Ismét jó volt martfűinek lenni!

A márciusi lapszámban már írtunk arról, hogy a Martfűi Városszépítő Egyesület ebben az évben is csatlakozott a Városvédők és Szépítők Országos Szövetségének pályázati kiírásához. Abban a fiatalokat szólította meg, hogy a természettel és a környezetükkel kapcsolatban rajzoljanak, írjanak, fotózzanak, kinek mihez van tehetsége. 

A beérkezett 116 pályamunkát helyi zsűri értékelte és díjazta, majd a legjobbakat feljuttattuk Budapestre az országos megmérettetésre. Mint a cím is beharangozza, ismét jó volt martfűinek lenni a díjkiosztón!

16 alkotás nyert különböző díjat, különböző kategóriákban. Álljon itt azoknak a neve, akik – ismét – öregbítették Martfű hírnevét, vagy akik megismertették városunk nevét azokkal, akik még nem ismerték (főként a fiatalabb korosztály).

I. díj: Sipos Leila 2.b. Őszi fák - vegyes technika

II. díj: Egri Zsombor 3.c. Búbos vöcsök - színes ceruza

III. díj: Sipos Leila - Székely Richárd 2.b. Baglyok - vegyes technika falevelekből. Benedek Petra - Lengyel Roberta 6.a.Őszi fák - vegyes technika, Kókai Doren - Biacsi Vanda 6.a. Őszi fák - vegyes technika.

Különdíj: Kovács Kitti - Dóczi Boglárka 5.c. Pillangó - Ceruzahegyezésből ragasztva, 2.a. Martfű, az 1000 cipő városa - vegyes technika, 3.a. Martfű, az 1000 cipő városa - vegyes technika, Székács Anna 7.a. Naplemente a Tiszán - fonálból ragasztott, Vámos Levente - Filyó Tamás 5.b. Sündisznó - ceruzahegyezésből ragasztva, Rónyai Dominik 3.a. Őszi levél, Turai Boglárka 2.b. Őszi lombkorona - gombokból ragasztva, Dóczi Attila - Tóth Róbert 5.c. Öreg fa - ceruzahegyezésből ragasztva, Gáspár Barnabás 3.a. Őszi fa - vegyes technika, 3.a. A Tisza és növényvilága a Martfűi József Attila Általános Iskola 3.a. osztályának szemével - természetismereti dolgozat, Lefor Petra 8.a. Pillanatok - irodalmi dolgozat.

S essék szó azokról, akik hozzájárultak a sikerhez. A díjnyertes alkotások felkészítő tanárai: Nyíri Istvánné, Tarjányiné Tasnádi Edit, Papp Andrásné, Kollárné Csurgó Ilona, Kertész Lajosné, Hegedűsné Kovács Zita, Tamási Gabriella. Essék szó a Művelődési Központ munkatársairól, akik a helyi díjkiosztó lebonyolításában segítettek, a külső támogatónkról, aki feljuttatta a (nagyméret miatt nehezen szállítható) alkotásokat Budapestre, s nem utolsósorban azokról a magánszemélyekről, akik jövedelemadójuk 1 %-ával támogatták az egyesületünket, amelyből tudtuk fedezni a jutalomkönyvek, a játékok, rajzszerek beszerzését.

Gondolom, nem okozok meglepetést azzal, hogy tervezzük, jövő évre is meghirdetjük a versenyt. A bejelentést azért is hozzuk ezennel jó előre, hogy a nyári szünetet is kihasználhassák a gyerekek ötletgyűjtésre, rajzolásra, fotózásra, kreatívkodni. Legyen idő egy-egy mű kigondolására, elkészítésére. S akkor, - remélhetőleg - 2017-ben is jó lesz martfűinek lenni az akkori díjkiosztón.

 Az egyesület nevében:

Vinczéné Balogh Magdolna

elnök

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város