„Három szombat” programsorozat – Te Szedd, Föld Órája és cserjeültetés

Kedves Martfűiek!

Martfű Város Önkormányzata „Három szombat” környezetünkkel kapcsolatos programsorozatot szervez.

Első szombat: március 23. szombat, 8-12 „Te Szedd” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz kapcsolódva szemétgyűjtést szervez az önkormányzat a Martfűi Városszépítő Egyesület közreműködésével. A város lakói által javasolt helyszíneket tisztítjuk meg.

Minden önkéntest szeretettel várunk az akció találkozási pontján, a Városi Polgármesteri Hivatalnál szombat reggel 8-ra. Kesztyűt és a hulladékok gyűjtéshez szükséges zsákokat a szervezők biztosítanak. Bővebb tájékoztatás: az önkormányzati kapcsolattartó Gonda Lajosnál (tel.: +36/70-459-7982), a Városszépítő Egyesület vezetője Vinczéné Balogh Magdolnánál (tel.: +36/70-225-5731), a program koordinátor Szekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselőnél (tel.: +36/70-378-5638), valamint a teszedd.hu oldalon.

Második szombat: március 30. szombat, 20.30-21.30 „Föld Órája”. A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete által szervezett akcióhoz Martfű 9 évvel ezelőtt csatlakozott először. A kezdeményezés célja, hogy megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények és kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás által okozott problémákra. A kampányban résztvevőket arra kérik, hogy minden év márciusának utolsó szombatján, idén március 25-én este 8.30 és 9.30 között egy órára kapcsolják le a fölösleges világítást, és áramtalanítsák a nélkülözhető elektromos készülékeket.

Az idei évben a Szent István téren várjuk este 20.30-kor az akcióhoz szívesen csatlakozókat egy közös sétára, futásra vagy bringázásra, és egy finom teára.

Harmadik szombat: április 6., cserjeültetés a Szolnoki úton 8 órától.

Szekeres Mónika Gizella

önkormányzati képviselő

programsorozat koordinátora


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város