Oktatás

Autómentes nap 2022.09.22. és Kacaj Bicaj túra

A világon mindenhol nagy népszerűségnek örvend az évenként megrendezésre kerülő Autómentes Nap. Mi, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben dolgozók és az oda járó gyermekek is évente nagy lelkesedéssel kapcsolódunk be és szervezzük a programokat, tevékenységeket szeptember végén. Így történt ez az idén is, ezért az óvodákban és a bölcsődében ezen a napon ellepték az udvart a gyerekek által használt motorok, futóbiciklik, két- és háromkerekű rollerek, gyerek kerékpárok.

2022. szeptember 26.

Poronty party a palotában

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde dolgozói 2022.09.21-én „Poronty-party a palotában” címmel szerveztek közel 230 gyermek számára programot - bölcsiseknek, ovisoknak egyaránt -, ahol természetesen a játéké volt a főszerep a délelőtt folyamán.

2022. szeptember 26.

„Kacaj Bicaj” nap - Autómentes nap a bölcsődében

A Föld védelme fontos mindannyiunk számára, így a legkisebbek számára is. Az autómentes nap lehetőséget adott arra, hogy a bölcsődés gyerekek figyelmét felhívjuk erre. 2022.09. 22.-én „Kacaj Bicajnapot tartottunk a bölcsődében.

2022. szeptember 26.

„Jól kell, hogy érezze nálunk magát a gyerek!” – Bizakodóan tekintenek az új tanév elé városunk általános iskolájában

Az esős, borús időjárás ellenére az évnyitó rendezvénnyel derűsen kezdődött el szeptember 1-jén a 2022-23-as tanév a Martfűi József Attila Általános Iskolában. Hagyományosan közösen, az udvaron köszöntik az elsőosztályosokat és az új tanévet, erre most az iskola közösségi tereiben és osztálytermeiben került sor. A két osztálynyi kis elsőssel már ismerősként üdvözölték egymást tanítóik, ők pedig örömmel fogadták a nagyobbaktól az ajándék tanszereket. Nem illetődtek meg az igazgató néni szavaitól sem, és örültek az iskolarendőr ajándékának, a fényvisszaverős tornazsáknak is.

2022. szeptember 06.

Elindult az új tanév a Damiban

Szeptember 1-jén, reggel 8 órakor a koránkeléstől kissé fáradt, de rengeteg élménnyel és várakozással teli középiskolás diák várta az első csengőszót a martfűi Damjanich középiskolában.

2022. szeptember 05.

Fecsketábor – Óvodából iskolába

Véget ér a mese, ének, meseország kapui bezárulnak előtted,

De a betűk és számok országa, vár téged az iskolába.

„Meseországból - A betűk és számok országába” címmel rendeztük meg az iskolába készülő gyermekeknek a Fecsketábort. A rendezvényünk több éves hagyományra tekint vissza, mely az óvodából az iskolába való átmenetet segít megkönnyíteni a gyermekek számára.

2022. szeptember 02.

Mesés mesterségeink – Nyári kézműves tábor a Művelődési Központban

Nyári kézműves táborral várta idén is a gyerekeket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2022. június 27. és július 01. között. A Mesés mesterségeink elnevezésű program harmadik alkalommal valósulhatott meg a Csoóri Sándor Alap támogatásával. A héten 25 gyermek ismerkedhetett meg olyan népi mesterségekkel, melyek még ma is jelen vannak hétköznapjainkban.

2022. augusztus 01.

Nyárindító színes forgatag az általános iskolában

Június 13-án és 14-én a Martfűi József Attila Általános Iskola tantestülete a diákönkormányzattal összefogva nyárindító színes programsorozatot szervezett iskolánk diákjainak, közösségeinek.

2022. június 30.

GÖRBÜLT!

Iskolánk diákönkormányzatának javaslatára idén első alkalommal - de biztosan nem utoljára!! :) - horgászversenyt hirdettünk.

2022. június 30.

Sokszínű, fellépésekkel, versenyekkel tarkított évet zártak

Az Ádám Jenő Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola martfűi tagozata 2022. június 9.-én tartotta tanév végi vizsgakoncertjét a Művelődési Központban.

2022. június 29.

Vidáman zárult az idei nevelési év a bölcsődében is

A gyermeknappal egybekötött évzárón feldíszített udvar várta a Játékvár Óvoda és Bölcsőde legkisebbjeit, szüleiket, nagyszüleiket és testvéreiket 2022. június 8-án. Az ünnepi esemény sok kisgyermeknek egyúttal a bölcsődétől való búcsúzást is jelentette.

2022. június 13.

A martfűi általános iskola 7. évfolyamosainak osztálykirándulása Szlovákiában

A Határtalanul Program keretein belül a Martfűi József Attila Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai, Rákóczi nyomába eredve, három napon keresztül csodálhatták meg a felvidék szépségeit. Nagy izgalommal készültünk az útra, ugyanis közülünk sokunknak még nem volt lehetősége átlépni az országhatárt.

2022. június 08.

Kis Sámli Bál a Martfűi Általános Iskolában

Ahogyan az elmúlt két és fél tanév sem zajlott hagyományosan, úgy a végzőseinknek szervezett „Kis Sámli Bál” is formabontó volt. Tantestületünk a szülőkkel karöltve úgy gondolta, hogy méltón szeretne a 8.a és 8.b osztálytól elbúcsúzni. Így 2022. május 20-án 6 órától megrendeztük a Sámli Bált számukra, ahol megpróbáltuk a régi bál hagyományos kaszinóját, játékait az iskola földszinti zsibongójába varázsolni.

2022. június 08.

Szeptemberben az átlagnál több kisgyermek kezdi meg óvodás éveit a Játékvárban

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde a 2022/2023. nevelési évre szóló beiratkozása április végén megtörtént. Az elmúlt két évben ez online zajlott, az óvoda dolgozói idén végre személyesen is találkozhattak a beiratkozó kisgyermekekkel és szüleikkel. Az intézmény az idei nevelési évet 182 fővel zárja, a szeptemberben kezdődő új nevelési évet 194 fővel fogja megkezdeni.

2022. június 03.

Ballagás a martfűi óvodákban

Nagy örömmel vártuk a vendégeket a Kossuth úti Tagóvodában és a Munkácsy úti Óvodában, hogy a ballagási, évzáró rendezvényünknek részesei legyenek. Izgatottan készültünk, hogy egy hosszú időszak után végre együtt lehessünk és így köszönhessünk el iskolába ballagó gyermekeinktől.

2022. május 27.

Apák- és Nagypapák Napja a Kossuth úti Tagóvodában

Egy szép tavaszi napon az apukák és a nagypapák meghívást kaptak a Kossuth úti Tagóvodába, hogy az odajáró óvodások őket is felköszöntsék, a csak ebben az intézményben megrendezésre kerülő, „Színes Világ” innováció keretében. 

2022. május 23.

„VÁR - LAK!” és Kistesók Napja a Játékvár Óvoda és Bölcsődében

Szélesre tárta a kapuit a Játékvár Óvoda és Bölcsőde a "VÁR - LAK!" és „Kistesók Napja” elnevezésű programok alkalmából, hogy fogadja a leendő bölcsiseket, óvodásokat egy - egy délelőttre. Az érdeklődők személyesen szerezhettek tapasztalatot a bölcsődei és óvodai életről. A szülők és a gyermekek megismerkedhettek az intézmény dolgozóival, mely a szeptemberi bölcsődei és óvodai élet megkezdését nagyban megkönnyíti.

2022. április 27.

Virágültetés a Föld napja alkalmából

„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” (Reginald Herber)

A természet szeretetére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását személyes példamutatással igyekszünk továbbadni a következő generációnak.

2022. április 26.

Húsvéti készülődés a martfűi óvodákban és a bölcsődében

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde csoportjaiban a tavaszi szünetet megelőző időszak már a húsvéti készülődés jegyében telt el. A felnőttek tartalmas, élményekkel teli tevékenységeket kínáltak a gyerekeknek, többek között megismerkedtek az egyik legrégebbi tojásdíszítési technikával: a tojásírással. Az elkészült, viasszal megírt tojásokat vizes krepp papírral színezték meg a gyerekek, és húsvéti, csibés, nyuszis tojástartót is készítettek hozzá.

2022. április 19.

Függőségek kezelése, ellátása Martfűn

Különböző függőségek (alkohol-, drog-, szerencsejáték) kezelése, ellátása, hozzátartozók megsegítése szolgáltatásait kínálja a martfűiek számára is, helyben az SZKTT HSZK Drogkonzultációs és Információs Központ (Szolnok, Levente u. 1. Tel.: 20/2465679, www.fuggovagyok.hu, Facebook: Szenvedélybeteg Ellátás Szolnok). Szolgáltatásaik ingyenesek, anonimak és helyben elérhetőek.

2022. március 30.

Víz, víz tiszta víz, csodálatos tiszta íz…

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde ovis csoportjai is nagy örömmel csatlakoztak az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- Egészségügyi Intézet) által meghirdetett, országos vízfogyasztást népszerűsítő Happy-héthez. 2022. március 21-én, a víz világnapja előtt egy nappal vette kezdetét az egészséghét, melynek keretében az óvodások, az OGYÉI segédanyagaival és a pedagógusok saját ötleteivel, változatos programok és játékos feladatok segítségével szerezhettek tapasztalatokat a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz fontos szerepéről.

2022. március 29.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2022/2023. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2022/2023. évi nevelési évre az alábbi helyen és időpontban történik:

2022. március 28.

Tájékoztatás a tavaszi szünidei gyermekétkeztetésről

Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2021/22. tanév tavaszi szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés április 14-től április 19-ig tart. A tavaszi szünidei étkeztetés az étel elvitelével lesz biztosított. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

2022. március 24.

Farsang az általános iskolában

Maszkot öltök, nem ismersz rám,
pedig így is én vagyok.
Hópihéből varrták ruhám
dolgos kezű angyalok.

Cinca Katica: Maszkabál

2022. február 15.

Dami Szalagavató 2021

Izgatottan készült a családias szalagavató rendezvényre a martfűi középiskola négy végzős osztálya. Elkészültek a tablóképek, osztályfotók, az osztályfőnököket meghatottan kísérték a Művelődési Központ dísztermébe a diákok.

2021. december 09.