Közélet

Kisebb és nagyobb közösségünkben is találjuk meg a karácsony reményét és hitét!

Igazi ünnepváró hangulatot hoztak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde óvodásai a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület karácsonyi, évzáró rendezvényére. Az apró Mikulások verses, dalos előadását nagy szeretettel fogadta a szépkorú közösség.

Karácsonyváró, évzáró rendezvényen találkoztak

Az adventi várakozásra, lelki felkészülésre hangolódást erősítették egymásban a martfűi Jóreménység Klub Egyesület tagjai évzáró rendezvényükön, 2022. december 1-jén a művelődési központban.

„Spanyolok és spanyolinák” – Alapítványi bál Martfűn, a gyermekekért

Legutóbb 2019-ben, a Mesés Keleten szervezhetett bált a Játékvár Óvoda és Bölcsőde. Azóta sok idő eltelt, de a „Játékváras” utazási iroda még mindig talpon van! 2022. november 19-én ismét egy nagyon klassz utat szerveztek, ezúttal a napfényes Spanyolországba, ahol bikapatakopogásoktól volt hangos az aréna. Mediterrán hangulat, tombola és matador büfé is várta a bálozókat.

Sün- és rovarszállások kihelyezésével a természet sokszínűségének megőrzéséért

A kisiskolások segítségével helyükre kerültek a hidegek beállta előtt a menedékek.

A természetvédelem, a hasznos állatok védelme érdekében indította a Természetvédelmi Szövetség évekkel ezelőtt céltudatosan, egy-egy állat életfeltételeinek javítására, szaporodásuk biztonságosabbá tételére irányuló „mozgalmait”. A téli madáretetés, a madárodúk kihelyezése, a fecskéknek műfészkek készítése, a beporzóknak telelő- és szaporodásukat segítő „szállások” kihelyezése, vagy a sünöknek téli szállás készítése és elhelyezése a szabadban – mind-mind a védendő állatok: madarak, rágcsálok, rovarok számának csökkenését hivatott megállítani.

Felhőtlen szórakozás és művelődés egyben - 31. Nonstop Térségi Ifjúsági Vetélkedő

A Martfű Városi Szabadidőskör 31. alkalommal szervezte meg a 12 órás Nonstop Térségi Ifjúsági Vetélkedőt a Martfű Városi Művelődési Központ pódium termében 2022. november 12-én. A szabadidőskör tagjai és vezetője, Szőke Ferenc évről évre azon dolgoznak, hogy vidám és felejthetetlen emlékeket hagyjon mindazok számára, akik részt vesznek az eseményen.

A Szent István szobor, Martfű jelképe és a város más köztéri szobrainak alkotóját köszöntöttük

80. születésnapja alkalmából martfűi műteremgalériájában köszöntötték Gyurcsek Ferencet, Martfű köztéri szobrainak alkotóját, városunk köztiszteletben álló, Munkácsy-díjas szobrászát 2022. november 9-én.

„Szeretni kell élni, és mindig tervezni kell!”

Városunk önkormányzata minden évben tisztelettel köszönti Martfű 90. életévüket betöltő lakóit. E különleges születésnap alkalmából Demecs Istvánnál 2022. október 18-án kopogtatott az önkormányzat képviseletében dr. Papp Antal polgármester és Szász Éva jegyző, Tulipán út végi otthonában látogatva meg őt.

I. Zenés Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézműves Vásár

A városi veteránjármű találkozók szervezői egy újabb közösségi eseménnyel bővítették a helyi szabadtéri programkínálatot. Az I. Zenés Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézműves Vásár 2022. október 8-án várta mindazokat Martfűn, a Kikötő téren, akik eladni szerettek volna vagy éppen böngészni, nézelődni.

Mi a Közösségi gazdálkodás, a Közösségi kosár? – Látogatás egy zöldséges biogazdaságban

A Martfűi Városszépítő Egyesület NEA pályázatának egyik alpontja keretében meglátogattunk egy biogazdaságot. Itt vegyszermentesen, ugarolva termelik a különböző zöldségféléket. (Ugarolva: azt jelenti, hogy a termőterület egy része nincs hasznosítva, az egy évig pihen, állatok legelnek rajta. Azok trágyájukkal tápanyagot biztosítanak a következő évi növények alá.) Ez az ősi termesztési módszer a vetésforgó részét képezi, amellyel könnyebb megvalósítani a biotermesztést.

EUROPA DONNA NAP 2022

A martfűi Jóreménység Klub idén is megrendezte figyelemfelkeltő sétáját a mellrák ellen, október 7-én, pénteken délután.

Útra keltünk! Irány Erdély kapuja, a Partium!

2022. július 19-én elindult a Kárpát-Medencei Magyarság Művelődési Kör Egyesület lelkes csapata, hogy megismerje az egykori Szatmár, Máramaros és Szilágy vármegyék történelmi nevezetességeit, természeti kincseit.

„Közösségeinkben mi is számítunk rájuk, tapasztalataikra, segítségükre!”

A Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület az idei évben is Nyugdíjas-találkozóval ünnepelte az idősek világnapját, amelyre a környező településekről is várták barátaikat, az ottani klubok tagjait. 2022. szeptember 16-án délután jó hangulatban sorra érkeztek a Kunszentmártoni Hagyományőrző Egyesület, a Kungyalui Őszirózsa Nyugdíjasklub, a Tiszaföldvári Táncos Nyugdíjasok Baráti Köre, a Tiszakürti Hulló Levelek Klub, a Cserkeszőlői Őszi Napfény Egyesület, Cibakházáról a Cibak Imre Nyugdíjasklub, Rákóczifalváról a II. Rákóczi Ferenc Klub tagjai. Szívesen eleget tettek a felkérésnek a martfűi társklubok, a Jóreménység Klub és a Kossuth Úti Nyugdíjasklub képviselői is.

A szakmunkásvizsga pillanatában felnőtté váltunk! - 55 éves osztálytalálkozó

1967. június 17-én 53 leány és 20 fiú tett sikeres szakmunkásvizsgát Martfűn, a Cipőipari Szakmunkásképző Intézményben. Sokan helyezkedtünk el Martfűn, de voltak olyanok, akik Debrecenben, Budapesten, Szigetváron vagy éppen Szombathelyen vállaltak munkát. Voltak olyanok is, akik nem a szakmában, hanem máshol keresték és találták meg a boldogulásukat.

Egyedül is szeret lenni, de nincs egyedül

90. születésnapján Csurgó Lajosnét köszöntötte dr. Papp Antal polgármester 2022. augusztus 23-án délelőtt, emléklappal és ajándékcsomaggal is kedveskedve városunk egyik legidősebb lakójának. Annuska néni Veres Péter úti otthonában fia, menye, unokája és dédunokái is együtt örültek velünk a család jó kedélyű, igazán életvidám, életigenlő dédnagymamájával.

Színes programkavalkád a fesztivál jegyében

A IX. ÖrökZöld Tisza Fesztivál kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várta az érdeklődőket augusztus 18. és 20. között a Szent István térre. A háromnapos martfűi fesztivál fénypontja kétségtelenül Geszti Péter koncertje volt.

Ismét sokan indultak a martfűi rejtvényfejtő versenyen

25. alkalommal hirdetett egyéni versenyt városunkban a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete négy kategóriában: kezdők, haladók, mesterjelöltek és mesterek részére.

Augusztus 20-i esti programok az időjárás függvényében - Augusztusban ismét Ünnepi Napok és ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn

FRISS 16.50 - Augusztus 20., esti programok - GESZTI PÉTER  KONCERT a tervezett időpontban és helyszínen, 20.30-tól a Szent István téren. TŰZIJÁTÉK az időjárás függvényében, 22.00 órától.

A Portéka színpad ma esti, 18 órakor kezdődő gyermekelőadására és a perecsenyi zeneiskolás gyermekek 19.00 órakor kezdődő  műsorára a REFORMÁTUS TEMPLOMBAN várják az érdeklődőket.  

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várja az érdeklődőket augusztus 13. és 28. között.

Díjkiosztó Budapesten a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvarán

Ismét jó volt martfűinek lenni!

Ezzel az örömteli kijelentéssel jöttek haza a Város- és Faluvédő Szövetség - Hungaria Nostra - által 31. alkalommal kiírt „Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért” országos verseny díjkiosztójáról a felutazott martfűiek. Tanárnők, szülők, nagyszülők kísérték el a gyerekeket, és városszépítők.

Megfejtették és nyertek

Május végén lezárult a Martfű Magazin 2022. évi „Fejtse meg és frissüljön fel a Martfű Gyógyfürdő és Uszodában!” rejtvényjátéka. A rejtvények megfejtői közül két szerencsés nyertes számára a MARTFŰ TERMÁL SPA 1-1 db, 10 alkalmas, 3 órás, 3 hónapig érvényes, a Martfű Gyógyfürdő és Uszodába szóló, 15.000 Ft értékű ÚSZÓBÉRLETÉT sorsoltuk ki, és más értékes nyeremények is gazdára találtak a június 7-én, dr. Papp Antal polgármester közreműködésével, a Polgármesteri Hivatalban megtartott sorsoláson.

Együtt ünnepeltük a legkisebbeket

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várta az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából Martfűn.

Szórakoztató program az idősek bentlakásos intézménye létrehozásáért

Jótékonysági céllal rendezett bált 2022. május 21-én a Margit Idősek Otthona Alapítvány, mely abból a hiánypótló ötletből született meg, hogy idősek otthona létesülhessen városunkban.

Gyermeknapi programok Martfűn

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várja az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából.

Évfolyamtalálkozó 1970 - 2022

Kedves találkozás volt az általános iskolában április 23-án. Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen 2020-ban már időpontunk volt, de a lezárások miatt eddig kellett várnunk. Így 52 év után találkoztunk, ez nagy idő mindenki életében.

Szabadtéri kulturális és szórakoztató rendezvények a martfűi Majálison

Vidámparkkal, jobbnál-jobb ételekkel, koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal ünnepeltük május elsejét Martfűn, a Kikötő téren. A kétnapos családi rendezvényen csodás tavaszi idő fogadta az ünnepelni érkező sokaságot.

„TÉRSÉGÜNK KINCSEI” - TAVASZI FESZTIVÁL - Majális napi rendezvény Martfűn

Ünnepeljük a május beköszöntét, a tavaszt és a munka ünnepét azzal, hogy ismét találkozunk a MAJÁLIS NAPI RENDEZVÉNYEN, április 30-án és május 1-jén Martfűn, a Kikötő téren! Martfű Város Önkormányzata díjmentes programjain szeretettel várunk mindenkit, gyerkőcökkel, az egész családdal, kedvessel, barátokkal, gyertek, szórakozzunk együtt!