Munkáltatóknak ajánljuk

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felnőttképzés keretében képző, átképző és továbbképző programokat ajánl a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 projekt célcsoportjába tartozó álláskeresőknek, hogy a vállalkozások, foglalkoztatók részére megfelelő képzettséggel rendelkező munkavállalót biztosítsanak.Abból a célból, hogy az álláskeresők még nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a vállalkozások képzési igényeit, hogy számukra milyen végzettséggel rendelkező munkaerőre van szükség.

A programba bevonhatók:

- alacsony iskolai végzettségűek

- 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők

- 50 év felettiek

- GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek

- foglalkoztatást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülők

- tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek (a munkanélküliségben töltött időtartamba az álláskeresés és a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartama is beszámítható

- megváltozott munkaképességű személyek

- roma nemzetiséghez tartozó személyek

- közfoglalkoztatottak

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartva minden évben összeállítja képzési jegyzékét. A munkáltatók, foglalkoztatók munkaerő-igényeik alapján képzési igényeket nyújthatnak be, mely képzésre lenne szükség, hogy tevékenységükhöz a megfelelő végzettségű munkavállaló biztosítva legyen.

A Martfű Város Önkormányzatánál működő Paktumiroda munkatársai folyamatosan várják a munkáltatók képzési igényeit a tanfolyam számával és elnevezésével, illetve a szükséges létszám megjelölésével. Olyan képzések megnevezését is várják, melyek esetleg nem szerepelnek a mellékelt, idei évre szóló képzési jegyzékben, de a foglalkoztatónak szüksége lenne ilyen végzettségű munkavállalóra.

A képzési területre vonatkozó igényeket a Paktumiroda továbbítja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal felé.

Dr. Papp Antal

Munkáltatóknak ajánljuk letöltése>>>

Képző, átképző és továbbképző programok>>>

 2019-02-05 10:31