Közélet

Ügyes gyerekek, szép rajzok és egy ráadás

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a Ráday Mihály Város és Faluvédők Szövetsége pályázatának martfűi fordulója, melyet a Martfűi Városszépítő Egyesület bonyolított.
A „Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért” címmel, 32. alkalommal kiírt verseny az idén is megmozgatta a martfűi gyerekek fantáziáját. 97 rajzot küldtek be a gyerekek és született egy különleges alkotás is.

Tekintsünk vissza együtt a 2022-es év örömteli eseményeibe!

2022-ben is sok szép dolog történt városunkban, amire örömmel és büszkén nézhetünk vissza. A Martfű Média kisfilmje az elmúlt év rendezvényeit, legszebb pillanatait, sikereit, eredményeit, meghatározó életképeit gyűjti csokorba, melyet ezúton ajánlunk olvasóink figyelmébe.

2022-ben felélénkült a klubéletünk – Jó együtt lenni a Jóreménység Klubban

Két évi kihagyás után 2022-ben végre rendszeresen találkozhattunk, tarthattunk havonta klubprogramokat. Az év eleji tervezéskor mertünk merészebbet is álmodni és lelkesen készültünk a Rákbetegek Országos Szervezete és a Tihanyi Levendula Klub által megrendezett Daganatos Betegek II. Országos Kulturális és Művészeti Találkozójára.

Az eredmények már jönnek, de támogatással könnyebb lenne – A martfűi autóversenyző bízik a folytatásban

Molnár Sándor Szolnokon született majd Szandaszőlősön nőtt fel. A középiskolát befejezve katonai pályán folytatta az útját, jelenleg pedig területi képviselőként dolgozik. Családjával Martfűn élnek, munkája mellett rájuk fordítja a legtöbb energiáját, de ahogy ideje engedi, a hobbijának él. Autóversenyzőként már több versenyen is kimagasló eredményeket ért el, mint például a 2004-es Jászkiséri II. Rally I. kategória 1. helyezését, vagy a legutóbbi 2022-es Kunmadaras VIII. Intercars Art-Sprint Kupa 2. helyét.

Idén is sok feladat vár a városszépítőkre

Évindító összejövetelt tartott a Martfűi Városszépítő Egyesület 2023. január 10-én, a Művelődési Központban. A civil közösség és támogató tagjaik köre új jelentkezőkkel bővült, akiket örömmel mutatott be Vinczéné Balogh Magdolna.

„A karácsony a békesség, az öröm és a szeretet ünnepe”

Betlehemes misztériumjáték a református egyházközség hittanos gyermekeinek előadásában, ünnepi fények és köszöntők, szeretetvendégség és zenei program is színesítette az idei Mindenki Karácsonya rendezvényt Martfűn, 2022. december 17-én.

Finomságok karácsonyra

A Martfűi Civil Kerekasztal szervezésében, folytatva a korábbi évek hagyományát, néhányan 2022-ben is felkerestük a Homokon működő Révay György Egységes Gyógypedagógiai Intézmény tanulóit a karácsonyi ünnepségük keretén belül. Vittünk a gyerekeknek mindenféle finomságokat, elsősorban sok-sok süteményt, amit a színpadi szereplésük után kínáltunk minden jelenlévőnek.

A Legszebb Konyhakert versenyben két martfűi kert kapott Országos díjat

A mezőgazdasággal, ezen belül a kertészettel foglalkozók ritkán mondják: Jó volt az időjárás! Az időjáráson belül a hőmérséklet, a viharok/jégesők, a késői kitavaszodás, vagy épp a korán jött meleg, egy váratlan fagyos éjszaka - mind, mind gondot okoz. A 2022-es ritka rossz év volt! A hosszú csapadékmentes időszak nagy meleggel való társulása a mezőgazdaság, benne a kertészet alacsony terméshozamait eredményezte, sok helyen meghiúsította az eredményes termesztést.

BÚÉK!

Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2023-ban is!

Boldog új évet kívánok!

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalunk látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

Mindenki Karácsonya Martfűn – Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére!

Kicsiket és nagyokat, minden martfűit szeretettel hívunk a város hagyományos karácsonyi rendezvényére, 2022. december 17-én szombaton, az ünnepi díszekbe öltözött Szent István térre. A közös ünnep résztvevőit szeretetvendégséggel, köszöntőkkel, betlehemes játékkal és Auth Csilla ünnepi műsorával várják a szervezők.

Hőtechnikai szempontból is megújul a Kossuth úti klubépület

A megszokottól eltérő helyszínen, a Martfű Városi Művelődési Központban tartotta karácsonyi és évzáró rendezvényét a Kossuth úti Nyugdíjasklub 2022. december 6-án. Meghitt, otthonos klubhelyiségük épp jelentős felújítás alatt áll.

Közös gondolkodás és ötletek a martfűi közösségi élet fejlesztéséért

2022. december 1-jén tartotta alakuló ülését a Martfűi Civil Kerekasztal, ahol a résztvevők műhelymunka keretében hozzá is fogtak a helyi civil élet gazdagításához, az együttműködések továbbfejlesztéséhez.

Vasárnap érkezik a Mikulás!

Advent második vasárnapján, 2022. december 4-én várja a legkisebbeket a Mikulás a művelődési központba, ahol az ,,A hisztis királykisasszony” című színdarab mellett sok-sok játék és szórakoztató program is hívogatja a kicsiket.

Kisebb és nagyobb közösségünkben is találjuk meg a karácsony reményét és hitét!

Igazi ünnepváró hangulatot hoztak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde óvodásai a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület karácsonyi, évzáró rendezvényére. Az apró Mikulások verses, dalos előadását nagy szeretettel fogadta a szépkorú közösség.

Karácsonyváró, évzáró rendezvényen találkoztak

Az adventi várakozásra, lelki felkészülésre hangolódást erősítették egymásban a martfűi Jóreménység Klub Egyesület tagjai évzáró rendezvényükön, 2022. december 1-jén a művelődési központban.

„Spanyolok és spanyolinák” – Alapítványi bál Martfűn, a gyermekekért

Legutóbb 2019-ben, a Mesés Keleten szervezhetett bált a Játékvár Óvoda és Bölcsőde. Azóta sok idő eltelt, de a „Játékváras” utazási iroda még mindig talpon van! 2022. november 19-én ismét egy nagyon klassz utat szerveztek, ezúttal a napfényes Spanyolországba, ahol bikapatakopogásoktól volt hangos az aréna. Mediterrán hangulat, tombola és matador büfé is várta a bálozókat.

Sün- és rovarszállások kihelyezésével a természet sokszínűségének megőrzéséért

A kisiskolások segítségével helyükre kerültek a hidegek beállta előtt a menedékek.

A természetvédelem, a hasznos állatok védelme érdekében indította a Természetvédelmi Szövetség évekkel ezelőtt céltudatosan, egy-egy állat életfeltételeinek javítására, szaporodásuk biztonságosabbá tételére irányuló „mozgalmait”. A téli madáretetés, a madárodúk kihelyezése, a fecskéknek műfészkek készítése, a beporzóknak telelő- és szaporodásukat segítő „szállások” kihelyezése, vagy a sünöknek téli szállás készítése és elhelyezése a szabadban – mind-mind a védendő állatok: madarak, rágcsálok, rovarok számának csökkenését hivatott megállítani.

Felhőtlen szórakozás és művelődés egyben - 31. Nonstop Térségi Ifjúsági Vetélkedő

A Martfű Városi Szabadidőskör 31. alkalommal szervezte meg a 12 órás Nonstop Térségi Ifjúsági Vetélkedőt a Martfű Városi Művelődési Központ pódium termében 2022. november 12-én. A szabadidőskör tagjai és vezetője, Szőke Ferenc évről évre azon dolgoznak, hogy vidám és felejthetetlen emlékeket hagyjon mindazok számára, akik részt vesznek az eseményen.

A Szent István szobor, Martfű jelképe és a város más köztéri szobrainak alkotóját köszöntöttük

80. születésnapja alkalmából martfűi műteremgalériájában köszöntötték Gyurcsek Ferencet, Martfű köztéri szobrainak alkotóját, városunk köztiszteletben álló, Munkácsy-díjas szobrászát 2022. november 9-én.

„Szeretni kell élni, és mindig tervezni kell!”

Városunk önkormányzata minden évben tisztelettel köszönti Martfű 90. életévüket betöltő lakóit. E különleges születésnap alkalmából Demecs Istvánnál 2022. október 18-án kopogtatott az önkormányzat képviseletében dr. Papp Antal polgármester és Szász Éva jegyző, Tulipán út végi otthonában látogatva meg őt.

I. Zenés Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézműves Vásár

A városi veteránjármű találkozók szervezői egy újabb közösségi eseménnyel bővítették a helyi szabadtéri programkínálatot. Az I. Zenés Bolhapiac, Alkatrészbörze és Kézműves Vásár 2022. október 8-án várta mindazokat Martfűn, a Kikötő téren, akik eladni szerettek volna vagy éppen böngészni, nézelődni.

Mi a Közösségi gazdálkodás, a Közösségi kosár? – Látogatás egy zöldséges biogazdaságban

A Martfűi Városszépítő Egyesület NEA pályázatának egyik alpontja keretében meglátogattunk egy biogazdaságot. Itt vegyszermentesen, ugarolva termelik a különböző zöldségféléket. (Ugarolva: azt jelenti, hogy a termőterület egy része nincs hasznosítva, az egy évig pihen, állatok legelnek rajta. Azok trágyájukkal tápanyagot biztosítanak a következő évi növények alá.) Ez az ősi termesztési módszer a vetésforgó részét képezi, amellyel könnyebb megvalósítani a biotermesztést.