Nem csak a nyuszi hozta! – Ismét összefogtak a martfűiek a Húsvéti családi programra

A gyermekek örömét szolgáló izgalmas húsvéti program, Frits Niessen és felesége kedves gesztusaként, pár éve indított Martfűn új hagyományt. Az izgalmas, játékos rendezvény a gyerekek és a családok körében is gyors népszerűségnek indult, egyre több vendéget csalogatva a Húsvéti ünnepkörben a Szent István térre. A „Húsvéti családi délután” az idei ünnepen – 2016. március 26-án, szombaton – is tovább bővült, a programok mellett a résztvevők és a szervezők számában is jelentősen gazdagítva a kikapcsolódást.

A mindig nagyon várt tojáskeresés mellett kézműves játszóház, tojásdíszítés, kisállat simogató is várta a gyerekeket. Hagyományos népi fajátékok is helyet kaptak a téren, a Városi Szabadidős Kör felajánlásában.

 Ha húsvét, akkor néptánc is, így nem maradhatott ki a hagyományőrző programok közül a táncház sem, mely Stonawskiné Busi Ildikó néptánc-pedagógus vezetésével szórakoztatta a vendégeket. Húsvéti élményekről, szokásokról rajzoltak a város óvódásai, általános iskolásai, válogatott rajzaikat a téren berendezett kiállításon bemutatva.

Környezetvédő sátorban várták a látogatókat a Városszépítő Egyesület tagjai, játékos feladatokkal színesítve a délutánt, melyen, ugyancsak az egyesület jóvoltából, galambröptetésben is gyönyörködhettek a gyerekek.

A sikeres, tartalmas, Húsvétot megszépítő gyermekprogramért köszönet illeti főtámogatóként, ötletadóként a Frits és Mieke Niessen házaspárt, és valamennyi a szervezésben közreműködő szervezetet: Martfű Város Önkormányzatát és intézményeit, az oktatási intézményeket, a Martfű Városi Művelődési Központot, a Martfűi Városszépítő Egyesületet és a családi délután szervezését összefogó Városi Szabadidős Kört.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város