Önkormányzati hírek

Kedves Látogatóink! Örömmel adjuk hírül, hogy a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár ismét megnyitja kapuit a látogatói előtt! 2021. május 4. keddtől szeretettel várjuk ismét intézményünkbe látogatóinkat.

tovább»


2021-05-04 11:58

A Településfásítási Program keretében 30 darab nyírfacsemetét ültettek a martfűi önkormányzat Településüzemeltetési csoportjának munkatársai 2021. május 3-án az óváros Mandula út mögötti területén – tájékoztatott Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa.

tovább»


2021-05-03 17:03

Egyes martfűi civil szervezetek önkormányzati támogatásának odaítélése még várat magára, de a helyi szervezetek által benyújtott pályázatok alapján, az egyéb nonprofit szervezetek támogatásáról már döntött dr. Papp Antal Martfű város polgármestere, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva.

tovább»


2021-04-30 11:49

Újabb lendületet vett az önkormányzati garzonlakások felújítása. Március közepétől a Csüllög és Társa Kft. megkezdte az épület komplex épületenergetikai és megújuló energiát hasznosító felújítását.

tovább»


2021-04-29 16:41

Családi házak energetikai korszerűsítési kérdéseiben, a lakásvásárláskor figyelembe veendő műszaki-energetikai szempontokban, a vállalkozásoknak pedig a telephelyük és a gyártási folyama­taik hatékonyabb energiafelhasználásában nyújtanak zsebbevágó információkat az idei évtől a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében működő országos energetikai tanácsadó hálózat szakértői.

tovább»


2021-04-27 16:49

Második, befejező szakaszához ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár mozi és színháztermének hangtechnikai felújítása április közepén. A korábbi, 2000-ben beszerzet végerősítő és színházi keverő mára igencsak megszolgálták az árukat. Most mindkét elavult berendezést újra tudták cserélni, az ehhez szükséges felszerelésekkel és mérésekkel, akusztikai beállítással együtt.

tovább»


2021-04-23 14:52

A koronavírus járvány hazai harmadik hulláma során a fiatalokra és a gyermekekre is kiemelt figyelem irányul. Szakemberek szerint új jelenség, és részben a vírusmutánsokkal magyarázható, hogy már a fiatalok és a gyerekek között is akad olyan, aki súlyos állapotban kerül kórházba.

tovább»


2021-04-21 13:14

Felújították a Művelődési Központ beltéri mobil színpadát. A 8x4 méteres színpadrendszer fa elemeit nagy odafigyeléssel átforgatták, lecsiszolták majd újrafestették az önkormányzati Településüzemeltetési ágazat munkatársai, ami kulturált, szép és biztonságos színpadfelületet ad, remélhetőleg újabb hosszú időszakban kiszolgálva az intézmény programjait.

tovább»


2021-04-15 14:59

Összesen 9 millió 513 ezer forintos támogatást ítélt meg Martfű önkormányzata a város sportszervezetei részére. Az éves sporttámogatási keret felosztásáról március elején döntött dr. Papp Antal. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva döntött a sporttámogatások odaítéléséről.

tovább»


2021-04-15 11:39

A járvány intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is elsődleges a regisztrált idősek oltása, de, a kiemelt kockázatnak számító krónikus betegséggel küzdő oltandókat sorra véve, a fiatalabbak is növekvő arányban kapcsolódhatnak be a háziorvosok értesítése alapján az oltási programba.

– Az idősebb korosztályból sokan megkapták már a védőoltást helyben, vagy az oltópontokon. Egyre lejjebb haladunk a korcsoportokkal, fiatalabbakat, 40-50 éveseket is tudunk oltani, betegségtípusok alapján és ha elfogadják az adott oltóanyagot – tájékoztatott dr. Despotov Svetozar.

tovább»


2021-04-07 19:41

 Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Martfű II. számú háziorvosi körzetében a területi ellátási kötelezettséggel járó felnőtt háziorvosi szolgálat személyes közreműködéssel, vállalkozási formában történő ellátására. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 26.

tovább»


2021-04-07 11:18

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat Belterületi utak, járdák, hidak felújítása céljára pályázat benyújtásáról döntött Dr. Papp Antal polgármester 2021. március 10-én. Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, az önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai véleményének kikérésével döntött az elsősorban a Munkácsy utat és a Rákóczi út páros (Gazdabolt felőli) oldalát érintő járdafelújításról.

tovább»


2021-03-31 17:02

Az illegális módon lerakott hulladék szennyezi a környezetet és súlyos közegészségügyi veszélyeket is rejt magában. Például rovarok és rágcsálók elszaporodásához vezet, amelyek szerepe az egyes fertőző betegségek terjesztésében közismert. A hulladékokban lévő baktériumok, bomlástermékek a helytelen hulladék elhelyezés esetén a csapadékvízzel beszivárogva a talajvízbe juthatnak, szennyezve azt. Az illegálisan lerakott szeméthalmaz pedig gyorsan növekszik, mert sokan úgy gondolják, adott helyre bármit le lehet rakni, hiszen már valaki ezt előttük is megtette.

tovább»


2021-03-29 10:01

2021.03.25.

Martfű Város Önkormányzata az idősek központi oltópontra szállításában február eleje óta jelentős szerepet vállal. A Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egysége egy hétvégén két autóval, akár 2 fordulóban is viszi-hozza azokat az idős embereket, akiknek a szállításáról a családtagjaik nem tudnak gondoskodni. Nagy gondot fordítanak a gépjárművek rendszeres fertőtlenítésére, és szükség esetén maszkot és kézfertőtlenítőt is biztosítanak az idősek számára. Mindez tisztán önkormányzati forrásból történik, erre a célra semmilyen támogatást nem kap a város – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

tovább»


2021-03-25 16:53

A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2021/2022-es nevelési évre a bölcsődébe/óvodába elektronikusan is be lehet iratkozni.

tovább»


2021-03-25 16:06

Tájékoztatjuk a martfűi lakosságot, hogy az intézményünk (név, cím): Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ, 5435 Martfű, Szent István tér 1. szám alatt működik.

tovább»


2021-03-22 16:24

Új Fiat Ducato haszongépjárművet vásárolt az önkormányzat március elején. A 3,5 tonnás összsúlyú, három oldalra billenőplatós, 2.300 köbcentis, dízelmotoros, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású gépjárművel egy ugyanilyen márkájú, 17 éves eszközt váltott korszerűbbre a Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egysége. A kisteherautót elsősorban a közterületi munkákba, a zöldhulladék szállításba vonják be.

tovább»


2021-03-17 16:56

Tovább folytatódik a Kézműves Ház és a szobrászműhely épület mögötti, Tisza-menti közpark rendezése, a hársfasorok körüli növényzet ritkítása, visszavágása. Mint minden ilyen munkálat, a fakivágás, bozótirtás most is jelentős figyelmet váltott ki az itt élők körében.

tovább»


2021-03-10 14:48

Martfű Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, az önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai véleményének kikérésével, 2021. február 14-én I. fordulóban jóváhagyta az önkormányzat 2021. évi költségvetésének megállapítására vonatkozó javaslatot. A végleges költségvetési rendeletet 2021. február 28-ig kellett elkészíteni.

tovább»


2021-03-08 15:03

A közterületeken kivágott fákat tűzifaként évről évre, a téli időszak előtt az erre szociálisan rászorultaknak juttatja el Martfű Város Önkormányzata. 2020-ban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság felajánlásában további jelentős famennyiség növelte az önkormányzati kiutalásra szánt tűzifa keretet – tudtuk meg Tóth Ferenctől, a Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egységének vezetőjétől. Az ingyenes tűzifát lehetőség szerint összevágott állapotban szállítják ki, ezzel is segítve a felhasználását.

tovább»


2021-02-11 18:41

Martfűn első körben a dr. Despotov Svetozar háziorvosi körzetéhez tartozók közül kaphatják meg tízen a védőoltást, a másik két háziorvosi körzetben még várniuk kell e korosztály krónikus betegeinek a vakcinára. Arról, hogy melyik körzetbe érkezik oltóanyag, bizottság dönt, a körzet létszáma, valamint az oltásra regisztráltak száma alapján – tájékoztatott dr. Despotov Svetozar.

tovább»


2021-02-10 18:39

Talán soha nem volt ekkora szükség az összefogásra, az egymásra való odafigyelésre, mint most, a járványvédelmi nehézségek idején. Az egészségügyi intézkedések előtérbe kerülésével az önkormányzati működés és beruházások terén is biztosan visszafogottabb volt a 2020-as év, de Martfű hatékonyan reagál a kihívásokra.

tovább»


2021-02-01 16:04

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a település teljes közigazgatási területére vonatkozóan, a településrendezési eszközök részeként, integrált településfejlesztési stratégiát készít.

tovább»


2021-01-27 11:50

A közterületek csúszás- és síkosságmentesítése Martfű város közigazgatási területén a Martfű Város Önkormányzata Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési szakmai egységének feladata. Az ehhez használt gépeket, eszközöket már ősszel felkészítik, és beszerzik a szükséges síkosságmentesítő anyagokat is – tájékoztatott Tóth Ferenc, a Településüzemeltetési szakmai egység vezetője.

tovább»


2021-01-25 13:49

Befejeződött a Béke út szélesítése és felújítása, a csapadékvíz-rendszer kiépítése, és új parkolókat is kapott ez az egyre nagyobb forgalmú út – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. A műszaki átadás során feltárt, kisebb javítási munkálatokat és a még szükséges járdaépítést és javítást tavasszal végzi el a kivitelező.

tovább»


2021-01-25 13:45