Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Február 1-jétől új fogorvos látja el az I. számú fogorvosi körzethez tartozókat

Martfű Város Önkormányzata 2021. december 13-án kötött előszerződést a Mosonyi Dental Kft-vel az I. számú fogorvosi körzet ellátására. 2022. január 13-án a kft. bejelentette, hogy a praxisjogot megvásárolta és kérte, hogy ennek alapján az önkormányzat a fogorvosi körzet helyettesítéssel történő ellátására a céggel a megbízási szerződést kösse meg, melyhez Martfű Város Önkormányzatának a működési engedélye módosítását kellett kérelmeznie.

Az I. számú fogorvosi körzet egészségügyi alapellátását 2022. február 1-jétől helyettesítéssel majd megbízással, a Mosonyi Dental Kft. alkalmazásában álló Dr. Elie Moujaes fogorvos végzi, heti 26 órában.

– Az Egyesült Arab Emirségekből származó, fiatal fogorvos a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végzett, és a képviselő-testületi ülésen elhangzottak alapján Martfűre is költözik.

A fogorvosi körzet helyettesítéssel történő ellátására az önkormányzat a Mosonyi Dental Kft-vel megkötendő megbízási szerződését a 2022. 01. 27-i ülésén hagyta jóvá a képviselő-testület.

Az önkormányzat a Martfű I. számú fogorvosi körzetében fogorvosi alapellátást végző, praxisjoggal rendelkező fogorvos elhalálozása miatt korábban, a praxisjog eladásáig, de legkésőbb 2022. március 27. napjáig tartó megbízási szerződést kötött a feladat helyettesítéssel történő ellátására az EURODENT Bt-vel, a helyettesítést Dr. Olasin György végezte.

A praxisjog megvásárlását követően az új tulajdonos kérte a körzet helyettesítéssel történő ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötését Martfű Város Önkormányzatával, amelyhez az önkormányzatnak a működési engedélye módosítását kellett kérelmeznie.

A bejelentés alapján az önkormányzat a Mosonyi Dental Kft-vel előszerződést kötött a Martfű I. sz. fogorvosi körzet ellátására. A praxisjog megvásárlását követően a körzetben a fogorvosi feladatokat a praxisengedélyt igénylő és a kft. alkalmazásában álló fogorvos végzi. A megállapodás szerint a fogorvosi alapellátást az egészségügyi szolgáltató az alkalmazásában álló Dr. Elie Moujaes közreműködésével látja el.

Az önkormányzat a korábban az EURO-DENT Fogászati Szolgáltató és Kereskedelmi BT-vel az I. számú fogorvosi körzet ellátásának helyettesítésére kötött megbízási szerződésének módosításáról is döntött a képviselő-testület ezen az ülésén. Az önkormányzat működési engedélyének az új szolgáltatóra vonatkozó módosítása hatályba lépéséig meghosszabbította a képviselő-testület Dr. Olasin György az I. számú körzet fogorvosi szolgáltatásaira vonatkozó megbízási jogviszonyát.

– Megbízóként Martfű Város Önkormányzata kérte a működési engedélye megváltoztatását és időközben már módosította is a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel a finanszírozási szerződését – tájékoztatott Hegedűsné Blaskó Anikó aljegyző.

Az I. sz. fogorvosi körzet ellátási területe a szerződés szerinti utcajegyzék és az iskola-egészségügyi szolgáltatásra vonatkozó nevelési-oktatási intézmény jegyzék szerinti terület, a rendelés helye: Dr. Zentay Márton Egészségház.

Dr. Elie Moujaes a fogorvosi alapellátást 2022. február 1-jétől, heti 26 órában végzi.

Rendelési idő:
Páros hét:
hétfő: 11,00-20,00 óráig,
kedd: 9,00-19,00 óráig,
szerda: 9,00-16,00 óráig.

Páratlan hét:
szerda: 11,00-20,00 óráig,
csütörtök: 9,00-19,00 óráig,
péntek: 9,00-16,00 óráig.

Bejelentkezés, tel.: +36 30 085 6763

I sz. Fogorvosi Körzet (Martfű, Gesztenye sor 8.):

Akácfa út, Árpád fejedelem utca, Babits Mihály utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Bata utca, Bercsényi Miklós út, Béke út, Borostyán utca, Csók István út, Damjanich út, Déryné utca, Dobó Katalin út, Erdő út, Gesztenye sor, Géza fejedelem utca, Hársfa út, Hősök tere, Ifjúsági út, Iskola utca, Juhász Gyula utca, Kassák Lajos út, Kérész út, Kőrizs út, Krúdy Gyula utca, Levendula utca, Liliom út, Madách út, Martos Flóra út, Május 1. út, Mikszáth Kálmán utca, Móricz Zsigmond utca, Napraforgó utca, Nefelejcs út, Piac tér, Radnóti Miklós út, Rózsa út, Szegfű út, Szent István tér, Szent István út, Széchenyi út, Szolnoki út, Táncsics Mihály út, Téglagyár gyártelep, Tisza-parti út, Tiszavirág utca, Tóth Árpád utca, Tulipán út, Vajda János utca, Varga Katalin út, Váci Mihály út, Virág út, Zöldfa út, Állami Gazdaság Kolónia, Kövér major (külterület), Mariháza tanya (külterület), Réti tanya (külterület), Tisza-hajlat út (külterület).

Játékvár Óvoda és Bölcsőde: Munkácsy úti Óvoda, Martfűi József Attila Általános Iskola: Alsó tagozat, Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium: Szakképzésben résztvevők.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város