Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

30 éves a Martfűi Sörgyár – Sörfesztivállal és gyártúrával zárta ünnepi rendezvénysorozatát a HEINEKEN

A 2015. augusztus 17-én megrendezett ünnepi szimpózium és jubileumi programok után most szombaton a nagyközönséggel ünnepelte harmincadik születésnapját a Martfűi Sörgyár. A látogatók előtt megnyitott sörgyárral, saját sörfesztivállal, teltházas koncertekkel és tűzijátékkal ért véget a jubileumi rendezvénysorozat szeptember 26-án. A sörfesztivál teljes bevételét – a Heineken felajánlásában –, a látogatók szavazatai alapján a Martfűi Városszépítő Egyesület vehette át.

Több százan látogattak el a sörfesztivál délelőttjén a nyitott gyárba, és voltak kíváncsiak, hol készülnek az ország legfinomabb sörei.

A HEINEKEN Hungária az évek során Martfű meghatározó gazdasági szereplője lett. A város munkaképes korú lakosságának 1,6 százalékát foglalkoztatja a sörgyár, a martfűi önkormányzat bevételeinek közel húsz százalékát a HEINEKEN adja. A cég két sörgyárában, a közel 120 éves Soproni Sörgyárban és Martfűn állítja elő termékeit, a hazai mellett számos külföldi piacra is. A HEINEKEN Hungária hazánkban a második, a világon pedig a harmadik legnagyobb sörgyártó vállalat. A Martfűi Sörgyárban készül a világ innovációnak számító Soproni Frissen Csapolt.

A sörkóstolással egybekötött gyártúra után a programok a főtéren folytatódtak, ahol a Kunszentmártoni Fúvószenekar, majd az Animal Cannibals csalogatta a közönséget a színpad elé.

Több ezren tombolták végig a fergeteges Magna Cum Laude koncertet, melyen a népszerű slágerek mellett elhangzott a Tájról Tájra című dal is. Az új szerzeményben, azon öt hazai település, köztük Martfű szépségeit éneklik meg, amelyek a legtöbb szavazatot gyűjtötték be.

A zenekedvelőkön kívül a sörimádók sem maradtak újdonság nélkül szombaton, ugyanis a Sörgyár itt mutatta be először legújabb sörkülönlegességét, az Arany Fácán Kakast.

A fesztivál színpadán Martfű polgármestere, dr. Papp Antal üdvözölte az ünnep résztvevőit, és a vendéglátó Heineken Hungária vezérigazgatóját, akinek az önkormányzat és a közönség nevében is köszönetét fejezte ki a jubileumi programokért, a gyár három évtizedes fennállásához, sikeres működéséhez gratulálva.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a sörgyárnak otthont adó közösségekkel, a martfűi emberekkel együtt ünnepeljünk. Büszkék vagyunk elkötelezett és rendkívül magas színvonalon teljesítő kollégáinkra és büszkén visszük Martfű hírét az itt készülő Arany Fácánnal – mondta Joris Huijsmans. A HEINEKEN Hungária vezérigazgatója külön köszöntötte a délelőtti gyárlátogatásokon „tiszteletbeli sörfőzőmesterré” avatott résztvevőket.  Ünnepi beszédében kiemelte: – Egy olyan sörgyárat ünnepelhetünk ma, amely a világon az egyik legbiztonságosabb. A sörgyár számára a biztonság mellett az innováció és újítás is nagyon fontos. Büszkék vagyunk két újításunkra, melyek itt készülnek Martfűn. Az egyik a Soproni frissen csapolt, melyet a világ Heineken vállalatai körében először Magyarországon, itt Martfűn készítettük.  A második újításunk, amelyet ma önök kóstolhattak meg legelőször Magyarországon, az Arany Fácán Kakas, mely egy kicsit teltebb, magasabb alkoholtartalmú sör, szintén itt készül Martfűn.

 A vezérigazgató az ajándékként átnyújtott sörfesztivál közönségének, az itt élőknek is köszönetét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy nélkülük az Arany Fácán nem lehetne Magyarország erős, sikeres sörmárkája.

Gratulációját, és jókívánságait fejezte ki az ünnep alkalmából Berec Zsolt, a J-N-Szolnok Megyei Önkormányzat alelnöke is, aki a megyei önkormányzat nevében kívánt jó szórakozást a fesztivál népes közönségének.

A vállalat, Marfű város hagyományai, értékei és közössége iránti elkötelezettségének jegyében, az eseményt egy jó ügy támogatásának szolgálatába állította. A HEINEKEN felajánlása alapján, a sörfesztivál során a söreladásokból befolyt teljes összeget a martfűi városvezetés által előzetesen megnevezett három civil szervezet közül az nyeri, amelyik a legtöbb szavazatot kapta ezen az estén. A koncertek végén kihirdetett eredmény alapján a Martfűi Városszépítő Egyesület vehette át a győztes szervezetnek járó összeget, melyért Vinczéné Balogh Magdolna örömmel mondott köszönetet az adományozónak és a szavazóknak is. A Martfű szépítéséért dolgozó civil közösség vezetője elmondta, hogy az elnyert összeget a művelődési központ körüli park felújítására használják fel.

A Martfűi Sörgyár harmincadik születésnapja alkalmából rendezett programsorozatot tűzijáték és hajnalig tartó utcabál zárta Martfű főterén, a környéken élők népes közönségével ünnepelve együtt a jeles évfordulót, a gyár sikertörténetét.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város