2011.06.01 - Pályázat - Napelemek kerülhetnek a Damjanich Középiskola és a Városi Egészségház tetejére is

Újabb pályázatok benyújtásáról és közbeszerzési eljárás indításáról döntött a képviselő-testület a június 1-jén megtartott, rendkívüli ülésén.Ezzel tovább folytatódnának a közintézmények energiatakarékos működtetése érdekében megkezdett önkormányzati fejlesztések „Napkorona bajnok” címmel rendelkező városunkban.

Az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Program keretében pályázatot nyújt be az önkormányzat a helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése című, KEOP-4.2.0-A kódszámú pályázati felhívásra. A projekt keretében a Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint a Városi Egészségház épületekre telepítenének napelemeket.

A beruházás összköltsége 58,5 millió Ft, melyből a saját erő mértéke – a pályázat 85%-os támogatási intenzitását figyelembe véve – 8,8 millió Ft lenne. Az önkormányzati saját erő biztosítására kötelezettséget vállalt a képviselő-testület.

Feltételes közbeszerzési eljárás lebonyolítására, majd feltételes eszközbeszerzési szerződés megkötésére is sor kerül, még a pályázat benyújtása előtt. Az egyszerűsített eljárási rendnek megfelelően, ha minden tartalmi és formai feltételnek megfelel a pályázat, nem lesz további pályázati elbírálás – tájékoztatott Szász Éva aljegyző.

A pályázat benyújtására már június elején sor kerül. Nyertes pályázat esetén szeptemberben megkezdődhet az újabb, nagy jelentőségű, önkormányzati energetikai beruházás.

– A város közintézményeire telepített napelemes rendszerek fenntartása hosszú távon sem jár komolyabb költséggel, nem igényel folyamatos karbantartást – tudtuk meg dr. Kiss Edit polgármestertől a képviselő-testületi ülésen.

A napelem-telepítési elképzelésekkel összhangban, folyamatban van egy, a középiskola tetőszigetelésére irányuló önkormányzati pályázat előkészítése is.

Herbály Jánosné

 

2011-06-02 10:52