Közélet

Testvérvárosi találkozó magyar nemzeti ünnepünk alkalmával

A Bethlen Gábor Alap 2023. évi pályázati támogatásával gazdag programsorozat valósulhatott meg az idei testvérvárosi találkozón Martfűn.

„Csupa örökifjú” az idősek világnapja városi ünnepén

Az idei évben is nyugdíjas-találkozóval ünnepelte az idősek világnapját a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület. A nagyszabású rendezvényre a környező településekről is várták barátaikat, az ottani klubok tagjait.

Perecsényi gyermekek békés, gondoskodó és odafigyelő közegben Martfűn

"Nem attól lesz valaki hálás, hogy sok van neki, hanem attól, hogy képes értékelni. A hála nem a körülményeink eredménye, hanem annak, hogy észrevesszük és értékeljük, amink van."

Ismét szép élményeket gyűjtögettek

Kedves Olvasó!

Úti levélben írom le a Kárpát-medencei Magyarság Művelődési Kör Egyesület lengyelországi kirándulásának krónikáját.

Több ezer ember ünnepelte Martfűn államalapításunkat - ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál

2023. augusztus 17-e és 20-a között zajlott az ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál. Idén külön öröm volt, hogy a martfűi gyógyfürdő ismét részt vett a rendezvény megvalósításában azzal, hogy teret adott a programoknak.

Ismét perecsenyi gyermekek táboroznak Martfűn

Harmincöt gyermeket és öt felnőttet lát vendégül Perecsenyből, ukrajnai testvértelepülésünkről Martfű Város Önkormányzata 2023. augusztus 14-től 21-ig. A fiatal sportolók hétfői megérkezésüket követően a Művelődési Központban táncház keretében ismerkedtek a magyar néptánc- és népzenei kultúrával, egymással és vendéglátóikkal.

Tisza Kupa Országos Rejtvényfejtő Verseny – 2023. augusztus 12.

A Martfűi Ünnepi Napok nyitó programja hagyományosan minden év augusztusában az Országos Rejtvényfejtő Verseny. A Városi Könyvtár és a martfűi Rejtvényfejtők Klubjának szervezésében kerül sor évről évre erre az egyéni versenyre kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában. A rejtvényfejtők szeretnek nálunk, intézményünkben, városunkban versenyezni, érkeznek az ország számos pontjáról, közelről, távolról, vállalva akár több órás vonatutat is.

Színvonalas műsorokkal vár mindenkit a jubileumi ÖrökZöld Tisza Fesztivál

Immáron tizedik alkalommal rendezik meg városunkban a martfűi nyári fesztivált a Thermal Spa vízi színpadán 2023. augusztus 17-20-áig. E kerek évfordulóhoz méltó zenészek, énekesek, előadók várják a publikumot. A programsorozat négy teljes napon át szórakoztat minden korosztályt.

Szeretett városában és családja körében ünnepelt

Kilencvenedik születésnapján köszönthettük Pelyhe János martfűi lakost 2023. július 18-án, lánya Szolnoki úti otthonában. Városunk önkormányzata minden évben tisztelettel köszönti Martfű 90. életévüket betöltő lakóit. Az önkormányzat képviseletében dr. Papp Antal polgármester és Szász Éva jegyző látogatta meg az ünnepeltet és családját, ajándékcsomagot és Magyarország miniszterelnökének köszöntő kiadványát átadva számára.

Minden időben… TRendben vagyunk! - Veteránjármű Találkozó és Múzeumok éjszakája 2023-ban is!

Idén is csatlakozott Martfű az országosan meghirdetett Múzeumok éjszakája rendezvényhez, melynek mottója 2023-ban: TRendben vagyunk!

Ismét dobozba került a Városszépítő Gyermektábor tábla – Befejeződött a 9.

Szokásos „helyünkön” – a Tisza Cipő Horgásztanyán, nagy köszönet érte ezen a helyen is – 2023. július elején ismét megrendeztük az egyesületünk Városszépítő Gyermektáborát.

Látogatás testvérvárosunkban, Misztótfalun

Marinescu Dumitru polgármester úr meghívására június 23-án négytagú küldöttség utazott városunkból Romániába, Misztótfaluba (Tautii-Magheraus - Tótmogyorós). Városunk polgármestere, dr. Papp Antal, elfoglaltságai miatt a delegáció vezetésével Rágyanszky István alpolgármestert bízta meg.

Tiszán innen tábor a Művelődési Központban

Hagyományainkhoz híven, június utolsó hetében könyvtáros-múzeumos-kézműves tábort hirdettünk alsó tagozatos gyerekeknek. Idén a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatása segített minket abban, hogy képzett népművészek vezetésével ismerkedjenek meg a táboros gyerekek népi kismesterségekkel. Így fogadhattuk intézményünkben Hornyákné Sila Katalin fazekast, Juhászné Hidvégi Edit mézeskalácskészítőt, Antal Borbála szalma- és csuhéfonót, Kerékgyártó Emese népi bútorfestőt.

A szeretet hangjai szóban és jelnyelven

A Martfűi Nagyothallók Baráti Köre fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett 2023. június 23-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

Szezonnyitó fürdőnapok a Martfű Hotel Thermal Spa-ban

Cégünk elkötelezetten dolgozik azon, hogy a térség és a környék meghatározó szereplőjévé válhassunk, mind a gyógyászat, mind a pihenés - kikapcsolódás terén – mondta el a 2023. június 17. szombati fürdőnapra szervezett találkozón Cziffra Kolos, a Martfű Hotel Thermal Spa igazgatója.

Alapítványi retro bál a Margit Idősek Otthonáért

– Az idősek otthona alapítvány amiért létrejött, ami a célunk, hogy Martfű városban legyen egy idősek otthona, egy bentlakásos intézmény. Az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgoztunk. Létrehoztuk a projekt munkát, készen van a látványterv – tájékoztatott a Művelődési Központban, 2023. június 17-én megtartott, jótékony célú rendezvényen Sagátné Fülöp Anikó, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Megfejtették és nyertek

Május végén lezárult a Martfű Magazin 2023. évi „Fejtse meg és frissüljön fel a Martfű Gyógyfürdő és Uszodában!” rejtvényjátéka. A rejtvényeket helyesen megfejtő 67 beküldő közül két szerencsés nyertes számára a MARTFŰ TERMÁL SPA 1-1 db, 10 alkalmas, 3 órás, 3 hónapig érvényes, a Martfű Gyógyfürdő és Uszodába szóló, 17.000 Ft értékű ÚSZÓBÉRLETÉT sorsoltuk ki, és más értékes nyeremények is gazdára találtak a június 12-én, dr. Papp Antal polgármester közreműködésével, a Polgármesteri Hivatalban megtartott sorsoláson.

„Segítsünk a Földnek” - „Sok kicsi sokra megy”

Egész napos program a városszépítőknél a környezetvédelem nagy problémáiról elméletben és gyakorlatban

Szórakoztató és kulturális rendezvények színesítették a munka ünnepét Martfűn

A Martfűi Majális kétnapos programsorozata sok-sok érdeklődőt csalogatott a Kikötő térre 2023. április harmincadikán és május elsején. A napsütéses idő mellett izgalmas produkciók, események nyújtottak fesztiválhangulatot a publikumnak.

Az édesanyákat, a nagymamákat köszöntötték

Örömünnep ez a nap,/ virágszirmot bont a nap,/ akácvirág, tulipán,/ téged köszönt anyukám. – hangzott fel a gyermekdal a Martfű Városi Nyugdíjasklub anyák napi megemlékezésén a Kossuth úti Tagóvoda Süni csoportosainak előadásában, 2023. május 5-én.

Martfű Majális ismert előadókkal, főzőversennyel és vidámparkkal

Fiataloktól a szépkorúakig, mindenki számára izgalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőségekkel érkezik a Martfűi Majális. Koncertek, vidámpark, ügyességi játékok, főzőverseny és még sok tartalmas program várja a kilátogatókat 2023. április 30-án és május 1-jén a Kikötő téren. Martfű 34 éve város. Az egésznapos Martfűiek napja városi majálison erről is megemlékezünk.

Egészségmegőrzés, tudatos odafigyelés testre-lélekre

Éljünk tovább egészségesen! – fogalmazták meg szervezői a XII. Martfűi Egészségmegőrző Nap mottójaként. Ezt a célt szolgálták a 2023. április 22-én a Művelődési Központban tartott előadások, állapotfelmérések, tanácsadások, kiállítások, relax és ezoterikus elemzések, kezelések és az erre a napra szervezett véradás is, szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt megteremtve a személyes jelenlét, a találkozás lehetőségét.

Húsvéti Családi Délután – Ünnepeljünk együtt!

A húsvét jegyében kisállatsimogató, tojáskeresés, táncház és sok más, az ünnepkörhöz kapcsolódó program várja a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2023. április 8-án, szombaton 15 és 18 óra között.

Színes programok várták a családokat a húsvét jegyében

Ünnepváró húsvéti családi délutánra várták a kicsiket és nagyokat a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba 2023. április 8-án. A rendezvényen résztvevők színpompás tojásokat festhettek, ötletes tavaszi dekorációkat készíthettek. A szervezők húsvéti kisállatsimogatóval, tojáskereséssel és sok más, az ünnepkörhöz kapcsolódó programmal várták a látogatókat.

Kellemes húsvétolás kissé kellemetlen időben

Lezajlott a Húsvéti Családi Délután. Ha ragyogó napsütésre, kellemesen fújdogáló szellőcskére gondolunk, ahhoz képest pocsék időjárásban. De ha a három nappal ezelőtti viharos szélre és esőre, akkor elfogadható volt. Apró szemekben szinte egész nap "ködölt" az eső, de elviselhető volt! S a lényeg, hogy nagyon sokan voltak a fent leírt időjárásban is. Sok kisgyerek szülőkkel, nagyszülőkkel.