Sakk diákolimpia – Egyéniben és csapatban is kiválóan szerepeltek

Lebonyolították a sakkozó diákok legfontosabb éves versenyeit, a 2018-19-es tanévi diákolimpia országos döntőit, melyeken a megyei bajnokok jogosultak indulni.Városunkból két csapat és két-két egyéni versenyző volt érdekelt az egyenként is 500 főt meghaladó seregszemléken.

A csapatbajnokságot Szombathelyen rendezték március 23-24.-én, melyen az általános iskolából ezúton először két csapat harcolta ki a részvételt.

Az alsó tagozatos lányok - Vágner Hanna, Tichy Luca Sára és Komáromi Blanka - a 27 csapatos mezőnyben  a 15. helyen végeztek. A felső tagozatos lányok - Onodi Emese, Pintér Alexandra és Farkas Fanni - a 24 csapatos mezőnyben a 10. helyet szerezték meg.

Az egyéni döntőket április 6-7.-én Miskolcon bonyolították le. Ezen két martfűi versenyző indulhatott. Az amatőr leány IV. korcsoportban Pintér Alexandra a Martfűi József Attila általános iskola tanulója a 7. helyen végzett. Pál Ágnes Manlaj, a Szolnoki Verseghy Ferenc gimnáziumban tanuló martfűi sakkozó a VI. korcsoportban a 2. helyet szerezte meg. Ági ezzel az eredménnyel már sorozatban a hatodik  alkalommal állhatott dobogóra az országos döntőkön.

A diák sakkozók seregszemléjén már sorozatban a kilencedik alkalommal volt martfűi résztvevője az országos egyéni és csapat döntőknek. Ehhez nagy segítséget kapunk az általános iskolától, ahol sakk szakkörön tudjuk felkészíteni a diákokat a versenyekre. A jövőbeni sikerek érdekében is kérjük támogatásukat, várjuk az új, a sakk iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

 Végül köszönetet mondunk a szülőknek, szervezeteknek, vállalkozóknak, akik támogatták a diákok részvételét a versenyeken: Szolnoki Tankerületi Központ, Martfűi Városi Sportegyesület, Martfűi József Attila Általános Iskola DSE, Boldog Gyermekekért Alapítvány, Articsóka Virág, Csavarlak, Csüllög és Társa Kft., Goods Market,  Halla és Halla Food Kft., Lilla Papír, Szil Trade 2005 Kft.

Szilágyi Dezső

MVSE Sakk Szakosztály szervező

Tovább a képekhez>>>

2019-04-25 13:10