Több helyszínen is remekeltek a martfűi triatlonosok!

Az idei első nyíltvizes triatlon országos ranglista versenyt idén új helyszínen, Lengyeltótiban rendezték meg. A Martfűi Úszó és Triatlon Klub 29 fővel képviseltette magát.A kétnapos versenyen az első nap egyéniben, majd mix váltóban álltak rajthoz a sportolók. A sok emelkedővel tarkított kerékpáros pálya után a futópálya volt csak nehezebb.

Rendkívül fegyelmezett, odaadó versenyzést láthattunk a gyerekektől és az idősebbektől is. Aranyérmet szerzett korcsoportjában Laczkó Szabina és Hornyák Döme, aki egyébként épp a múlt héten vehetett részt Hollandiában a Junior Európa-bajnokságon, ahol kiváló teljesítményt nyújtva 26. lett. Ezüstérmet szerzett Pápai Balázs és Botka Anikó. Bronzérmes lett Csató Gergely. Első tízben végzett: Laczkó Rozina 6., Lefor Mercédesz 7., Németh Noémi 9., Boros-Nagy Lili 10., Danku László 10.  

További eredmények:

Újonc korcsoport, lányok: Gáspár Kata 18. hely, fiúk: Bontovics Márk 18., Takács Zalán 24.

Gyermek korcsoport, lányok: Forgács Korinna 22., Deák Dorina 25., Haller Noémi 65., fiúk: Danku Botond 28., Gáspár Barnabás 36., Hevesi Vajk 38., Kiss Ádám 64.

Serdülő korcsoport, lányok: Deák Boglárka 15., Laczkó Enikő 22., Bácsmegi Laura 28.,  fiúk: Csüllög Marcell 13., Bakó Ferenc 19., Pápai Péter 28. hely.

Ifi korcsoport, lányok: Kiss Anna 18.

Szenior 2 korcsoport: Botka Tibor 11., Laczkó István 18.

 A lengyeltóti versennyel egy időpontban, Csehországban is rendeztek triatlon versenyt, ahol az Olimpiai Reménységek Versenyén a magyar csapatot erősítette Tóth Zalán. A nagy mezőnyt felvonultató versenyen a martfűi versenyző korcsoportjában kilencedik helyezést ért el.

 A szombati nap krónikájához tartozik még, hogy a martfűi triatlon klub színeiben induló szenior versenyzőnk, Fekete Szilveszter teljesítette a Középtávú Triatlont a Leveleki Vasember Versenyen.

 Ha vasárnap, akkor Triatlon MIX Váltó Országos Bajnokság. Ebben a műfajban két lány és két fiú alkot egy csapatot, akik egymás után teljesítik a távot, s amely csapat elsőnek beér, az a győztes. A versenyen 6 csapatunk sorakozott fel a lengyeltóti Kék-tó képzeletbeli rajtvonalán, hogy teljesítsék az úszás - kerékpár - futásból álló versenyt. Az újonc csapat 5., gyermek csapataink 5. és 11., a serdülő csapat 7., az UP2 csapat 4., a felnőtt csapat a 4. helyet szerezte meg.

 Ugyanakkor Tóth Zalán a csehországi Příbram-ban megrendezett Olimpiai Reménységek  Versenyén szintén MIX váltóban versenyzett. Korcsoportjában a magyar MIX váltóval aranyérmet szerzett.

Gratulálunk valamennyi versenyzőnknek!                                                                               

A versenyzőket felkészítő edzők: Balogh József, Botka Tibor, Kovács Péter, Bácsmegi Boglárka.

Köszönjük a hétvégi versenyhez nyújtott támogatást Martfű Város Önkormányzatának, a BUNGE Zrt.-nek,  a versenyen nyújtott segítséget valamennyi helyszínen résztvevő szülőnek.

Martfűi ÚTK

2019-06-14 10:24