Közvetlen telefonszámon érhető el a martfűi okmányiroda

Az elmúlt év végén új telefonszámokat kapott a Szolnoki Járási Hivatal több szervezeti egysége, köztük a Kormányablak Főosztály Kormányablak Osztály 2. szervezeti egységhez tartozó martfűi okmányiroda is. A járási hivatal a Martfűi Polgármesteri Hivatal épületében működő szervezeti egységeinek közvetlen telefonos elérhetőségei – okmányirodai osztály: 56/795-794, 56/795-826, 56/795-827, hatósági osztály: 56/795-792, gyámügyi osztály: 56/795-793.A korábban használt, a polgármesteri hivatal központi telefonszámán (56/450-222) meglévő okmányirodai mellékek rövidesen megszűnnek. A változást követően a polgármesteri hivatal telefonközpontjának gépi hangja is a közvetlen telefonszámokról ad majd tájékoztatást.

Az új telefonszámok a kormányablakok, okmányirodák elérhetőségét tartalmazó hivatalos weboldalon (www.nyilvantarto.hu) megtalálhatóak.

Dr. Balogh Gyula, a Szolnoki Járási Hivatal helyettes vezetője és Szász Éva, Martfű város jegyzője július közepén egyeztetett a polgármesteri hivatal központi telefonszáma egyes mellékeinek megszüntetéséről és arról, hogy a Martfűi Polgármesteri Hivatal telefonközpont automatája a továbbiakban a járási hivatal szervezeti egységeinek közvetlen telefonos elérhetőségéről informálja az ügyfeleket.

A martfűi okmányiroda telefonos mellékeinek elérhetőségével kapcsolatban dr. Bozó Andrea, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Szolnok Járási Hivatal vezetője arról is tájékoztatott, hogy a kormányablakokról szóló kormányrendelet értelmében „A telefonon történő tájékoztatás elsődlegesen a kormányzati telefonos ügyfélszolgálat útján történik. A kormányablaknál a személyes kiszolgálás elsőbbséget élvez a telefonos tájékoztatással szemben." Előfordulhat, hogy az ügyintézők nem tudnak minden telefonhívást felvenni, mert annak az ügyfélnek, akinek éppen az ügyét személyesen intézik, zavaró lehet, ha közben más ügyfél ügyében telefonon beszélgetés zajlik.

Telefonos tájékoztatásra elsősorban a kormányzati ügyfélvonal (1818) szolgál, mely alapvető, a hatósági eljárás során hasznosítható ismeretekkel látja el az ügyfeleket, valamint megkönnyíti a megfelelő közigazgatási szerv megkeresését is.

Herbály Jánosné

2017-07-18 16:41