HAPPY-hét a Játékvárban!

Intézményünk Pedagógiai Programjában kiemelt helyen szerepel a környezeti nevelés, ezen belül is a környezetvédelmi napok megrendezése. Nagyon fontosnak érezzük, hogy gyermekeink megismerjék, megszeressék környezetüket, védjék, óvják környezeti értékeinket.Idén 10. alkalommal rendezte meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a HAPPY-hét elnevezésű programját, melynek célja, hogy felhívják az óvodások, általános iskolások figyelmét arra, hogy a folyadékpótlás legegészségesebb módja a vízivás. Ezen keresztül visszaszorulhat a cukros italok fogyasztása, és csökkenhet a gyermekkori elhízás, cukorbetegség, fogszuvasodás veszélye. Az egészséges életmódra nevelés keretében mi is tudatosan odafigyelünk a vízivással kapcsolatos, egyéni szükségleteknek megfelelő szokásrendszer kialakítására, gyakorlására.

Ebben az évben a Víz Világnapjához kapcsolódva intézményünk, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde első alkalommal vett részt HAPPY-hét programsorozatban. Úgy gondoljuk, hogy ez az a korosztály, akikkel játékos formában meg lehet szerettetni a vízivást, felhívni a figyelmet annak fontosságára.

Óvodás csoportjaink lelkesen vettek részt a programban, az óvó nénik rengeteg színes játékkal tették élményszerűvé a vízfogyasztás népszerűsítését.

A nagyobb gyermekek felkeresték a környezetünkben található vizes élőhelyeket, túráztak a Tisza-parton, a halastónál. Megfigyelték a vízi növények, állatok életét, viselkedését. Játékos kísérleteken keresztül ismerkedtek a víz tulajdonságaival, eljátszották a víz útját a forrástól a tengerig. A kisebbekkel halakat festettek, ragasztottak, horgásztak, buborékot fújtak, játékosan utánozták a víz és a vízi élőlények mozgását.

A programsorozat végére azt is meg tudták fogalmazni, hogy miért fontos számukra a tiszta víz, miért kell rá vigyázni. Úgy gondoljuk, hogy a HAPPY-hét vízfogyasztást népszerűsítő program elérte célját, és gyermekeink a későbbiekben is a vizet választják, amikor megszomjaznak!

2019. április 4.

Földiné Antal Zsuzsanna

munkaközösség-vezető

Tovább a képekhez>>>

2019-04-10 14:50