Megnyílt a martfűi Játékvár cirkusz! Világszám! – Évzáró és ballagás az óvodákban

Május utolsó hetében rendezték meg a Munkácsy úti és a Kossuth úti Óvodák évzáró ünnepségét. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde mindkét tagintézményétől 21 nagycsoportos gyermek búcsúzott, akik szeptembertől megkezdik első tanévüket az iskolában.A Munkácsy úti Óvoda évzáró ünnepségének a Martfű Városi Művelődési Központ pódiumterme szolgált helyszínéül.

A ballagáson nem csak a nagycsoportos gyerekek búcsúztak végleg az óvodától, hanem Gonda Istvánné Zsuzsa óvodapedagógus, intézményvezető is, aki ebben a minőségében utoljásra köszöntötte a szülőket, rokonokat, ismerősöket, barátokat, óvodapedagógusokat, akik eljöttek az évzáró ünnepségre, együtt játszani, együtt örülni velük.

Megköszönte a szülők, nagyszülők, támogatóik egész éves segítségét, munkáját, amellyel sikeressé tették rendezvényeiket, elősegítve az óvodások nevelési feltételeinek javítását, az esélyegyenlőség biztosítását.

Az önkormányzati intézmény vezetője üdvözölte dr. Papp Antal polgármestert, kollégáikat Martfű oktatási intézményeiből, és a nyugdíjas óvó- és dajka néniket, akik minden évben eljönnek, hogy lássák és gyönyörködhessenek a martfűi gyermekek fejlődésében.

Elismeréssel szólt kollégái egészéves nevelőmunkájáról, a csoportok szülői munkaközösségeinek szervezőmunkájáról, támogatásáról.

Gonda Istvánné szeptembertől már nem az óvodai nevelési évet, hanem a nyugdíjas éveit kezdi meg. Búcsúztatták az óvodások és szüleik, a kollégák, akik megköszönték sokéves vezetői és óvónői munkáját. Ennek jegyében búcsúzott tőle dr. Papp Antal polgármester is, a martfű önkormányzat nevében.

„Induljunk el dalolva, vár minket az iskola…” A nagycsoportosok dalokkal és verssekkel búcsúztak az óvodától, óvónőik kíséretében.

Az évzáró játékos, örömteli hangulatban telt, az óvodások vidám műsorokkal színesítették a délutánt. A Munkácsy úti Óvoda egész évben a „Vándorcirkusz Artistaképzőjébe” járt, ahol óvónők és gyerekek együtt tanultak vándorlást, egyensúlyozást, súlyemelést, bűvölést (költözködések, terhek cipelése, pakolása), varázslást, zsonglőrködést (hová kerüljön a rengeteg holmi).

A búcsúzó nagycsoportosok kígyóbűvölők, erősemberek, harcművészek, bűvészek, és bohócok bőrébe bújtak bele. A cirkusz csillagai a középső csoportosok voltak, akik angyali kötéltáncos bemutatóval nyűgözték le a közönséget. A kiscsoportosok is jelen voltak a porondon, őket bűvésznyuszikként és ejtőernyős csapatként üdvözölhette a közönség.

A Kossuth úti Óvoda gyerkőcei is változatos koreográfiát tanultak meg és mutattak be az ünneplő közönségnek, lufikkal és pomponokkal színesítve előadásukat.

Ez az óvodai nevelési év a végére ért. Minden családnak jó pihenést a nyárra, hogy szeptembertől újult erővel kezdhessék meg a munkát. Az óvodától búcsúzó, iskolába induló gyerekeknek pedig vidám, kudarc nélküli iskolakezdést és jó tanulást kívánnak az óvó nénik.

Székács Szidónia Víta

Tovább a 2019.05.29 - A Munkácsy úti Óvoda évzáró ünnepsége képgalériához>>>

Tovább a 2019.05.30 - A Kossuth úti Óvoda évzáró ünnepsége képgalériához>>>


2019-06-03 14:52