Önkormányzat

Jól halad az önkormányzati építési telkek kialakítása

Javában zajlik az építési telkek közművesítése az óváros déli részén. A tervezett, összesen 90 telekből első ütemben 50-55 kialakítása történik meg, a többi telek közművesítésére a második körben, a nagyfeszültségű elektromos hálózat áthelyezése után kerül sor.

2022. augusztus 08.

Marad a digitális ügyintézés vagy az utazás – Készpénzbefizetésre is alkalmas, új bankautomatát telepítenek a városba

Mit szóltok ahhoz, hogy Martfűn hamarosan megszűnik az OTP fiók? – tették fel a kérdést egy közösségi oldalon, tájékoztatást várva az „illetékesektől”. A hír igaz, bár erről nem az illetékes pénzintézet tájékoztatta az önkormányzatot.

2022. augusztus 02.

Pályázati forrás bevonásával újítaná fel a mentőállomást az önkormányzat

Pályázati kérelmet nyújtott be Martfű Város Önkormányzata a TOP Plusz-3.3.2.-21. számú „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” felhívás alapján kidolgozott, „A martfűi mentőállomás felújítása” című projektre. Első körben, a 2022. június 30-i képviselő-testületi ülésen hozott döntésével, a mentőállomás garázsának felújítását célozta meg az önkormányzat, az elérhető 100 milliós keretösszegben. A pályázat benyújtási határideje 2022. szeptember 19.

2022. július 28.

Önkormányzati lakáscélú támogatásként kamatmentes kölcsön

Módosította a lakáscélú támogatásról szóló önkormányzati rendeletét a képviselő-testület a 2022. június 30-i ülésén. A Martfű város közigazgatási területén élők, illetve itt letelepedni szándékozók lakáshoz jutását, a meglévő lakások korszerűsítését segítő, öt éves időtartamra nyújtott, önkormányzati kamatmentes kölcsön értékhatárai ezzel a döntéssel a duplájára nőttek, és a jelenleg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegéhez kötött, felső jövedelemhatárok is emelkedtek.

2022. július 27.

„Minden gyerek a barátom volt”

90. születésnapja alkalmából Szolnoki úti otthonában köszöntötték Szöllősi Istvánnét az önkormányzat vezetői 2022. július 22-én. Szász Éva jegyző és dr. Papp Antal polgármester emléklappal és ajándékcsomaggal is kedveskedtek városunk legidősebb lakói egyikének. Marika nénihez fényképezőgépünkkel mi is ellátogathattunk, aki szerettei körében örömmel és jó egészségben fogadott bennünket.

2022. július 25.

Pályázati felhívás felnőtt háziorvosi praxis működtetésére

Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Martfű II. számú háziorvosi körzetében a területi ellátási kötelezettséggel járó felnőtt háziorvosi szolgálat személyes közreműködéssel, vállalkozási (egyéni vagy társas) formában történő ellátására és a hozzá tartozó iskola-egyészségügyi szolgáltatásra. A pályázat benyújtásának határideje: folyamatos, érdemi pályázat elbírálásáig.

2022. július 14.

Pályázati felhívás a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói feladatainak ellátására

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói (magasabb vezető) beosztás betöltésére, a Munka Törvénykönyvéről szóló törvény hatálya alá tartozó határozatlan idejű munkaviszony keretében.

2022. július 06.

Köszönjük az áldozatos munkájukat

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy valamint a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. Ebből az alkalomból köszöntötte kollégáit, Martfű Város Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat fenntartásában működő Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központ munkatársait dr. Papp Antal polgármester 2022. június 30-án. A városvezető elismeréssel szólt arról a megfeszített munkáról, amit az önkormányzat köztisztviselői és az egészségügyi központ dolgozói, orvosai, asszisztensei, védőnői végeznek az itt élők érdekében.

2022. június 30.

2022.06.30. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. június 30-án, csütörtökön, 14 órai kezdettel rendes testületi ülését tart a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2022. június 23.

Az alapfokú szociális intézmény tereinek kiépítése alapja lesz az idősek otthona kialakításának

Ez a legfontosabb beruházásunk, és nagy örömmel adom át önöknek! – hangsúlyozta dr. Papp Antal polgármester „A szociális alapszolgáltatások fejlesztése Martfűn” (TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00038) projekt keretében megújult, az idősek nappali ellátását végző intézmény épületének ünnepélyes átadásán. A csaknem 300 millió forintos beruházás 2022. június 16-án csütörtökön megtartott átadó rendezvényére a pályázati támogatással megvalósult beruházás részletei iránt érdeklődőket is várta Martfű Város Önkormányzata.

2022. június 17.

Martfű további fejlődésében bízik az országgyűlési képviselő

Feladatának tekinti, hogy a következő években segítse a település munkáját, fejlődését – mondta el Herczeg Zsolt Martfű Város Önkormányzata 2022. május 26.-i képviselő-testületi ülésén. Térségünk országgyűlési képviselője szerint ehhez az önkormányzattal jó szakmai kapcsolatra valamint a város fejlesztési elképzeléseinek és működésének ismeretére is szükség van.

2022. június 16.

Tájékoztató - A „Nyári diákmunka 2022.” munkaerőpiaci program indításáról

Idén is meghirdették a „Nyári diákmunka” munkaerőpiaci programját, melyhez kapcsolódóan az önkormányzati pályázat 2022. július 1-től történő szervezéssel kerül benyújtásra, a foglalkoztathatóság feltételeivel rendelkező érdeklődők jelentkezésének, számának függvényében. A program lebonyolítására kéthetes foglalkoztatással kerül sor (2022. július 01.naptól 2022. július 15. napig, valamint 2022. július 16. naptól 2022. július 31. napig tartó turnusokban), a korábbi években gyakorlattá vált közterületi munkák elvégzésére.

2022. június 16.

MEGHÍVÓ - Ünnepélyes keretek között adják át az idősek ellátását szolgáló, újonnan kialakított épületrészeket

„A szociális alapszolgáltatások fejlesztése Martfűn” (TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00038) projekt keretében megújult, az idősek nappali ellátását végző intézmény épületének ünnepélyes átadására 2022. június 16-án csütörtökön, 14 órakor kerül sor. A rendezvényre a pályázati támogatással megvalósult beruházás részletei iránt érdeklődőket is várja Martfű Város Önkormányzata.

2022. június 13.

Pályázati felhívás felnőtt háziorvosi praxis működtetésére 2022.06.10.

Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet Martfű II. számú háziorvosi körzetében a területi ellátási kötelezettséggel járó felnőtt háziorvosi szolgálat személyes közreműködéssel, vállalkozási formában történő ellátására. A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 30.

2022. június 10.

„Martfű II. háziorvosi körzetében állandó orvosra van szükség!” – Ismét pályázatot ír ki az önkormányzat a háziorvosi körzet betöltésére

A II. számú háziorvosi körzet működtetésére aláírt, előzetes feladatellátási szerződés megszüntetéséről döntött az önkormányzat. 

2022. június 10.

2022.05.26. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. május 26-án, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2022. május 26.

Tófelújítás a város szépítéséért

Martfű Város Önkormányzata saját beruházás keretében valósítja meg a Martfűi Polgármesteri Hivatal körüli park területén lévő két dísztó felújítását. A tavak medrének tisztítása, fóliázása, valamint a park új, automata öntözőrendszerének kiépítése 2022. április első napjaiban vette kezdetét.

2022. május 18.

Rongálások és szemetelés a piactéren

Mindennapos a piac és a központi buszváró körüli rongálás, szemetelés, ami folyamatosan gondot okoz az önkormányzat és intézménye, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportja munkatársai számára.

2022. május 16.

Helyközi menetrendek egyeztetése – Az önkormányzat várja a martfűi lakosság javaslatát

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján az országos, regionális és elővárosi közforgalmú vasúti- és autóbusz-közlekedés szervezésében a KTI Közlekedéstudomány Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság Közszolgáltatási Központja is közreműködik, koordinálja a menetrendek társadalmi egyeztetésének folyamatát.

2022. május 03.

KÖZMEGHALLGATÁS II. – Felkészült szakemberek, szakszerű gazdálkodás, fegyelmezett, felelősségteljes döntések

A Martfűn élők közösségéért végzett tevékenységükről is számot adtak városunk önkormányzati képviselői azon a közmeghallgatáson, amit 2022. március 25-én a Polgármesteri Hivatalban tartott Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

2022. április 26.

Országgyűlési Választás 2022

ELŐZETES EREDMÉNYEK

Rendben zajlott Martfűn a 2022. április 3-i országgyűlésiképviselő-választás és országos népszavazás. A martfűi szavazópolgárok 6 szavazókörben adhatták le voksaikat. Településünkön a szavazásra jogosultak közül az országgyűlésiképviselő-választáson 69,32%-os (3472 fő), az országos népszavazáson 68,36%-os (3424 fő) volt a részvétel. A Helyi választási iroda tájékoztatása szerint rendkívüli esemény nem történt.

2022. április 04.

Társulási Tanács ülés – Tiszazugi Önkormányzatok Társulása 2022.03.11.

A Tiszazugi Önkormányzatok Társulásának Társulási Tanácsa megtartotta 2022. évi első ülését, 2022. március 11. napján.

2022. március 30.

Városunk kitörési pontja lesz az új iparterület, mint ahogyan az óvárosi építési telkek is – KÖZMEGHALLGATÁS I. 2022.03.25.

Betelepülők az új ipari parkban, a Bata lakótelep építészeti védelme, parkolók kialakítása, zöldfelületek kezelése, sebességkorlátozás a Munkácsy úton, a 442-es utat átszelő ipari vágány megszüntetése, járdafelújítás - témák, amelyek az itt élőket foglalkoztatják, kérdezésre ösztönzik.

2022. március 30.

Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok tagjai

2022. 03. 29-én megtörtént az április 3-ai országgyűlési választás és népszavazás szavazatszámláló bizottsági tagjainak eskütétele és oktatása Martfűn, a Polgármesteri Hivatalban. A szavazatszámlálók az esküjüket dr. Papp Antal polgármester előtt tették le.

2022. március 29.

Martfű Város Önkormányzatának HIRDETMÉNYE – TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET MÓDOSÍTÁS 2022.

Tájékoztatom Martfű Város tisztelt lakosságát, a Civil Kerekasztalt, érdekképviseleti és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő egyházakat, mint partnereket, hogy Martfű Város  Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet alapján a helyi védelem alatt álló épületek pontosítása miatt módosítja  a településképi rendeletet.

2022. március 25.