Népszavazás a kényszerbetelepítés ellen

Magyarország Köztársasági Elnöke Országos Népszavazást tűzött ki a kényszerbetelepítés ellen, 2016. október 2. vasárnapra. A referendumra azért van szükség, mert Brüsszel arra tett javaslatot, hogy az Európai Unióba érkező bevándorlókat egy előre meghatározott kvóta alapján ossza szét a tagállamok között, kötelező jelleggel. A magyar kormány álláspontja szerint azonban csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem.A Népszavazás kérdése: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről 2016. augusztus 15-ig értesítést kaptak.

A népszavazáson a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok személyesen szavazhatnak.

A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én 16 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától.

További részletes tájékoztatás www.valasztas.hu weboldalon, vagy a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodánál – áll a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatójában.

Herbály Jánosné

Népszavazási hirdetmény>>>

 

2016-08-17 15:30