Neves táncművészektől tanulhattak a tánctáboros lányok

A tánctanulásban kezdő és haladó gyerekek számára szervezett ötnapos szünidei tánctábort Tóth Nóra táncművész, a Modern Táncműhely vezetője. Július első hetében az óvodás korosztálytól kezdődően három korcsoportban, három táncművésszel közel harminc lelkes növendék ismerkedett a balett, a modern- és kortárstánc szépségeivel.Vendégtanárok is csatlakoztak a tábor képzéséhez, nem is akármilyen táncművészek személyében. Kun Attilaneves táncművész, koreográfus, táncos karrierjének huszonöt éves tapasztalatait örömmel mutatta meg a martfűi gyerekeknek. A Közép-Európa Táncszínházban kollégája és az életben is párja, a martfűi Jakab Zsanetttáncművésszel együtt magas szakmai színvonalon segítették a Modern Táncműhely nyári kurzusát. 

– „Martfűn kezdtem el táncolni tizennyolc évvel ezelőtt Szentivány Kinga tanítványaként, majd modern szakon végeztem a Táncművészeti Főiskolát. Azóta, öt éve táncolok a Közép-Európa Táncszínháznál. A tanítással még gyerekcipőben járok, de nagyon lelkes vagyok. Természetesen kivételesen jó érzés, hogy ezt Martfűn tehetem, ahol felnőttem és ahol én is megszerettem a táncot. Fontosnak tartom az alapokat, a helyes testtartást, és igyekszem azt is megmutatni, miért fontos a belső tudatosság is a táncosoknak” – osztotta meg velünk Zsanett, amikor kameránkkal is belátogattunk a próbákra, ahol a lelkes kis táncosokkal a színpadon és a próbateremben felváltva foglalkoztak a tanárok.

Kun Attila koreográfusként leginkább azt hangsúlyozta a tábor céljai között, mennyire fontos, hogy a gyerekek a XXI. század internetes lehetőségeitől elszakadva sok-sok táncélményt éljenek át, ezzel közelebb kerülve a mozgáshoz. – „Állandó misszióm a tanítás, sokat foglalkozom fiatalokkal. A tábori meghívásnak örömmel tettem eleget, szívesen segédkezem abban, hogy a martfűi lányok tanulhassanak a mozgásról és a táncról” – fogalmazott a Közép-Európa Táncszínház művésze.

A táncműhely szakmai vezetője, Nóri szerint az ötnapos tánctábor nem csak a fejlesztésben ért el jelentős eredményeket, hanem a táncos közösség építésében, összekovácsolásában is, ami szintén sokat adhat a gyerekeknek, a nyári szünet élményeit is gyarapítva.

Magyar Mária

2018-07-11 15:11