Tájékoztatók

Értesítés veszettség elleni eboltásról

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelete alapján minden 3 hónaposnál idősebb ebet veszettség elleni védőoltásban kell részesíteni.

2022. augusztus 09.

Hulladékszállítás 2022 – LOMTALANÍTÁS a szeptember 12-i héten

Év elején ebben az évben is tájékoztatást adott ki a lakossági és közületi hulladékszállítás 2022. évi időpontjairól az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. A hulladékszállítás továbbra is az ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, a megszokott módon történik.

2022. augusztus 08.

Legyél Te is szerződéses határvadász!

Válassz stabil munkahelyet!

Jelentkezés feltételei: - magyar állampolgárság, - betöltött 18. és be nem töltött 55. életév, - büntetlen előélet, - cselekvőképesség, - legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, - egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

2022. augusztus 03.

Hasznos tanácsok a belterületi vadkárok megelőzésére

A vad által belterületen okozott károk visszaszorítása érdekében lakossági tájékoztatót állított össze és juttatott el az önkormányzatokhoz az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkársága 2022 júliusában.

2022. július 29.

Augusztus 1-től 5-ig, és augusztus 8-9-én ÁRAMSZÜNET Martfűn – Érintett utcák és házszámok

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. augusztus 1. és 5. között, illetve augusztus 8-án és 9-én Martfű több utcáját érintő áramszünet lesz. Az említett napokon várhatóan reggel 8-tól délután 16 óráig tartanak a munkálatok – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. július 21.

Közvilágítás-korszerűsítés Martfűn

FRISSÍTÉS: 

A 2022. július 11-i héten a következő utcákban tervezik a lámpacserét: - Galagonya u., Kossuth u. (Rákóczi úttól), Ady E. u.; - Jókai u., Pipacs u., Kölcsey u., Zrínyi u.; - Munkácsy út, Arany J. u., Bocskai u., Veres Péter u.; - Strand u., József A. u., Petőfi S. u. - Rákóczi út, Móra F. u., Szabó Pál u.

Elkezdődtek az egész várost érintő közvilágítás-korszerűsítés munkálatai. Számítások szerint az új világítótestek nagyobb fényerővel rendelkeznek, de fele annyiba kerül majd a fogyasztásuk.

2022. július 04.

Csőtörés a Rákóczi út - Kossuth út sarkán – VÍZHIÁNY VÁRHATÓ

FRISS - A KOSSUTH ÚT RÁKÓCZI ÉS HUNYADI UTAK KÖZÖTTI SZAKASZÁN TOVÁBBI VÍZHIÁNY VÁRHATÓ - A vastag betonréteg alatt sikerült lokalizálnia a Mentőállomás körüli csőtörés pontos helyét a víz- és csatornaszolgáltatónak - a Kossuth út Rákóczi és Hunyadi út közötti szakaszán azonban még további 2-3 óráig, a meghibásodás elhárításáig nem lesz vízszolgáltatás - tájékoztatott Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

Ma, június 29-én, szerdán 14.08-kor érkezett a bejelentés a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-hez, hogy Martfűn, a Rákóczi út - Kossuth út sarkán, a Mentőállomás előtt feltört a víz. A szolgáltató a helyszínre küldte kollégáit. A hibát készenléti időben tudják majd elhárítani – tájékoztatta az önkormányzatot Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

2022. június 29.

Helyettesítés miatt változnak a rendelési idők

2022. június 27-től július 15-ig a Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központ felnőtt háziorvosi körzeteiben helyettesítés miatt a rendelési idők megváltoznak – tájékoztatott az ebben az időszakban a rendelést mindhárom körzetben ellátó dr. Despotov Svetozar.

2022. június 24.

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről 2022. június 13.

Martfűn a szúnyogok következő földi kémiai irtását 2022. június 13-án (hétfőn), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a kezelést június 14.-én vagy június 15.-én, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. június 10.

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 30-án (hétfőn), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 31., június 1. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 27.

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 24-én (kedden), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 25., 26. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 20.

Mobilkészülékcsere-támogatási program – 2G készülékek cseréje május 9-től július 17-ig

Ötmilliárdos keretből indult el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülék-csere programja 2022. február 14-én. Az összegből negyedmillió használatban lévő 3G- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas 4G vagy 5G képes készülékre.

2022. május 18.

Értesítés földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 18-án (szerdán), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 19., 20. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 13.

Értesítés földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 10-én (kedden), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 11., 12., 13. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 10.

Tájékoztatás a nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2021/22. tanév nyári szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés június 16-tól augusztus 15-ig tart. A nyári szünidei étkeztetés az étel helyben történő fogyasztásával lesz biztosított. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

2022. május 06.