Martfűiek a megyei kitüntetettek között

Ünnepélyes keretek között, a Megyeházán vehették át kitüntető díjaikat dr. Zentay Márton és a Deszán Kft. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat augusztus 20-hoz kapcsolódó ünnepi ülésén, az ilyenkor hagyományos díjátadáson idén harmincnyolcan kaptak megyei díjat, további nyolcan kitüntető címet.Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Díjban részesült dr. Zentay Márton, Martfű nyugalmazott háziorvosa. A doktorúr betegsége miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen.

A Megyei Közgyűlés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Díjat a megye egészségügyi ellátása érdekében példamutató, kiemelkedő tevékenységet kifejtő, a gyógyítás, a megelőzés területén jelentős eredményt hozó új eljárást bevezető, az ellátást bővítő személyek és közösségek elismerésére alapította.

Az ünnepségen Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdasági Díjat vehetett át a szabászkések tervezésével és gyártásával valamint cipőipari kiegészítő szerszámok készítésével foglalkozó, martfűi székhelyű Deszán Kft. A díjat Szántóné Herczeg Klára ügyvezető vette át.

A közgyűlés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdasági Díjat a megye gazdasági életében, a terület- és településfejlesztésben, az ipari, a mezőgazdasági, a kereskedelmi, a műszaki és egyéb területeken kimagasló szakmai, hivatásbeli érdemeket elérő személyek és közösségek elismerésére alapította.

Városunk megyei díjazottjainak nagy tisztelettel gratulálunk!

Herbály Jánosné

2018-09-13 13:57