Találkozás, kikapcsolódás a szürke hétköznapokból

Az idei évben második alkalommal szervezte meg hagyományos Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóját a martfűi Kossuth Úti Nyugdíjasklub, november 23-án, a Művelődési Központban.Fejes János, a házigazda klub vezetője szeretettel köszöntötte a megjelent vendégeket, önkormányzati és intézményvezetőket, a tiszazugi nyugdíjas közösségek képviselőit.

Tiszaföldvárról, Rákóczifalváról, Tiszakürtről, Cibakházáról és Nagyrévről is szép számmal érkeztek erre az alkalomra, és a helyi civilszervezetek, nyugdíjas közösségek is örömmel fogadták a találkozóra szóló meghívást.

A Kossuth Úti Nyugdíjasklub tagjai, fáradságot nem ismerve, ez alkalommal is sokat dolgoztak a nagyszabású rendezvény sikeréért.

Sólyom Dezsőné Icuka, a rendezvény háziasszonyaként üdvözölte a klub vendégeit.

– Ez már a 28. ilyen találkozó, és ezeken az alkalmakon sokan önök közül velünk ünnepeltek, együtt voltunk. Ezeknek a találkozóknak az a lényege, hogy ápoljuk a baráti kapcsolatokat, hogy elmondjuk egymásnak az örömünket, a bánatunkat, az eredményeinket, a sikereinket.

– Kívánom önöknek, hogy teljesüljenek azok a vágyak, álmok, amelyekre gondolnak így az ünnepek, karácsony előtt! – köszöntötte a házigazda nyugdíjas közösség a környező településekről ideérkezett barátait dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere. – Ünnepeljenek együtt a családdal, jöjjenek haza a gyerekek, az unokák! – fogalmazta meg sokak ünnepváró gondolatát.

– Szeretettel gondolunk rájuk az év minden napján, hiszen ők azok, akik gondoskodó törődésükkel és útmutató bölcsességükkel mindig mellettünk állnak – fogalmazott az idősebb korosztályról üzenetében Boldog István. – A gyermekek részére egy szebb, otthonosabb országot, várost szeretnénk örökül hagyni. De ennek építése közben nem feledkezhetünk meg a szüleinkről, a nagyszüleinkről sem, akikre tisztelettel gondolunk és kiemelten figyelünk, mert ők, önök építették fel a nehéz időkben is hazánkat, Magyarországot – hangsúlyozta térségünk országgyűlési képviselője.

– Gyönyörű ez a terem, gyönyörűen meg van terítve. Köszönöm a klubnak és az egyesület vezetőjének, hogy ilyen szép fogadtatásban részesített bennünket – vette át a szót Gombás Károlyné, az „Életet az éveknek” Nyugdíjasklubok megyei szervezetének elnöke.

– A találkozás szóban rengeteg minden rejlik, találkozunk ismerősökkel, új emberekkel, klubtagokkal, ismerkedünk új klubokkal, ami nagy öröm. A találkozás másik része az, amikor az ember úgy érzi, hogy a családon kívül kellenek még valakik, akikkel megoszthatja örömét, bánatát, szórakozhat és kikapcsolódhat a szürke hétköznapokból. Köszönet azoknak a kluboknak és vezetőiknek, akik ezt felvállalják.

A megyei szervezethez több mint negyven klub tartozik. Mindenhol a szeretet, a megbecsülés, a tisztelet egymás iránt jelenik meg közöttünk – mondta a megyei nyugdíjas közösség vezetője, azt kívánva, hogy ez maradjon meg mindig!

Közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából szeretettel köszöntötték a klub tagjai Gonda Istvánnét, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetőjét. A köszöntések sorából Asztalos Árpádné, a rendezvénynek helyet adó intézmény vezetője is részesült, aki elmondta, hogy munkatársaival örömmel segít egy olyan szuper csapatnak, mint a Kossuth Úti Nyugdíjasklub. 

Sülyi Károly előadóművész nóta és operett részletekkel szórakoztatta a közönséget. Hagyományosan, több klub tagjai is kis műsorral készültek erre az alkalomra, verssel, dallal, tánccal ajándékozva meg kortársaikat, baráti közösségeik tagjait az idei második Tiszazugi Nyugdíjas Találkozón, Martfűn.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-11-28 14:32