Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ötletesség és tálalás, fotón az étel és a család – Mindenki nyert a május 1-jei virtuális főzőversenyen

Az alapanyagok bemutatása, a recept, maga az, ahogyan láthattuk a főzési folyamatot, a hozzávalókat, a terített asztalt, mindebbe bevonta a gyerkőcöt is… Szinte éreztük az illatát, nagyon jó lehetett! – értékelte a sertéslábbal, borjúfarokkal és velős csonttal készült, csomboros pacalpörköltről küldött fotókat Asztalosné Kocsis Enikő, a Művelődési Központ munkatársaiból álló zsűri vezetője. Ezzel már el is árultuk: nem mindennapi, virtuális május 1-jei főzőversenyünk nyereménye, a Dumaszínház - Dombóvári István martfűi, szeptember 11-re halasztott előadására szóló két jegy Sipos Zoltánt és családját illeti.

A további különleges és esztétikus főzős és ételfotók, kiváló receptek beküldői pedig családi mozijegyeket nyernek. Értesítjük őket, hogy mikor vehetik át nyereményeiket a Művelődési Központban.

Sólyomné Józsa Gabriella húslevese és gombás, füstölt szalonnás bakonyi csirkehús receptje is biztosan sikert aratott a család, a kis kuktái, gyermekei körében.

Juhász József különleges, zellerkrémleveses, egészben sült csülkös, wokban pirított, zöldséges május 1-jei menüje is varázslatosra sikeredett (csak a családi fotót hiányoltuk).

Berki János fokhagymás - tejfölös csirkekocka receptjéből sem sok maradt biztosan másnapra.

Süveges Katalin és családja szintén különleges ételekkel készült május 1-jére. Tárkonyos raguleves, tiszai ponty fokhagymával és rozmaringgal, fűszerolajjal és citrommal locsolva, tojásos gombaraguval töltve. Desszertnek pedig diós és kakaós csiga fehér rummal, mindez a munka ünnepe tiszteletére – ez igen!

Nagy Imrénél és családjánál is beindult a főzés. Apuka csülkös pacalt főzött, a fiúgyermek zúzapörköltet. A kis kukta Szandika volt.

Kissné Évike családi menüje, a körmös pacal burgonyával, savanyú uborkával, szintén biztos választásnak tűnik.

A képek alapján különleges íz élményt ígért, kiválóan sikerülhetett Horváth Ágnes cseréptálban készült, ropogós cipóban tálalt, vörösboros, káposztás sertéscsülök receptje is.

Szin Dávid az édesszájúaknak kedvezett házi túrógombóc receptjével, amelyhez vanília sodót kínált.

Bízunk benne, hogy a Martfű Média facebook oldalán most megismert recepteket sokan kipróbálják. Az otthoni családi főzőcske kihívás résztvevőit pedig várjuk jövőre személyesen is a május 1-jei főzőversenyen! Köszönjük, hogy együtt játszottak velünk a virtuális térben.

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város