Triatlon Junior Európa Kupa és Utánpótlás Gála, Tiszaújváros!

2018. július 7-8.

A klub négy versenyzője vett részt a Tiszaújvárosban rendezett Junior Európa Kupa szombati előfutamaiban. Botka Anikó és Hornyák Döme nagyszerű úszás után az első bollyal kezdhette meg a kerékpáros részt, majd egy biztonsági futással biztosították a vasárnapi döntőben a részvételüket. Laczkó Rozina és Laczkó Szabina hiába küzdött nagyot kerékpáron majd futott nagyszerűen, az úszásban összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, így lemaradtak a döntőről.A vasárnapi Junior Európa Döntő előtt rendezték az Utánpótlás Gálát. Hazánk legjobb gyermek és serdülő korcsoportos versenyzőit az aktuális korosztályos ranglista alapján hívták meg erre a számukra „mini világbajnoksággal” felérő erőpróbára.

A fiatalok a délutáni  ETU Triatlon Junior Európa Kupa és a ITU Triatlon Világkupa  döntőjének díszletei között, a nemzetközi versenybíróság munkálkodása közepette csatázhattak. Klubunkból heten is rajthoz állhattak ezen a nívós megmérettetésen.

A legfiatalabbakra (2005-2006-os születésűek) 250 méter úszás várt a Dísztóban, ahonnan partot érve jöhetett a 7,5 km kerékpározás, majd végül a 2,4 km-es futás. Nagyszerűen helytálltak a lányok és fiúk. Csüllög Marcell 7., Bakó Ferenc 13., Deák Boglárka 16. és Pápai Péter (akinek kétszer is leesett a keró lánca) 18. lett.

A serdülő korcsoport (2003-2004-es születésűek) képviselőinek  már 500 méter (2 kör) volt az úszótáv, a kerékpáros pályán a 12,5 km-t (5 kört) kellett maguk mögött hagyniuk, hogy kerékpárjukat a depóban elhelyezve elkezdhessék a 3,6 km-es (3 körös) futást. Kiváló teljesítményt produkálva Pápai Balázs 4., Tóth Zalán 10., Kiss Anna 15. helyen végzett.

A díjátadáson az 1-8. helyezetteket szólították fel a pódiumra, akik az érmek mellett sportos tárgyjutalmakat is átvehettek Lipták Tamástól, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai igazgatójától, Zelcsényi  Miklóstól és  Szegedi Attilától, az MTSZ elnökségi tagjaitól.

A tiszaújvárosi 13. ETU Triatlon Junior Európa Kupa döntőjében a szombati közép-döntőkből bejutott 30-30 versenyző közül először a nők sorakoztak fel a Dísztó pontonhídjára, hogy onnan elrajtolva teljesítsék az 500 méteres úszást, a 12,5 km kerékpárt, majd leszállva a 3,6 km-es futást. A martfűi színeket képviselő Botka Anikó a harcos úszást követő kiváló kerékpározásának és futásának köszönhetően 14. helyen végzett.  

A férfiak számában Hornyák Döme képviselte a martfűi triatlonosokat, aki fantasztikus úszást követően a harmadik helyen szállhatott ki a vízből. A kerékpáros távot is sikerült kiválóan teljesíteni, majd az ezt követő futáson kicsit megfáradva, de összességében remek teljesítményt nyújtva 15. helyen zárta a versenyt.

Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek.

Balogh József

Képek a versenyről>>>

Élő videó a versenyről>>>

2018-07-19 15:42