Ahol a kultúra mindenki számára hozzáférhető

Visszatekintés - Korok - kultúrák Martfűn>>>
Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár>>>
Az ifjúság szerepe a martfűi kultúrában>>>
Média>>>
Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény>>>

Martfű tartalmas kulturális élettel büszkélkedhet, mely nagy kincse településünknek. A kultúrában megteremtett értékeink jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy városunk vonzó legyen az itt élők és az idelátogatók számára.

Martfűn a kultúra ápolása mindig kiemelt feladat volt. Földrajzi fekvéséből adódóan számos, a térséghez tartozó településsel áll ma is szoros kulturális kapcsolatban. Éveken keresztül magas szintű kulturális ellátás valamint kiemelkedő alap- és középfokú oktatás finanszírozására volt lehetőség, ami igényes befogadó közeget eredményezett. Ez a kulturális és oktatási befektetés többszörösen megtérült, hiszen kiemelkedő műveltségű és tudású fiatalok nőttek fel az elmúlt évek során, akik igényes és színvonalas várost és közösségi életet alakítottak ki maguknak.

Martfűn a kultúra szinte bármely területe, a művelődés és a szórakozás mindenki számára hozzáférhető.

Kiemelt cél, hogy a kultúra jelentős társadalomfejlesztő programmá váljon városunkban, hiszen a művelődés nem csak az egyének, közösségek, de a társadalom életét is jelentősen befolyásoló és meghatározó ügy. A tartalmas kulturális élet szűkebb társadalmunk egészséges működőképességének megtartását, a modernizációs folyamatokat, és, mindezzel együtt, városunk lakóinak életminőségét erősíti.