Önkormányzati hírek

Várhatóan az értesítőben szereplő 06. 11.-12.-13.-i pótnapokon valósul meg Martfűn a 06.10-re tervezett kezelés – tájékoztatott az önkormányzat kérdésére válaszolva a szúnyogirtást végző SZEMP Air Légiszolgáltató Kft.

tovább»


2021-06-11 14:20

Martfű I. számú fogorvosi körzetre vonatkozóan a területi ellátási kötelezettséggel járó fogorvosi szolgálat helyettesítéssel történő ellátásáról döntött dr. Papp Antal 2021. május 7-én. Martfű polgármestere, a katasztrófavédelemről szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, a területi ellátási kötelezettséggel járó fogorvosi szolgálat helyettesítéssel történő ellátásával az EURO-DENT Fogászati Szolgáltató és Kereskedelmi BT-t bízta meg.

tovább»


2021-06-09 12:23

A nevelő-oktató munka mindig kihívás. Most azonban különösen sok nehézséggel kell megküzdeniük, nekik, a szülőknek és a diákoknak is. A veszélyhelyzetben végzett áldozatos munkájukért külön is köszönet illeti az óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat!

tovább»


2021-06-04 14:51

Kereskedelmi célú üzletek kialakításához vételi jogot alapító szerződés jóváhagyásáról döntött Martfű város polgármestere április 15-én. A szerződés a Lidl bevásárlóközpont folytatásában, a 442-es út mellett újabb boltoknak helyet adó épület kialakításához szükséges, 5.500 négyzetméternyi önkormányzati telek értékesítésére irányul.

tovább»


2021-06-04 13:08

Martfű Város Önkormányzata Martfű város külterületén, vagy a Martfűvel határos szomszédos települések külterületén fejlesztési céllal földterületeket vásárolna, melyhez az ajánlatokat postai úton az 5435 Martfű, Szent István tér 1. postai címre, elektronikusan a titkarsag@ph.martfu.hu e-mail címre kérjük megküldeni, 2021. augusztus 31-ig az alábbi tartalommal:

tovább»


2021-06-04 12:54

Idén is meghirdették a „Nyári diákmunka” munkaerő-piaci programját, melyhez kapcsolódóan az önkormányzati pályázat 2021. július 1-től történő szervezéssel kerül benyújtásra, a foglalkoztathatóság feltételeivel rendelkező érdeklődők jelentkezésének, számának függvényében.  A program lebonyolítására 2021. augusztus 31-ig terjedő időszakra, háromhetes foglalkoztatással kerül sor, a korábbi években gyakorlattá vált közterületi munkák elvégzésére. A központi program keretében napi 6 órában kerülnek az Önkormányzatnál alkalmazásra a diákok a szakképzettséget nem igénylő munkakörben, az ez évi minimálbérrel azonos, időarányosan és napi 6 órás foglalkoztatásra vonatkozó arányos munkabérrel.

tovább»


2021-06-04 12:53

A Kövér major önkormányzati ingatlan telekalakítási eljárásának megindításáról és telkek értékesítési feltételeinek meghatározásáról döntött dr. Papp Antal, Martfű Város Polgármestere 2021. május 19-én. Az ingatlan-nyilvántartásban korábban kivett helyi közútként, beépítetlen területekként, gazdasági épületként és udvarként szereplő nyolc hektáros területen – mely a közel 13 hektáros ipari terület része –, a telekmegosztást követően, a betelepülni szándékozó vállalkozások részére történő értékesítés érdekében hét új telket alakítanak ki.

tovább»


2021-06-03 16:58

A helyi civil szervezetek 2021. évi támogatására pályázatot írt ki Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A pályázat kiírásáról, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, május 27-én döntött dr. Papp Antal polgármester. A pályázatok benyújtásának határideje 2021. június 15., 16 óra.

Az önkormányzati támogatás célja a helyi civil szervezetek működésének, a közösség érdekében végzett közcélú tevékenységének elősegítése, a civil szervezetek öntevékenységre épülő szakmai, szociális, egészségügyi, szabadidős programjai, környezetvédelmi, kulturális, művészeti és ifjúsági rendezvényei, pályázati céljai megvalósításának támogatása.

tovább»


2021-05-28 14:19

A vírushelyzet miatt várhatóan ezen a nyáron sem népesülhet be vendégekkel az önkormányzat Fonyód-Bélatelepen található üdülője. A szállások május 2-től ugyan már fogadhatnak látogatókat, de olyan szigorú feltételekkel, amelyeket jelenleg az önkormányzat sem technikailag, sem személyi állományban nem tud biztosítani – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

tovább»


2021-05-19 15:52

Kedves Látogatóink! Örömmel adjuk hírül, hogy a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár ismét megnyitja kapuit a látogatói előtt! 2021. május 4. keddtől szeretettel várjuk ismét intézményünkbe látogatóinkat.

tovább»


2021-05-04 11:58

A Településfásítási Program keretében 30 darab nyírfacsemetét ültettek a martfűi önkormányzat Településüzemeltetési csoportjának munkatársai 2021. május 3-án az óváros Mandula út mögötti területén – tájékoztatott Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa.

tovább»


2021-05-03 17:03

Egyes martfűi civil szervezetek önkormányzati támogatásának odaítélése még várat magára, de a helyi szervezetek által benyújtott pályázatok alapján, az egyéb nonprofit szervezetek támogatásáról már döntött dr. Papp Antal Martfű város polgármestere, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva.

tovább»


2021-04-30 11:49

Újabb lendületet vett az önkormányzati garzonlakások felújítása. Március közepétől a Csüllög és Társa Kft. megkezdte az épület komplex épületenergetikai és megújuló energiát hasznosító felújítását.

tovább»


2021-04-29 16:41

Családi házak energetikai korszerűsítési kérdéseiben, a lakásvásárláskor figyelembe veendő műszaki-energetikai szempontokban, a vállalkozásoknak pedig a telephelyük és a gyártási folyama­taik hatékonyabb energiafelhasználásában nyújtanak zsebbevágó információkat az idei évtől a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében működő országos energetikai tanácsadó hálózat szakértői.

tovább»


2021-04-27 16:49

Második, befejező szakaszához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár mozi és színháztermének hangtechnikai felújítása április közepén. A korábbi, 2000-ben beszerzet végerősítő és színházi keverő mára igencsak megszolgálták az árukat. Most mindkét elavult berendezést újra tudták cserélni, az ehhez szükséges felszerelésekkel és mérésekkel, akusztikai beállítással együtt.

tovább»


2021-04-23 14:52

A koronavírus járvány hazai harmadik hulláma során a fiatalokra és a gyermekekre is kiemelt figyelem irányul. Szakemberek szerint új jelenség, és részben a vírusmutánsokkal magyarázható, hogy már a fiatalok és a gyerekek között is akad olyan, aki súlyos állapotban kerül kórházba.

tovább»


2021-04-21 13:14

Felújították a Művelődési Központ beltéri mobil színpadát. A 8x4 méteres színpadrendszer fa elemeit nagy odafigyeléssel átforgatták, lecsiszolták majd újrafestették az önkormányzati Településüzemeltetési ágazat munkatársai, ami kulturált, szép és biztonságos színpadfelületet ad, remélhetőleg újabb hosszú időszakban kiszolgálva az intézmény programjait.

tovább»


2021-04-15 14:59

Összesen 9 millió 513 ezer forintos támogatást ítélt meg Martfű önkormányzata a város sportszervezetei részére. Az éves sporttámogatási keret felosztásáról március elején döntött dr. Papp Antal. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva döntött a sporttámogatások odaítéléséről.

tovább»


2021-04-15 11:39

A járvány intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is elsődleges a regisztrált idősek oltása, de, a kiemelt kockázatnak számító krónikus betegséggel küzdő oltandókat sorra véve, a fiatalabbak is növekvő arányban kapcsolódhatnak be a háziorvosok értesítése alapján az oltási programba.

– Az idősebb korosztályból sokan megkapták már a védőoltást helyben, vagy az oltópontokon. Egyre lejjebb haladunk a korcsoportokkal, fiatalabbakat, 40-50 éveseket is tudunk oltani, betegségtípusok alapján és ha elfogadják az adott oltóanyagot – tájékoztatott dr. Despotov Svetozar.

tovább»


2021-04-07 19:41

 Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Martfű II. számú háziorvosi körzetében a területi ellátási kötelezettséggel járó felnőtt háziorvosi szolgálat személyes közreműködéssel, vállalkozási formában történő ellátására. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 26.

tovább»


2021-04-07 11:18

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat Belterületi utak, járdák, hidak felújítása céljára pályázat benyújtásáról döntött Dr. Papp Antal polgármester 2021. március 10-én. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, az önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai véleményének kikérésével döntött az elsősorban a Munkácsy utat és a Rákóczi út páros (Gazdabolt felőli) oldalát érintő járdafelújításról.

tovább»


2021-03-31 17:02

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és súlyos közegészségügyi veszélyeket is rejt magában. Például rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek szerepe az egyes fertőző betegségek terjesztésében közismert. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a helytelen hulladék elhelyezés esetén a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, szennyezve azt. Az illegálisan lerakott szeméthalmaz pedig gyorsan növekszik, mert sokan úgy gondolják, adott helyre bármit le lehet rakni, hiszen már valaki ezt előttük is megtette.

tovább»


2021-03-29 10:01

2021.03.25.

Martfű Város Önkormányzata az idősek központi oltópontra szállításában február eleje óta jelentős szerepet vállal. A Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egysége egy hétvégén két autóval, akár 2 fordulóban is viszi-hozza azokat az idős embereket, akiknek a szállításáról a családtagjaik nem tudnak gondoskodni. Nagy gondot fordítanak a gépjárművek rendszeres fertőtlenítésére, és szükség esetén maszkot és kézfertőtlenítőt is biztosítanak az idősek számára. Mindez tisztán önkormányzati forrásból történik, erre a célra semmilyen támogatást nem kap a város – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

tovább»


2021-03-25 16:53

A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2021/2022-es nevelési évre a bölcsődébe/óvodába elektronikusan is be lehet iratkozni.

tovább»


2021-03-25 16:06

Tájékoztatjuk a martfűi lakosságot, hogy az intézményünk (név, cím): Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ, 5435 Martfű, Szent István tér 1. szám alatt működik.

tovább»


2021-03-22 16:24