Eredményesen zárult a TOP.5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosítószámú „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” című projekt – 2020. augusztus 13. - Foglalkoztatási Fórum ülés

A „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” című projekt a Támogatási Szerződés 2017. április 11-én történt aláírásával indult. A 21 taggal létrejött konzorcium vezetője Martfű Város Önkormányzata, konzorciumi partnere a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal lett.

A projekt a 45 hónapig tartó megvalósítási idő alatt a Szolnoki járás területén élő, hátrányos helyzetben lévőknek segített különböző munkaerő-piaci támogatások nyújtásával. A foglalkoztatás növelésére, a munkaerő-piac segítésére a Konzorcium 382 585 862 Ft támogatási összeget nyert. A projekt utolsó ülésének témájaként szó volt a célok sikeres eléréséről, a projekt megvalósítás egészéről, továbbá a Tagok tájékoztatást kaptak a projekt zárását, azaz 2020. szeptember 30. napját követő fenntartási idő tevékenységeiről.

Az ülés megnyitása után Dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere, a Főkedvezményezett képviselője felkérte Dr. Tóth Józsefet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőjét és Csák Bélát, a Lorenz Shoe Group Kft. cégvezetőjét az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítésére, melyet a felkértek elfogadtak. Ezek után ismertette az ülés napirendi pontjait, melyeket a Tagok egyhangú döntéssel elfogadtak.

Az ülés első napirendi pontjában a Tagok tájékoztatást kaptak a projektzárásról. Dr. Papp Antal polgármester elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal együttműködésben végzik a záró feladatokat.

Ezt követően a Tagok tájékoztatást kaptak a projekt elért eredményeiről a pályázatba bevontak igen magas számáról, mellyel az elvárt célértékek teljesültek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által adott információ szerint a projekt eredménye meghaladja a projekt záró időpontjára, azaz 2020. szeptember 30. napjára előirányzott, 246 fős indikátorértéket.

Az ülés következő napirendi pontjában Dr. Papp Antal polgármester tájékoztatást adott a projekt megvalósításának egészéről, a kezdéstől a fizikai zárásig. Megemlítette a projekt előkészítését, a megvalósítási idő hosszát és változását, a megvalósult rendezvényeket, a bekövetkezett személyi és szakmai változásokat. Elmondta, hogy a Paktum iroda munkatársa folyamatos kapcsolatot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal, valamint a Szolnoki Járási Hivatallal és a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságával, majd megköszönte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkáját, mely során az elvárt célértékeken túl teljesültek a projekt célkitűzései.

Végül Dr. Papp Antal polgármester tájékoztatta a Tagokat a projekt fenntartási és működési kereteiről, mely szerint a projekt zárását követő 5 évben is szükséges fenntartani a paktumszervezet felállításakor kialakult együttműködést, hogy a projektnek való megfelelés továbbra is biztosított legyen.

Jelen voltak Martfű Város Önkormányzata, mint konzorciumi vezetőn kívül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői. Jelen volt a tagok közül a Római Katolikus Plébánia képviseletében Kovácsik Antal plébániaszervező és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma képviseletében Molnár Aranka tagintézmény-vezető. A vállalkozások is képviselték magukat: a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. képviseletében Némethné Hidegkuti Edit, a Bunge Növényolajipari Zrt. képviseletében Dian András HR vezető, a Termál-Medical Szolgáltató Zrt. képviseletében Tomasovszky László igazgató és a Lorenz Shoe Group Kft. képviseletében Csák Béla cégvezető úr jelent meg. Továbbá részt vett az ülésen az ”Impulzus” Pályakezdők Munkaszocializációjával Foglalkozó Szakemberek Egyesületének elnöke, Dr. Lévai Erzsébet. A települési önkormányzatok közül megjelent Varga József Rákócziújfalu Községi Önkormányzata polgármestere, Dr. Túróczi Imre Rákóczifalva Város Önkormányzata polgármestere és Nagy Richárd Tiszasüly Községi Önkormányzata polgármestere.

Dr. Papp Antal

polgármester

Sajtóanyag letöltése>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város