Közélet

Ismét sokan indultak a martfűi rejtvényfejtő versenyen

25. alkalommal hirdetett egyéni versenyt városunkban a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete négy kategóriában: kezdők, haladók, mesterjelöltek és mesterek részére.

Augusztusban ismét Ünnepi Napok és ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várja az érdeklődőket augusztus 13. és 28. között.

Díjkiosztó Budapesten a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvarán

Ismét jó volt martfűinek lenni!

Ezzel az örömteli kijelentéssel jöttek haza a Város- és Faluvédő Szövetség - Hungaria Nostra - által 31. alkalommal kiírt „Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért” országos verseny díjkiosztójáról a felutazott martfűiek. Tanárnők, szülők, nagyszülők kísérték el a gyerekeket, és városszépítők.

Megfejtették és nyertek

Május végén lezárult a Martfű Magazin 2022. évi „Fejtse meg és frissüljön fel a Martfű Gyógyfürdő és Uszodában!” rejtvényjátéka. A rejtvények megfejtői közül két szerencsés nyertes számára a MARTFŰ TERMÁL SPA 1-1 db, 10 alkalmas, 3 órás, 3 hónapig érvényes, a Martfű Gyógyfürdő és Uszodába szóló, 15.000 Ft értékű ÚSZÓBÉRLETÉT sorsoltuk ki, és más értékes nyeremények is gazdára találtak a június 7-én, dr. Papp Antal polgármester közreműködésével, a Polgármesteri Hivatalban megtartott sorsoláson.

Együtt ünnepeltük a legkisebbeket

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várta az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából Martfűn.

Szórakoztató program az idősek bentlakásos intézménye létrehozásáért

Jótékonysági céllal rendezett bált 2022. május 21-én a Margit Idősek Otthona Alapítvány, mely abból a hiánypótló ötletből született meg, hogy idősek otthona létesülhessen városunkban.

Gyermeknapi programok Martfűn

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várja az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából.

Évfolyamtalálkozó 1970 - 2022

Kedves találkozás volt az általános iskolában április 23-án. Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen 2020-ban már időpontunk volt, de a lezárások miatt eddig kellett várnunk. Így 52 év után találkoztunk, ez nagy idő mindenki életében.

Szabadtéri kulturális és szórakoztató rendezvények a martfűi Majálison

Vidámparkkal, jobbnál-jobb ételekkel, koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal ünnepeltük május elsejét Martfűn, a Kikötő téren. A kétnapos családi rendezvényen csodás tavaszi idő fogadta az ünnepelni érkező sokaságot.

„TÉRSÉGÜNK KINCSEI” - TAVASZI FESZTIVÁL - Majális napi rendezvény Martfűn

Ünnepeljük a május beköszöntét, a tavaszt és a munka ünnepét azzal, hogy ismét találkozunk a MAJÁLIS NAPI RENDEZVÉNYEN, április 30-án és május 1-jén Martfűn, a Kikötő téren! Martfű Város Önkormányzata díjmentes programjain szeretettel várunk mindenkit, gyerkőcökkel, az egész családdal, kedvessel, barátokkal, gyertek, szórakozzunk együtt!

Igazi közösségi megmozdulás – Családi programok a húsvét jegyében

Kisállatsimogató, tojáskeresés és sok más, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program várta a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2022. április 16-án.

Húsvéti Családi Délután Martfűn

Kisállatsimogató, tojáskeresés és sok más, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program várja a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2022. április 16-án, szombaton 15 és 18 óra között.

Soha ennyi rajz nem érkezett a pályázatra!

Lezajlott a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség által kiírt, s a városunkban a Martfűi Városszépítő Egyesület által bonyolított „Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért” című pályázat eredményhirdetése.

Használt sütőolaj és zsír gyűjtése Martfűn

A Martfűi Városszépítő Egyesület révén Martfű is bekapcsolódott abba a Biotrans Kft. által üzemeltetett gyűjtőhálózatba, amely keretén belül a használt sütőolajat és minden más zsiradékfajtát (pálmaolaj, kókuszzsír stb.) –  előkezelés nélkül – a speciális edényekbe (kukákba) lehet gyűjteni.

„Önmagukért szeretjük őket, szeretjük őket, mert léteznek!”

Miért szeretjük a nőket? Nőiességükért, érzékenységükért, küzdeni tudásukért, gondoskodásukért … – osztotta meg a maga és férfitársai szép gondolatait versbe foglalva dr. Urbán-Szabó Béla a Martfű Városi Nyugdíjasklub nőnapi rendezvényén, 2022. március 9-én, a Művelődési Központban.

A Jóreménység Klub Egyesület 2021. évi tevékenységéről

Az Egyesület 2021. évi tevékenységét nagyban megnehezítette a Koronavírus járvány, és az emiatt alkalmazott lezárások. Június 3-áig nem tudtunk klubösszejövetelt tartani, akkor megtartottuk az éves közgyűlésünket, amelyen elfogadtuk a 2020. évi Közhasznúsági jelentést, Mérlegbeszámolót, valamint a 2021. évi programot és a költségvetésünket is.

Február 1. a Tisza élővilágának emléknapja – Február 2. a Vizes élőhelyek napja szerte a világban

2000. január 31. 22 óra, Zazár település, Románia.  A nagybányai Aurul nemesfém bányavállalat ülepítőjéből gátszakadás miatt mintegy 100 ezer köbméter cianid és nehézfém tartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd a Szamoson keresztül a Tiszába, melynek koncentrációja 180 szorosa lett a megengedett határértéknek. Ez a magyar vízügyi hatóságok emberfeletti munkája ellenére is hatalmas károkat okozott az ökoszisztémában. E környezeti katasztrófa emlékére február 1.-ét a Tisza élővilágának emléknapjává nevezték ki.

A nehéz helyzetekben is gondoskodnak egymásról

A Martfűi Mozgássérült Egyesület 2022. február 4-én tartotta közgyűlését a Martfű Városi Művelődési Központban. Idén ez volt az első alkalom, hogy a közösség tagjai újra találkozhattak egymással.

Nonstop vetélkedő gondtalan szórakozással és tanulással

Harmincadik alkalommal rendezett 12 órás Térségi Ifjúsági Nonstop Vetélkedőt a Martfűi Városi Szabadős Kör 2022. január 15-én reggel 9 órától a Martfű Városi Művelődési Központban. Az újszerű, játékos szellemi és ügyességi feladatokat és új csapatokat is felvonultató, nyilvános rendezvényhez a szervezők arra kérték a város lakóit, szurkoljanak együtt a martfűi fiataloknak!

Tekintsünk vissza együtt a 2021-es év örömteli eseményeibe!

Itt az új esztendő, ilyenkor sokan számot vetnek az elmúlt év történéseiről, eredményeiről.  Mi minden zajlott városunkban az elmúlt egy évben? A nehézségek ellenére sok szép dolog történt, amire örömmel és büszkén nézhetünk vissza.

Boldog új évet kívánok!

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

BÚÉK!

Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2022-ben is!

 

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalunk látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

Tisztelt Martfűi Lakosok!

Értesültem róla, hogy Martfű város képviselő-testülete - a lakosság véleményének figyelembevételével - át szeretné nevezni a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületét. Az alábbi ismeretterjesztő írásommal kívánom felhívni minden kedves olvasó figyelmét egy hajdan volt, régi személyiségre, Mariházy (született Kövér) Miklósra.