Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Tenisz – Martfű Városi Sportegyesület Tenisz Szakosztály

A tenisz szakosztályt F. Nagy Géza vezetésével 1947-ben hozták létre Martfűn. Eleinte a kastélypark pályáin nyílt lehetőségük a sportágat szeretőknek a játéklehetőségre, de néhány év után állami tulajdonba került az ingatlan. Ezt követően a cipőgyár segítségével kezdtek bele az új pályák építésébe, ahol beindult a csoportos oktatás is. Egy idő múlva a pályát a kézilabdások kezdték használni, és a rendszerváltásig csak a szakközépiskola pályáin lehetett teniszezni.

F. Nagy Géza idős korát meghazudtoló lelkesedéssel kezdett edzéseket tartani néhány fiatalnak. A '90-es években egyre többen kezdtek bekapcsolódni a teniszéletbe, így tett Sági István is, aki a megye egyik legjobb játékosának számított.

A régi bitumenes kézilabda pálya helyén 3, nemzetközi minősítésű, reflektorral felszerelt pálya áll a játék szerelmeseinek rendelkezésére.

2001-től öt éven át Martfű volt a megyei férfi csapatbajnok, és 2006-ban a lányok is elsők lettek. Jelenleg a martfűi szakosztály a második legeredményesebb a megyében.

F. Nagy Géza 2000-ben hunyt el. A tiszteletére emléktáblát helyeztek el a pályán, és minden év augusztus 20-án megrendezik az F. Nagy Géza Emlékversenyt.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város