Szilveszter kupa – A részvétel a fontos az év végi teremlabdarúgó tornán

2018 utolsó vasárnapján 31. alkalommal várta a sportolni vágyókat és az érdeklődőket a Szilveszteri Teremlabdarúgó Tornán. December 30-án kora reggeltől késő estig összeszokott baráti társaságok mérkőztek egymással a martfűi Városi Sportcsarnokban. A cél ezúttal is a győztesnek járó serleg megszerzése volt, év végi, buli hangulatban.A szervező Városi Szabadidős Kör minden jelentkezőt szívesen fogadna, de a lehetőségek korlátozottak. – Az év utolsó focitornájára 24 csapat nevezett, ebből 18-at tudtunk fogadni. Elsősorban a martfűieket vettük számításba, mivel ez egy olyan tömegsport rendezvény, amire itt igény van – mondta Szőke Ferenc, a szabadidős kör vezetője, hozzátéve, hogy Debrecentől, Szolnoktól, Tószegtől Tiszaföldvárig voltak további jelentkezők az egynapos, reggel héttől este nyolcig tartó, nonstop teremlabdarúgó tornára.

Ezúttal 12 martfűi csapat rúgta a labdát, de a máshonnan érkező csapatok soraiban is sok a martfűi, a torna résztvevőinek 65-70 százaléka helyi játékos.

Óriási az érdeklődés a város lakói, a családtagok részéről is. Délelőttől kora estig zsúfolásig megtelt a csarnok.

A torna fődíjait az első három helyezett csapat valamint a legjobb kapus és a teremlabdarúgó kupa gólkirálya viheti haza.

Az első helyen a tószegi Gyulatel, a második helyen a martfűi Fehér Delfin csapat végzett, a harmadik helyet pedig a debreceni Ebes csapat szerezte meg.

A legjobb kapusnak járó kupát Hegedűs Sándor vehette át a Fehér Delfin csapatból, a gólkirályi cím pedig ezúttal István Lászlót illette, a Gina csapatból.

Szőke Ferenc társai a játékvezetésben Oláh Kálmán és Farkas Árpád voltak. A jegyzőkönyvezést Pásztor Georgina, Szőke Róbert és Felföldi Enikő, a szabadidős kör tagjai végezték, segítve az egész napos program lebonyolítását.

A torna megrendezéséhez Martfű Város Önkormányzata térítésmentesen biztosította a sportcsarnokot. Ezt és a vendéglátást nyújtó Nagy Zoltán vállalkozó segítségét is köszöni a szabadidős kör.

Szőke Ferenc szerint ezen a tornán a részvétel a fontos, nem a győzelem. A cél, hogy baráti társaságok jöjjenek össze és játsszanak, ami, a Szilveszteri Teremlabdarúgó Kupa mérkőzéseinek jó hangulatát látva, ezúttal is megvalósult.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2019-01-09 15:55