és kolléganője, Szabó Melinda restaurátor, a szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai, 2023. október 26-án, csütörtökön a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szakirodalmi termében. A rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretein belül valósult meg.