Tájékoztatás hulladékszállítási ügyben

Tisztelt Martfűi Polgárok!

Tájékoztatom a város lakóit, hogy ezen a héten (kedden és pénteken) a lakótelepeket el fogjuk látni 1100 literes konténerekkel.

Még ezen a héten, de legkésőbb a jövő hét elején a családi házakhoz kiosztjuk a hulladékgyűjtő zsákokat. A családi házakban lakók részére is kukákat fogunk beszerezni a későbbiek folyamán, ehhez azonban már közbeszerzési eljárást kell lefolytatnunk. A Remondis (Kun Hulladék) Kft-vel való elszámolás folyamatban van. A volt szolgáltató június hónapra időarányosan – július 24-ig – számlázhatja ki a szolgáltatást. Ebben a számlában már alkalmaznia kell a 10 %-os rezsicsökkentést, amelynek kiszámítása módját közölnie kell minden érintettel.

Még nem jelentek meg azok a jogszabályok, amelyek alapján július 25-től a közszolgáltatás díját és költségeit el kell majd számolni. Amint erről jogszabály lesz, erről is tájékoztatást fogok adni.

Kérem, hogy senki se dőljön be a rémhíreknek és rosszindulatú híreszteléseknek. A városban a lakosságtól is és a vállalkozásoktól is el fogjuk szállítani a hulladékot, nem fog a város elszemetesedni.

A város lakói részére egy korszerű és olcsóbb hulladékgazdálkodási rendszert fogunk kialakítani, ebben kérjük a város lakóinak támogatását és együttműködését.

Hamarosan fórumot fogunk szervezni, ahol bemutatjuk ennek a helyzetnek a kialakulását, illetőleg a megoldási módozatokat.

Kérem, hogy figyeljék a tájékoztatókat. Ha valakinek gondja van, kérem hívja a Polgármesteri Hivatalt: 450 222-es telefonon. Tájékoztatás céljából a települési képviselőket is hívhatják, ill. a hulladékgazdálkodással foglalkozó nonprofit kft vezetőjét Gálné Kiscsatári Lídiát: 70/453 0166 telefonszámon.

Tisztelettel:

dr. Kiss Edit polgármester

2013-07-22 15:49